انتقاد از فقدان برنامه های  مستمر فرهنگی درباره افغانستان و تاجیکستان

رایزن سابق فرهنگی ایران در افغانستان از وجود شاعران و نویسندگان زبده در افغانستان خبر داد و گفت: چرا باید BBC برنامه های فرهنگی درباره افغانستان و تاجیکستان داشته باشداما ما به پیشینه فرهنگی خود بی اعتنا باشیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسین جعفریان، رایزن سابق فرهنگی ایران در افغانستان در برنامه این هفته راز با عنوان" افغانستان، تهدیدها و فرصتهای فرهنگی"، گفت: این قدر اطلاع رسانی فرهنگی بین دو کشور افغانستان و ایران ضعیف بوده است که تعجب می کنیم که یک افغانی به خوبی فارسی حرف می زند. فردی از یک افغانی پرسیده بود تو که فارسی خوب حرف می زنی از چه کسی یاد گرفتی؟در پاسخ گفته بود از مادرم و مادرم نیز از مادرش. در حقیقت ما به دلیل کمبود اطلاع رسانی نمی دانیم که زبان هایمان به هم نزدیک است.

 

جعفریان با ابراز تاسف از اینکه در رسانه های ما تنها به موضوع فقر و فلاکت در افغانستان پرداخته شده است، بیان کرد: چرا باید BBC در مورد افغانستان و تاجیکستان برنامه های عالی فرهنگی بسازد و ما به این موضوع با توجه به پیشینه فرهنگی مشترک بی توجه باشیم. چرا ایران نباید برنامه منظم و مستمری در مورد افغانستان نداشته باشد؟

 

وی با ابراز امیدواری از اینکه ساخت برنامه ها و مجموعه ها در مورد افغانستان و مسایل فرهنگی آن از برنامه این هفته راز اتفاق بیفتد و کلید بخورد، عنوان کرد: اگر بین ایران و افغانستان ارتباط برقرار شود، متوجه می شویم که در حوزه رمان و شعر گردن کلفت ها و افراد توانای بسیاری در افغانستان وجود دارند که حرف برای گفتن دارند.

 

رایزن سابق فرهنگی ایران در افغانستان از وجود شاعران و نویسندگان زبده و بسیار در افغانستان خبر داد و افزود: دو فرهنگ غنی زبان افغانی و فارسی باید در کنار هم باشد. این امر برکات زیادی خواهد داشت که یکی از آنها خاتمه دعواهای موجود بر سر مسایل فرهنگی در افغانستان است.

 

جعفریان بحث تاسیس فرهنگستان مشترکات ایران و افغانستان را به منظور ایجاد ارتباط نزدیک بین این دو کشور پیشنهاد داد و بیان کرد: خوشبختانه رییس دفتر رییس جمهور دو روز پیش در کنفرانس اساتید زبان فارسی دستور تشکیل این فرهنگستان را صادر کرد.

 

وی تلاش جدی به منظور پرداختن به مسایل فرهنگی افغانستان از سوی مسئولان را خواستار شد و تصریح کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد می گوید که از ایده های فرهنگی استقبال می کنیم اما نمی شود رفت و پشت در اتاق بسته وزیر نشست که ایشان استقبال کند. باید برای بررسی مسایل فرهنگی افغانستان، طرح و ساخت برنامه در این زمینه به طور جدی وارد عمل شد. دوستان افغانی ما مهجور واقع شدند و دیگران جای ما را افغانستان گرفته اند.

 

گفتنی است، در برنامه این هفته راز، حفیظ الله شریعتی، دکترای زبان و ادبیات فارسی و روزنامه نگار و عبدالملک شفیعی، مستندساز به عنوان مهمانان افغانی حضور داشتند که با اشاره به بازسازی وحشتناک مقبره های شعرا به دست غربیها و تاسیس موسسات فرهنگی و فرهنگستان های زبان، پخش موسیقی های هندی و غربی از تلویزیون در افغانستان از خالی بودن جای ایرانیان با وجود پیشینه مشترک فرهنگی و مذهبی با افغانی ها و عدم اقدام آنها برای ساخت برنامه های فرهنگی در مورد افغانستان و تاسیس فرهنگستان و مجموعه های فرهنگی در این کشور ابراز تاسف کردند.

 

پایان پیام/

کد خبر 14110

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha