بهداد سلیمی:به دنبال زدن 485 کیلو در المپیک هستم

وزنه بردار فوق سنگین ایران در المپیک اعتراف می کند:روحیه بخش ترین جمله از طرف همسرم بوده، قبل از مسابقات فرانسه که با او صحبت می کردم از من خواست که با توجه به توانایی هایی که در من می بیند رکورد جهانی را بشکنم

بهداد سلیمی بی تردید یکی از نوابغ وزنه برداری فوق سنگین جهان است. رشته ای که ایران درآن، با حضور حسین رضازاده سال ها عنوان قوی ترین مرد جهان را در دست داشت و بعد از آن البته سرنوشت تلخ سعید علی حسینی نگرانی هایی را برای وزنه برداری سنگین وزن ایران به وجود آورد. با این حال سلیمی از راه رسید و از ابتدا هم نشان داد که حرف های زیادی برای گفتن دارد. در روزهای اخیر بحث مصدومیت او مطرح بود که به نظر می رسد مشکل جدی وجود ندارد و همین موضوع بهانه ای بود برای گفت و گوی مفصل شبستان با بهداد سلیمی که در ادامه می خوانید:

آقای سلیمی مصدوم شده بودید و این موضوع نگرانی هایی را ایجاد کرده بود.
خب برای ما وزنه برداران به خصوص در سنگین وزن، آسیب دیدگی و تورم وجود دارد اما خوشبختانه این مصدومیت ضرب خوردگی نبوده است. کادر فنی و پزشکی تیم ملی در جریان وضعیت من قرار دارند و طی طبق صحبت های انجام شده، خوشبختانه مشکلی نیست و نگرانی برای حضور در المپیک وجود ندارد.

 وزنه برداری ایران در یکسال اخیر موفقیت های زیادی داشته است.
بله، به نظرم سال 90 سال بسیار خوبی برای وزنه برداری بود، به خصوص برای من که موفق شدم در مسابقات آسیایی سه مدال طلا کسب کنم و پس از آن در مسابقات بزرگسالان جهان که هدف اصلی در سال 90 بود، موفق به کسب سه مدال طلای جهانی شده و رکورد یک ضرب را هم جابه جا کردم و خدا را شکر به اهدافی که می خواستم رسیدم. به لحاظ تیمی هم برای اولین بار در تاریخ وزنه برداری روی سکو رفتیم و تیم سوم جهان شدیم. برای اولین بار وزنه برداران ما توانستند، چهار مدال در مجموع را کسب کنند و افتخار بزرگی را رقم بزنند و بعد از آن هم که توانستیم قهرمان آسیا شویم که این موضوع امیدواری های ما را برای تداوم موفقیت ها در سال 91 به خصوص در المپیک لندن افزایش داده است.
علت این موفقیت ها را چه می دانید؟
می توانم به برنامه ریزی هدفمند و مؤثری اشاره کنم که از سوی فدراسیون وزنه برداری، آقای باقری و کادر فنی صورت گرفته و اجرا شد. همچنین اردوهای منظمی که در شهرهای مختلف برگزار شد و روش های علمی در تغذیه و مصرف مکمل های ویتامینی در این موفقیت تأثیرگذار بودند. در کل به طور همه جانبه حمایت شدیم.
به روش های تغذیه و مکمل ها اشاره کردید. در گذشته وزنه برداران کشور گریبان گیر این موضوع بودند و محرومیت هایی برای آنها پیش آمد.تدابیری اندیشیده شده که دیگر شاهد تکرار این مسائل نباشیم؟
به نظرم در گذشته پیش آمدن این مشکلات برای وزنه برداری بیشتر ناشی از این بود که کنترل خوبی بر ورزشکاران صورت نمی‌گرفت، اطلاع رسانی دقیقی نمی شد و در واقع ورزشکاران از علم روز دنیا خیلی عقب بودند. در دو سه سال اخیر کنترل قابل قبولی به اجرا در آمده و ما به صورت مداوم تست دوپینگ می دهیم. از طرف دیگر، اطلاع رسانی خوبی صورت می گیرد و تعامل خوبی نیز بین فدراسیون پزشکی و فدراسیون وزنه برداری برقرار است و چه ورزشکاران چه کادر فنی از آخرین تحولات علم دارویی مطلع می گردند و خوشبختانه همة این ها سبب شده که مسائل گذشته تکرار نگردد.
شما اکنون یکی از نوابغ وزنه برداری جهان در سنگین وزن هستید. اگر ممکن است کمی راجع به شرایط یک وزنه بردار سنگین وزن بگویید و اینکه تمرینات و شرایط آن با سایر وزنه برداران متفاوت است یا نه؟
اگر تعریف نباشد، باید اشاره کنم که یکی از شعارهای المپیک یعنی قوی ترین، از میان قوی ترین، سریع ترین و بالاترین، به سنگین وزن در وزنه برداری اختصاص دارد که نشاندهنده اهمیت وزنه برداری به خصوص سنگین وزن است. مسابقات سنگین وزن، نه تنها برای مردم ایران بلکه در سراسر جهان اهمیت خاصی دارد. در مورد تفاوت آن با سایر وزن ها باید بگویم یکی از مزایایی که وزنه بردار سنگین وزن دارد، این است که می تواند از وزن بدن خود برای بلند کردن وزنه های سنگین تر سود ببرد، در حالیکه سایر اوزان محدودیت وزنی دارند و برای مسابقات باید وزن خود را کم  کنند. ولی ما چون محدویتی وزنی نداریم می توانیم وزن خود را بالاتر برده و رکوردهای بیشتری بزنیم. 
روحیه بخش ترین جمله ای که تاکنون در حرفه وزنه برداری خود شنیده اید چه بوده است؟
روحیه بخش ترین جمله از طرف همسرم بوده، قبل از مسابقات فرانسه که با او صحبت می کردم از من خواست که با توجه به توانایی هایی که در من می بیند رکورد جهانی را بشکنم و می توانم بگویم یکی از دلایل عمدة این موفقیت من، همسرم بوده است. 
شما هنگام وزنه زدن بیشتر به کدامیک از ائمۀ اطهار متوسل می شوید؟
من هم مثل همۀ شیعیان به ائمه اعتقاد دارم و در وزنه برداری به مولا علی (ع) اقتدا می کنم.
 آیا تا به حال پیشنهادی برای وزنه زدن در خارج از ایران به شما شده است؟
نه به صورت جدی.
 حضورتان در المپیک لندن را چطور می بینید؟ آیا قوی ترین مرد جهان می شوید؟
با توجه به تمرینات سنگینی که دارم پشت سر می گذارم، تمام عزمم را جزم کرده ام که به طلای المپیک برسم و با توکل به خدا اگر حقم باشد ان شاءالله بتوانم نتیجه خوبی بگیرم. البته کار من در المپیک به مراتب سخت تر از این دو سالی خواهد بود که در مسابقات جهانی شرکت کردم. صد درصد، همۀ رقبای من با حداکثر توان و آمادگی شان وارد مسابقات المپیک می شوند تا بتوانند مدال طلای المپیک را کسب کنند و حتماً رقبای سرسختی خواهند بود. من تمام تلاشم را می کنم، باز هم توکل به خدا. 
رکورد مورد نظرتان برای المپیک چند کیلو است؟
سعی می کنم تا قبل از مسابقات المپیک، در تمرینات به رکورد 220 کیلو در یک ضرب و 265 کیلو در دو ضرب برسم. تمام تلاشم را می کنم که بتوانم چند مرتبه در تمرینات این وزن ها را تکرار کنم تا انشاالله در المپیک بتوانم با توجه به شرایط، نه دقیقاً وزن‌های یاد شده، ولی وزنه های خوبی را جابه جا کنم.
رابطه تان با حسین رضازاده چطور است؟
رابطه  خوبی با ایشان دارم. در مسابقات فرانسه هم او بسیار خوشحال شد که یک ایرانی توانسته رکوردش را جابه جا کند و این رکورد همچنان برای ایران باقی بماند. همیشه هم قبل از مسابقات و در تمرینات مرا تشویق کرده که برای شکستن رکورد به روی سکو بروم.
شما قوی ترید یا رضازاده؟
رضازاده در وزنه برداری برای من یک اسطوره است، نه تنها برای وزنه برداری، بلکه در ورزش ایران. از نظر مدال، هنوز خیلی جای کار دارد که من بتوانم به جایگاه ایشان برسم. رضازاده دو طلای المپیک، 6 طلای جهانی و دو طلای آسیایی دارد. من هنوز یک چهارم این عناوین را نیز کسب نکرده ام. در حال حاضر جایگاه من با جایگاه ایشان قابل مقایسه نیست.


میلاد حجت الاسلامی 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 140875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha