مدیریت واردات و صادرات محصولات کشاورزی در کشور به شدت دچار مشکل است

نماینده تهران با انتقاد از بحث فقدان مدیریت در بخش واردات و صادرات محصولات کشاورزی گفت: ما نیازمند یک نوع مدیریت در این بخش هستیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، علی‌اصغر زارعی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه 17 خرداد که با حضور وزیر جهاد کشاورزی به بررسی مشکلات و مسایل تولیدات کشاورزی پرداخت در سخنانی گفت: یکی از مشکلات ساختاری که ما در حال حاضر در وزارت جهاد کشاورزی داریم بحث ادغام دو وزارتخانه صنعت، معدن و بازرگانی است.

وی اظهار کرد: با ادغام این دو وزارتخانه وظایف مربوط به جهاد کشاورزی در هوا باقی مانده است، این در حالی است که قبلا وزارت بازرگانی که واردات و صادرات را مدیریت می‌کرد الان خودش در وزارتخانه جدید ادغام شده است.

وی بیان کرد: این اشکال ساختاری باعث شده است واردات برخی نهاده‌ها در اختیار وزارتخانه دیگر قرار گیرد و دوستان در وزارتخانه دیگر پاسخگو باشند.

زارعی مشکل دوم در بخش کشاورزی را رابطه بخش مالی و پولی بخش کشاورزی با خود این وزارتخانه جهاد کشاورزی دانست و ادامه داد: بانک کشاورزی در حال حاضر زیرمجموعه وزارت اقتصاد است در حالی که تولیدکنندگان و کسانی که باید فعالیت کنند در وزارت جهاد کشاورزی هستند و این مبهم‌بودن برای کشاورزان و بخش کشاورزی ایجاد سرگردانی کرده است.

وی با اشاره به بحث مدیریت واردات و صادرات در بخش کشاورزی گفت: ما جوابگوی مردم در بحث مدیریت صادرات و واردات نبودیم، می‌بینیم در ایامی که برخی از محصولات کشاورزی را تولیدکنندگان داخل عرضه می‌کنند در همان زمان محصولات خارجی نیز در بازار موجود است و اگر می‌پرسیم چرا چنین چیزی وجود دارد، می‌گویند این ثبت سفارشات مربوط به قبل است.

زارعی تصریح کرد: مدیریت صادرات و واردات ایجاب می‌کند که ما ثبت سفارشات‌مان را به گونه‌ای انجام دهیم که در زمانی که کشاورزان‌مان خود محصولاتی برای ارایه دارند محصولات خارجی در بازار نباشد.

نماینده تهران قطع‌بودن بخش تحقیقات کشاورزی با بخش تولیدات را از دیگر مشکلات در این بخش عنوان کرد و ادامه داد: ما در حالی که در دانشگاه‌هایمان رشته‌های خوبی برای کشاورزی داریم اما نتیجه و محصول این موضوع را در بخش کشاورزی مشاهده نمی‌کنیم و ارتباط در این زمینه به شدت قطع است و یا اگر هم هست در حداقل است و نتیجه‌اش نیز این است که تحقیقات ما در بخش کشاورزی بلااستفاده مانده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 139361

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha