زیبا گویی با اخلاق نیکو از عوامل مهم اجرای فریضه امر به معروف

یکی از اساتید دانشگاه گیلان، بهترین و زیباترین نشانه اهتمام به امور خلق و توجه به مسائل مسلمانان را امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: استفاده از بهترین کلمات در تذکر لسانی کارسازتر از زبان تند و خشن است.

عنایت رضایی پور، از اساتید دانشگاه گیلان در خصوص تجلی اخلاق اجتماعی در پرتو امر به معروف و نهی از منکر به خبرنگار شبستان گفت: انسان در هر شرایطی باید به تکالیف اخلاقی در همه روابط خود عمل کند و افعال خود را با ضوابط اخلاقی هماهنگ سازد.

 

وی با اشاره به اینکه در جامعه متخلق به اخلاق اسلامی افراد بیشتری امکان تحقق غایت وجودی را می یابند، افزود: تلاش برای اصلاح جامعه به منزله فراهم آوردن مقدمات لازم برای رشد و کمال انسان هاست.

 

امر به معروف و نهی از منکر، بهترین جلوه اخلاق اجتماعی در اسلام

رضایی پور با بیان اینکه وظیفه شرعی و اخلاقی هر مسلمانی تلاش برای اصلاح جامعه است، خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر تکلیفی است که اقدام برای اصلاح جامعه را بر عهده همه اعضای جامعه می گذارد.

 

این استاد دانشگاه، امر به معروف و نهی از منکر را بهترین جلوه اخلاق اجتماعی در اسلام عنوان و تصریح کرد: اقتضای این اصل آن است که انسان در انجام معروف و عمل به آن خودخواه و خودبین نباشد.


وی با بیان اینکه بهترین و زیباترین نشانه اهتمام به امور خلق و توجه به مسائل مسلمانان امر به معروف و نهی از منکر است، اذعان کرد: امر به معروف و نهی از منکر به معنای احساس مسئولیت کردن و دغدغه هدایت و ارشاد دیگران داشتن است.

 

رضایی پور، علت برتری امت اسلامی بر سایر امت ها را عمل به فریضه امر به معروف و نهی از منکر دانست و افزود: اهمیت این فریضه در اسلام به دلیل نقش پایه ای و اساسی آن در تحقق سایر احکام و دستورات دینی است.


از راه های اجرای امر به معروف و نهی از منکر، پرهیز و دوری جستن از منکرات است

این کارشناس مذهبی، پرهیز و دوری جستن از منکرات را یکی از راه های اجرای امر به معروف و نهی از منکر عنوان و تصریح کرد: در جایی که تذکرات و توصیه های گفتاری و برخوردهای عملی، عادی بوده و تاثیری در جلوگیری از منکرات نداشته باشد، مبارزه منفی کمترین کاری است که هر مسلمانی در مواجهه با وقوع منکرات می تواند انجام دهد.

 

رضایی پور، زیبا گویی با اخلاق نیکو را از عوامل مهم در اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر دانست و اذعان کرد: استفاده از بهترین کلمات و لطیف ترین عبارت ها در تذکر لسانی کارسازتر از زبان تند و خشن است.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: استفاده از گویش زیبا، به کار بردن کلمات محترمانه و مهربانانه نفوذ کلام را بیشتر و تاثیر آن را عمیق تر می کند.

 

وی موثر نبودن امر به معروف و نهی از منکر را ناشی از دوگانگی گفتار و کردار دانست و خاطرنشان کرد: تقوای خدا پیشه کنید، اعمالتان را درست گردانید و نهانتان را خالص سازید و امر به معروف و نهی از منکر کنید تا خداوند دعایتان را مستجاب کند.


رضایی پور با بیان اینکه حضرت امام خمینی(ره) در کتاب" شرح چهل حدیث" ریشه ترک امر به معروف و نهی از منکر را غفلت از طلب رضایت حق تعالی و تلاش برای جلب رضایت بندگان دانسته است، تصریح کرد: ترک امر به معروف مبین غفلت از طلب رضایت خداوند است.

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 139351

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha