به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، ناطق معین الدین، مدیر سازمان تعاون روستایی استان قزوین گفت: با توجه به اینکه مقداری از تولیدات و محصولات کشاورزی بر اثر عوامل گوناگون فیزیکی، شیمیایی و غیره در مراحل کاشت، داشت و برداشت و همچنین پس از برداشت ضایع شده و از بین می رود، می توان با برنامه ریزی صحیح در راستای توسعه و حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، مقادیر انبوهی از این محصولات را در مراحل مختلف که زیان جبران ناپذیری به کشاورزان و اقتصاد کشور وارد می کند، به ارزش افزوده تبدیل کرد.
وی با اشاره به مزایای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی ادامه داد: صنایع تبدیلی و تکمیلی باعث افزایش بهره وری تولید شده و درآمد خانوارهای روستایی را ارتقاء می دهد و همچنین زمینه ساز اشتغال نوین در مناطق روستایی می شود.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان قزوین اضافه کرد: کاهش ریسک، ایجاد تعادل، تنوع و پایداری درآمد خانوار روستایی از دیگر مزایای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
وی ایجاد صنایع تبدیلی در روستاها را از سودمندترین ارتباطات بین دو بخش صنعت و کشاورزی دانست و اظهار کرد: این صنایع از میزان بیکاری های دائمی و فصلی در مناطق روستایی میکاهد، زمینه مناسبی برای توسعه مناطق روستایی فراهم می آورد و به افزایش تولیدات روستایی و ایجاد فرصت های شغلی منجر خواهد شد.
معین الدین اعلام کرد: صنایع تبدیلی عامل مهمی در فرآوری محصولات کشاورزی است و با تبدیل و فرآوری محصولات کشاورزی ضمن تولید مواد غذایی و سایر فرآوردههای با ارزش افزوده بالا، امکان نگهداری و حمل و نقل آسان محصولات فراهم میشود.
وی تأکید کرد: گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی با ایجاد فرآیندهای فرآوری در بسته بندی یکی از موثرترین گزینه های کاهش حجم ضایعات محصولات کشاورزی است و از مهاجرت روستاییان به شهرها جلو گیری می کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تعاون روستایی استان قزوین، این مقام مسئول یادآور شد: توسعه صادرات، ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی، تنظیم بازار و ثبات قیمت ها، از دیگر نقش های صنایع تبدیلی و تکمیلی است که با ایجاد تنوع در محصولات کشاورزی از طریق صنایع تبدیلی می توان قدرت پاسخگویی بازار به مصرف کنندگان با سلیقه های مختلف را افزایش داد و زنجیره بازاریابی را تکمیل نمود.
وی اعلام کرد: در حال حاضر بیش از 90 واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی از جمله ذرت خشک کنی، کنسرو زیتون، شیر و فرآورده های لبنی، بسته بندی و نگهداری کشمش، فرآوری و بسته بندی پسته، بسته بندی گیاهان دارویی و قارچ خوراکی در استان قزوین فعال است.
پایان پیام/
نظر شما