به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، استان لرستان با تولید 21 درصد حبوبات کشور در رتبه نخست کشت حبوبات کشورمان قرار دارد.
این تولیدات در 157هزار و 150 هکتار سطح زیر کشت به دست آمده است که نشان از پتانسیل بالای بخش زراعت بلاخص حبوبات لرستان است.
حبوبات از منابع مهم غذایی سرشار از پروتئین برای تغذیه انسان به صورت مستقیم و غیر مستقیم به ویژه برای بخش عظیمی از جوامع کم درآمد جهان محسوب می شوند.
با توجه به شرایط اقلیمی مناسب در استان لرستان از نظر تولید حبوبات به نظر می رسد، می توان با توجه بیشتر به بخش کشاورزی گام های اساسی در راستای اشتغالزایی در این استان برداشت.
محمد عظیم دادگر، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی به خبرنگار شبستان گفت: کشاورزان لرستانی با چهارشعار اساسی و با تلاش فراوان توانسته اند رتبه اول کشور را در تولید حبوبات بدست آروند.
وی تولید پایدار،تولید کافی، تولیدسالم و تولید اقتصادی را شعارهای کشاورزان لرستانی خواند و افزود: کشاورزان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی در ارائه آموزش شیوه های کشت درست و استفاده درست از منابع آب و خاک موفق به کسب این جایگاه شده اند.
دادگر اذعان داشت: در سطح استان لرستان، 168هزار و 925 تن انواع حبوبات تولید می شود که معادل 21 درصد تولیدات حبوبات کشور است.
وی با اشاره به غنای پتانسیل آب و خاک در استان لرستان، خاطرنشان کرد: با توجه بیشتر به بخش کشاورزی و همت کشاورزان این آمار در استان لرستان قابل ارتقاست.
زنگ خطر تولید حبوبات در لرستان با پایین رفتن آب تا عمق 40 متری
این مقام مسئول با اذعان به اینکه 75 درصد اراضی لرستان دیم است، عنوان کرد: اراضی دیم محتاج بارندگی است که در پی خشکسالی ها اخیر زراعت در اراضی دیم استان لرستان با مشکل اساسی مواجه است.
دادگر افزود: در کشت آبی نیز با توجه به خشکسالی های متوالی در لرستان و کم شدن آب قنات و چشمه ها در اکثر مناطق و پایین رفتتن سطح آب تا عمق 40 متر با مشکل جدی مواجه ایم.
وی کاهش ذخایر آبی استان را زنگ خطری برای کشاورزی در لرستان خواند و اذعان داشت: با این شرایط تولید پایدار کار مشکلی است و این امر با وجود آب فراوان ومنابع آبی میسر خواهد شد.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی لرستان تولید سالم را مهمترین برنامه سازمان جهاد کشاورزی خواند و بیان کرد:سازمان جهادکشاورزی لرستان برنامه های در این خصوص برای کشاورزان دارد که استفاده نکردن از کود شیمیایی وجایگزینی آن با کودهای عالی و حیوانی و بیولوژیکی از جمله این برنامه هاست.
وی تصریح کرد: در خصوص سالم سازی محصولات، راهکارهای تلفیقی برای استفاده و مصرف از سموم نیز در دستور کار است.
دادگر خاطرنشان کرد: افزایش حجم تولید انواع محصولات کشاورزی باید هم گام با ارتقای سلامت این محصولات مورد توجه قرار گیرد.
کشت اقتصادی حبوبات در لرستان
مدیر زراعت جهاد کشاورزی لرستان همچنین مسایل مربوط به آب و خاک، توسعه مکانیزاسیون، ارتقای شاخص های بهره وری در واحدهای تولیدی را از اهداف اساسی جهادکشاورزی استان عنوان کرد و در خصوص تولید اقتصادی چنین گفت: حرکت های به سمت کاهش هزینه ها، کم خاک ورزی و بی خاک ورزی انجام شده که منجر به اقتصادی تر شدن تولید حبوبات در لرستان خواهد شد.
دادگر بیان کرد: استفاده از ارقام و نمونه های پر محصول مثل نحود هاشمی و محلی، مکانیزه کردن کشت از مهم ترین عوامل اقتصادی تر کردن کشت حبوبات در لرستان است.
لرستان مشکلی درکمیت حبوبات ندارد
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: در استان لرستان نه تنها مقدارنیاز تولید حبوبات به اندازه لرستان وجود دارد بلکه بخشی ازنیاز کشور نیز تامین می شود.
کارشناس زراعت جهاد کشاورزی لرستان نیز در خصوص آمار تولیدات حبوبات لرستان گفت:در کشت لوبیا در 24هزار هکتار سطح زیر کشت بیش از 56هزار تن برداشت شده است که مقام اول تولید لوبیا در کشور را داراست.
در کشت نخود نیز در 132 هزار هکتار سطح زیر کشت 87هزار تن نخود برداشت شده است که مقام دوم کشور را داریم.
در تولید عدس نیزبا 18هزار هکتار سطح زیر کشت 14 هزارو 500 تن برداشت وتولید شده است.
همچنین در تولید باقلاء نیز در 4500هکتارسطح زیر کشت11هزار 250 تن برداشت می شود.
در تولید ماش هم با 250 هکتارسطح زیر کشت 175 تن محصول تولید شده است.
کمتراز 5 درصد حبوبات لرستان به صورت مکانیزاسیون کشت و برداشت می شود
مدیر زراعت جهاد کشاورزی لرستان عمده ترین مشکل را نبود مکانیزاسیون و ارقام و نوسان قیمت نام برد و اضافه کرد: بیشتر مزارع حبوبات لرستان به صورت سنتی کشت و برداشت می شوند.
دادگر افزود: تقریبا بیش از 95 درصد سطح زیر کشت نخود هاشمی و رقم محلی و آزاد است.
وی یکی دیگر از مهمترین مشکل حبوبات را نوسانات قیمت تضمینی خرید در بازار خواند و اذعان داشت: نبود قیمت ثابت، کشاورزان را با مشکل مواجه کرده است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه کمتراز پنج درصد حبوبات لرستان به صورت مکانیزاسون کشت و برداشت می شود، خاطرنشان کرد: بخش عمده حبوبات لرستان به خاطر شرایط و ساختار زیربنایی سنتی کشت می شود.
برداشت لوبیا کاملا سنتی و با دست و نخود هم در حد 2 الی سه هزار هکتار آن به صورت مکانیزه است که درصد پایینی است.
پایان پیام/
نظر شما