به گزارش خبرگزاری شبستان «ماهایا پطرویسیان» از بازیگران عرصه سینما و تلویزیون کشورمان با اشاره به علاقه خود به هنرهای تجسمی گفت: خانوادهای دارم که همیشه اثر هنری میخرند و از آن در چیدمان خانه استفاده میکنند. خودم نیز به هنرهای تجسمی علاقهمند هستم و در سفرهایی که به کشورهای دیگر دارم، حتما خرید اثر هنری به ویژه تابلوی نقاشی که به آن علاقه بیشتری دارم، خواهم داشت.
وی درباره حضور خود در نمایشگاههای فروش آثار هنری و همچنین خرید از نمایشگاه «هفت نگاه» که چندی پیش برپا شده بود، بیان کرد: علاقه شخصی است که باعث میشود در چنین نمایشگاههایی حضور پیدا کنم. زمانی که شنیدم گالریهایی با عنوان «هفت نگاه» یک کار گروهی ارائه میدهند، برایم جالب بود. آثار بسیار زیبایی از هنرمندان مطرح کشور را در این نمایشگاه دیدم و با توجه به نیاز و بودجهای که در نظر گرفته بودم، خرید کردم.
پطروسیان با ابراز نگرانی از خروج آثار هنری برجسته از کشورمان، اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که آزارم میدهد این است که آثار ارزشمند هنری ایران در کشورهای دیگر به فروش گذاشته میشود البته استقبال مخاطبان خارجی از هنر و هنرمند ایرانی و فروش بالای آثار جای خوشحالی دارد اما معتقدم آثار ارزشمند و والای هنری کشورمان نباید از کشور خارج شود.
این بازیگر افزود: ما خودمان باید برای چنین آثاری هزینه کنیم. بخش دولتی و خصوصی باید برای این مهم برنامهریزی کنند. آثار شاخص هنرمندان مطرح کشورمان باید برای خودمان باقی بماند چرا که به عنوان میراث فرهنگی ما به حساب میآید اماشاهدیم که کشورهای دیگر اقدام به خرید این میراث میکنند.
پطروسیان تصریح کرد: مبادا روزی برسد که از استادان و هنرمندان برجسته اثری در کشورمان وجود نداشته باشد و آیندگان این میراث را در مجموعه ها و موزههای کشورهای دیگر مشاهده کنند. برخی کشورها با آثار هنرمندان ما صاحب آثار ارزشمند میشوند و برای خود پیشینه هنری درست میکنند.
وی با بیان اینکه به هنرهای تجسمی نسبت به هنر سینما و تئاتر کمتر توجه میشود، اکسپو را فرصتی برای جبران بخشی از این کم توجهیها دانست و افزود: اینکه نمایشگاه فروش آثار هنری برگزار میشود قدم بزرگی برای هنرهای تجسمی کشور خواهد بود. هر برنامهای که به آشنایی و آشتی عموم مردم با هنرهای تجسمی منجر شود، مغتنم است.
بازیگر فیلم سینمایی «پرده آخر» اظهار کرد: به دلیل شرایط اقتصادی، تورم و گاهی بالا بودن قیمت آثار شاید عدهای از مردم از عهده خرید آثار هنری برنیایند اما همینکه فرهنگ آن به وجود آید که در چیدمان خانههای خود از آثار هنری بهره ببرند، دارای ارزش است. متاسفانه در خانههای ما بهترین تلویزیون، رایانه و غیره وجود دارد اما از آثار هنری مثل مجسمه و تابلوهای ایرانی خبری نیست اگر هم باشد یا کپی اثر را روی دیوار گذاشتهاند یا اثر خارجی. در حالی که حتی ممکن است مخاطب بودجه خرید اصل اثر را داشته باشد اما چون فرهنگ آن جانیفتاده کمتر اتفاق میافتد. از این رو، باید با فرهنگسازی و برنامهریزی درست علاقه خرید و استفاده از آثار هنری را در عموم مردم ایجاد کرد.
وی با اشاره به پتانسیلهای هنرهای تجسمی در ایران ادامه داد: اکسپو میتواند این دیدگاه و فرهنگ را بین عموم مردم بوجود آورد. هنرهای تجسمی کشور ظرفیتها و پتانسیلهای بالایی دارد. همچنین هنرمندان برجسته و مطرحی در این عرصه داریم که باید آثار آنان در معرض دید عموم قرار گیرد.
پطروسیان با بیان اینکه هنرهای تجسمی باید از وسایل لازم خانهها شود، بیان کرد: آثار هنری باید جایگاه خود را در خانهها پیدا کند و در میدانها، مکانهای عمومی، حتی مدارس و محل کار مورد استفاده قرار گیرد تا چشم مخاطب از دیدن آنها پر شود. اگر این مهم به یک فرهنگ تبدیل شود مطمئناً تاثیرات خود را نیز برجای خواهد گذاشت.
بنابر گزارش روابط عمومی اکسپو 91، وی در پایان گفت: کشورهای اروپایی علاوه بر آثار فرهنگی و هنری خود با توجه به شناخت خوبی که از هنرمندان شاخص دنیا دارند، به آثار دیگر کشورها نیز توجه دارند و آنها را جذب میکنند. این فرهنگ در آنجا وجود دارد که در مکانهای عمومی و پر رفت و آمد داشتههای هنری خود را به نمایش بگذارند و از آن محافظت کنند. در کشور ما نیز همگی باید برای ایجاد چنین فرهنگی تلاش کنیم.
اکسپو 91 از سوی بنیاد فرهنگی، هنری رودکی 28 خرداد تا 12 تیرماه در تالار وحدت برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما