به گزارش خبرنگار شبستان، در بیشتر کلانشهرهای کشور های خارجی، میزان حضور ماموران راهنمایی و رانندگی در معابر و خیابانهای شهر بسیار اندک است اما در کشور ما به دلیل فراهم نبودن تجهیزات و ابزارهای کنترل هوشمند و مکانیزه همچنان ماموران راهنمایی و رانندگی مانند گذشته بر سر چهارراهها میایستند و تردد خودروها را کنترل می کنند.
شهرداری و پلیس راهور تهران نیز سال گذشته به این فکر افتادند که مانند سایر کشور های جهان حضور ماموران راهنمایی و رانندگی در سطح معابر و خیابانهای شهر را کاهش دهند. رئیس پلیس راهور تهران در این راستا از آغاز ثبت تخلفات رانندگی توسط دوربینهای نظارت تصویری نصب شده در سطح شهر خبرداد و تصریح کرد: مدتی است برخی رانندگان متخلف فقط به حضور فیزیکی پلیس اکتفا کرده و زمانی که مشاهده میکنند در محلی پلیس حضور ندارد اقدام به تخلف میکنند به همین منظور و برای جلوگیری از سودجویی متخلفان فاز جدید پلیس الکترونیک در پایتخت به مرحله اجرا گذاشته می شود که بر این اساس تخلفات رانندگان علاوه بر کنترلهای ماموران، از طریق دوربینهای نظارتی سطح شهر نیز به صورت لحظهای ثبت میشود.
اگر چه پلیس راهور و شهرداری تهران با اجرای این طرح تا حدودی از حضور فیزیکی ماموران راهنمایی و رانندگی در سطح معابر کاستند ولی از سوی دیگر اعتراض برخی از رانندگان دارای مجوز طرح ترافیک را برانگیختند. آنها می گویند با وجود داشتن مجوز طرح ترافیک باز هم توسط این دوربین ها جریمه می شوند ولی آنها نباید این مساله را به گردن دوربین های ثبت تخلف بیندازند زیرا مشکل جای دیگری است؛ در این زمینه سرهنگ عین الله جهانی، معاون آموزش پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در گفت وگو با خبرنگار شبستان گفت: احتمالاً خودروهایی جریمه می شوند که دارای کارت طرح ترافیک شناور هستند؛ این رانندگان باید قبل از ورود به محدوده طرح ترافیک، شماره وسیله نقلیه خود را به شماره ای که شهرداری تهران در اختیارشان قرار داده پیامک کنند (تنها خودروهایی مجاز به ورود به داخل محدوده طرح ترافیک خواهند بود که شماره پلاک خودرو آنهـا در بانک اطلاعاتی سامانه کارت شناور ثبت شده باشد) تا جریمه ای برایشان صادر نشود در صورت عدم ارسال پیامک جریمه خواهند شد.
سرهنگ جهانی اظهار کرد: در موارد دیگر نیز ممکن است آرم طرح ترافیک به صورت برچسب بر روی شیشه خودرو نصب شده باشد که باعث صدور جریمه برای رانندگان شود در چنین شرایطی رانندگان می توانند به واحدهای اجرایی پلیس +10 مراجعه کرده و با ارایه مستندات به مشکلات آنها رسیدگی و احقاق حق شوند.
معاون آموزش پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ خاطر نشان کرد: در بزرگراه هایی که دوربین های ثبت تخلفات نصب و راه اندازی شده ، شاهد کاهش تخلفات و سرعت های غیر مجاز بوده ایم و ایمنی در ترددها افزایش یافته و به همان میزان نیز میزان تصادفات کاهش یافته است.
وی یادآور شد: سال گذشته بیش از ۹۰ دوربین ثبت تخلفات سرعت در بزرگراه های شهر نصب و راه اندازی شد و در سال جاری نیز تمام بزرگراه مجهز به این سیستم می شوند.
پایان پیام/
نظر شما