فرامرز کافی، مدیرعامل کارخانه تولید کننده شمش منیزیم، به خبرنگار شبستان در بیرجند، گفت: شرکت شمش فلز رویال، مجری اولین کارخانه تولید شمش منیزیم در ایران و خاورمیانه با توجه به نصب تجهیزات و عملیات ساختمانی در دی ماه سال جاری، پیشراهاندازی و همزمان با بهمنماه سال جاری رسما وارد چرخه تولید میشود.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 90 درصد مراحل راهاندازی این کارخانه انجام شده است، افزود: این کارخانه با سرمایهگذاری 300 میلیارد ریالی راهاندازی میشود.
مدیرعامل کارخانه تولید کننده شمش منیزیم گفت: با افتتاح این کارخانه برای یک هزار و 500 نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میشود.
هیچ یک از تعهدات دولت در راه اندازی نخستین کارخانه شمش منیزیم عملی نشده است
وی با انتقاد از اینکه دولت در راهاندازی نخستین کارخانه شمش منیزیم خاورمیانه که در شهرستان فردوس راهاندازی میشود به هیچ یک از تعهدات خود در زمینه تامین زیرساختهای طرح عمل نکرده است، افزود: دولت در تامین زیرساختهای این کارخانه از قبیل آب، برق، گاز و تلفن با توجه به اینکه جزو طرحهای آمایش نیز است، هیچ حمایتی نکرده است.
کافی ادامه داد: تاکنون بالغ بر هشت میلیارد ریال برای تامین زیرساختهای این کارخانه هزینه شده است که به رغم مکاتبات و نامهنگاریهای مختلفی که در سفر چهارم و بعد از آن با مسئولان انجام شده است تاکنون هیچ حمایتی از این پروژه در بخش تامین هزینههای زیرساختها نشده است.
وی یادآور شد: در راه اندازی کارخانجات که در شهرکهای صنعتی هستند تامین زیرساختها با دولت است ولی به دلیل اینکه این کارخانه در محدوده شهرک صنعتی واقع نشده است از این قاعده مستثنی شده و هیچ کمک حمایتی دریافت نکرده است.
وی ادامه داد: با توجه به راهاندازی این کارخانه در یک منطقه محروم کشور و به رغم دغدغههای فراوان رهبر معظم انقلاب و دولتمردان برای اشتغالزایی، ولی این پروژه تاکنون از حمایت دولتمردان مغفول مانده است.
پیشخرید محصول کارخانه شمش منیزیم ایران توسط کشورهای خارجی
مدیرعامل نخستین کارخانه تولیدکننده شمش منیزیم خاورمیانه تاکید کرد: در حال حاضر دغدغهای مبنی بر فروش محصول در بازار نداریم زیرا تاکنون 2 شرکت خارجی برای پیشخرید این محصول وارد مذاکره شده اند.
وی ادامه داد: عملیات ساخت کارخانه تولید شمش منیزیم خاورمیانه در زمینی به مساحت 70 هزار متر مربع و هشت هزار متر زیربنا از سال 89 آغاز شده و در حال حاضر 90 درصد عملیات ساخت ابنیه و 70 درصد نصب ماشینآلات انجام شده است.
اختصاص 15.5 میلیون یورو برای راهاندازی اولین کارخانه شمش منیزیم خاورمیانه در ایران
کافی عنوان کرد: برای اولین بار در تاریخ صنعت کشور از محل اعتبارات ارزی با عاملیت بانک صنعت و معدن 15.5 میلیون یورو برای راهاندازی اولین کارخانه تولید شمش منیزیم در خاورمیانه به یک شرکت ایرانی سازنده ماشینآلات اختصاص یافته که تاکنون 70 درصد این اعتبار جذب شده است.
وی گفت: این اعتبار برای طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی ماشینآلات کارخانه به شرکت سازنده ماشینآلات داده میشود و با تکمیل هر مرحله، بخشی از اعتبارات توسط بانک صنعت و معدن پرداخت میشود.
صادرات شمش منیزیم ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس و ترکیه
مدیرعامل نخستین کارخانه تولیدکننده شمش منیزیم خاورمیانه با اشاره به اینکه برخی از کشورهای اروپایی نیز متقاضی این محصول هستند، اظهارامیدواری کرد: در گام نخست محصولات این کارخانه به کشورهای حوزه خلیج فارس و ترکیه صادر شود.
وی خاطرنشان کرد: این کارخانه ظرفیت تولید 6 هزار تن شمش منیزیم در سال را دارد که بعد از یک سال با توسعه فار دوم این کارخانه، این ظرفیت به 12 هزار تن در سال افزایش یابد.
چین و اوکراین 2 رقیت شمش منیزیم ایرانی
کافی، چین و اوکراین را دو رقیب اصلی محصول این کارخانه ذکر کرد و گفت: چین به لحاظ کمیت و اوکراین به لحاظ کیفیت رقبای اصلی شمش منیزیم ایرانی هستند که تلاش میکنیم به لحاظ کیفیت اوکراین را پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به ظرفیت بالای استان خراسان جنوبی در بخش معدن و فراوری مواد معدنی، افزود: دولت باید با توجه به اینکه معادن در این استان پراکندهاند برای تامین زیرساختهای مورد نیاز کارخانجاتی که در کنار این معادن و خارج از شهرکهای صنعتی احداث میشود تصمیماتی اتخاذ کند.
وی اظهار امیدواری کرد: این خلاء قانونی از طریق مجلس برطرف شود.
مدیرعامل نخستین کارخانه تولید شمش منیزیم در خاورمیانه با تقدیر از مدیران بانک صنعت و مدن، مردم نجیب فردوس و فرماندار این شهرستان، خاطرنشان کرد: دولت باید تلاش کند سرمایهگذارانی که با هدف ایجاد اشتغال و تولید ثروت قصد فعالیت در مناطق محروم را دارند، را جذب نمایند.
پایان پیام/
نظر شما