از همایش اندیشه های آسمانی تا توانمندسازی اعضای کانون ها در فضای مجازی

معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد از برگزاری همایش اندیشه های آسمانی با حضور 4 هزار هنرمند مسجدی و مشارکت 25 هزار نفر در طرح توانمند سازی اعضای کانون ها در حوزه فضای مجازی خبر داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد در نشست خبری تشریح برنامه های این معاونت در جمع نمایندگان رسانه های خبری از اجرای طرح توانمند سازی و فعال سازی اعضای کانون‌های مساجد درحوزه فضای مجازی و رسانه خبر داد و گفت: در بستر فراهم شده برای طراحی برنامه‌های عملیاتی حوزه معاونت آموزش و پژوهش با رویکردی مسجد مدار با هدف احیای کارکردهای معنوی مساجد برای رسیدن به چشم انداز خود که همان مسجد طراز اسلامی است تربیت نیروی توانمند و قابل در زمینه‌های مختلف یک اصل به حساب می‌آید. 
 

مشارکت 25 هزار عضو کانونی در طرح توانمند سازی در حوزه فضای مجازی

وی با اشاره به اینکه مخاطبین این دوره 25000 نفر از اعضای کانون‌های فرهنگی هنری هستند که در صورت گزینش در مرحله ابتدایی به عضویت طرح درمی آیند، ادامه داد: این افراد دوره آموزشی از راه دور به ظرفیت 150 ساعت در چهار ماه سپری می کنند که کارنامه آموزشی آن‌ها موجود است.


جعفری درباره مراحل اجرایی این طرح گفت: شرکت کنندگان در چهار گام از یک مخاطب عمومی، در گام اول به جوان روزآمد، در گام دوم به آگاه فرهنگی، در گام سوم به فعال فرهنگی و در گام چهارم به مدیر فرهنگی در حوزه فضای مجازی و رسانه تبدیل می‌شود. البته تنها پنج درصد از مخاطبان موفق به حضور در گام چهارم می شوند که پس از اتمام دوره حضوری به آنها گواهینامه دانشگاهی ارایه می شود. 

 

وی اظهار کرد: این طرح با توجه به منویات مقام معظم رهبری درباره گسترش فزاینده فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و تأثیرگذاری این حوزه در رفتارهای فردی و اجتماعی افراد و سبک زندگی آنان و پتانسیل‌های موجود در این فضا برای کمک به دستیابی به مسجد طراز اسلامی برنامه ریزی و تدوین شد.

 

جعفری درک حکمت رسانه‌های نوین، افزایش بینش و بصیرت، شناخت فرصت‌ها و تهدید‌های موجود و بهره‌گیری حداکثری از جدیدترین بسترهای روزآمد در راستای بهبود شرایط زندگی دینی در دو حوزه فردی و اجتماعی و به کارگیری آگاهانه، هدفمند، عزتمندانه و اثر بخش ابزارهای فناورانه در سطح جهانی برای انتشار مفاهیم والای انقلاب از اهداف میانی اجرای این طرح است. 

وی نکته مهم در این دوره آموزشی را ساختارمند بودن فرآیند آموزش، استمرار و تمرکز، انگیزه بخشی بالا و قدرت نظارت و بازخوردگیری منحصر به فرد در تک تک مراحل فرآیند آموزش دانست. 

 

معرفی طرح های قرآنی ستاد عالی

بنابرگزارش شبستان، جعفری در بخش دیگری از سخنانش در معرفی طرح های قرآن و عترت معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد تلاوت نور، نرم افزار تفسیر همراه و مسابقه، تولید محصولات فاخر، تربیت مربی کودکان، تفسیرکوتاه، طرح 1446، ترجمه آسان قرآن کریم، دومین همایش کشوری مساجد فعال قرآنی، حفظ قرآن کریم کانون ها، حفظ و مفاهیم قرآن کارکنان ستاد و استان ها، کارگاه مساجد فعال قرآنی، برگزاری نشست های تخصصی، نهج البلاغهو کارگاه مهارت های بیان حدیث را از جمله برنامه های قرآن برشمرد.

 

تلاوت نور در 2 هزار مسجد

وی با اشاره به اجرای طرح تلاوت نور در 27 هزار مسجد اذعان کرد: طرح تلاوت نور شامل تلاوت یک یا دو صفحه از قرآن کریم است که پس از اقامه نماز در مساجد اجرا می شود امسال این طرح در دو هزار مسجد افزایش می یابد. براساس این طرح مساجد متقاضی اجرای طرح تلاوت نور پس از تکمیل فرم درخواست و ارایه به دبیرخانه استان، قرآن دریافت می کنند. همچنین به ازای هر مسجد 25 جلد قران اهدا می شود.

 

نرم افزار تفسیر همراه برای ائمه جماعات

جعفری درباره نرم افزار تفسیر همراه و مسابقه گفت: بر اساس این طرح، نرم افزار تفسیر همراه بین ائمه جماعات مساجد متقاضی فعالیت در امر تفسیر توزیع می شود و امکان دسترسی به 300 درس تفسیر روزانه فراهم می آید. در این نسخه امکان استفاده از متن تفسیر همراه و نمونه، یادداشت برداری ،چاپ و.....و نصب بر روی گوشی های همراه وجود دارد.
 

وی از ضبط کلاس های آموزشی با حضور اساتید صاحب نام و خلاق در تهران خبر داد و گفت: از مجموع سخنرانی ها نرم افزار تدوین و در سطح کانون ها توزیع می شود.

 

وی تربیت مربی کودکان را یکی از دیگر از برنامه های قرآنی دانست و گفت: دوره آموزش تربیت مربی کودکان در استانها برگزار می شود و مربیان خواهر با گذراندن دوره آموزشی و طی کردن کارآموزی می توانند به نونهالان و کودکان و مادران در طرح شکوفه های بهشت تدریس کنند.

 

تفسیر کوتاه
جعفری درباره تفسیر کوتاه گفت: تفسیر کوتاه شامل 30 درس درباره تفسیر جزء دو قرآن است که محتوای آموزشی آن در قالب بسته‌ای شامل کتاب درسی، کتاب سؤالات و لوح‌ فشرده آموزشی برای برگزاری کلاس‌های عمومی تفسیر ارایه می شود.

 

مساجد و طرح 1446

وی افزود: در راستای اجرای طرح 1446 کلاس های حفظ و آموزش روخوانی و روانخوانی جزء 30 قرآن کریم توسط دبیرخانه استان ها و با همکاری کانون های فرهنگی و هنری و خانه‌های نور و مراکز تخصصی قرآن استان ها در سطح مساجد کشور برگزار می شود.

 

ترجمه آسان قرآن در مساجد

وی درباره نحوه اجرای طرح ترجمه آسان قرآن نیز گفت: در این طرح در هر صفحه قرآن کریم، دو لغت پرتکرار ترجمه می شود و در طول یک دوره ختم قرآن کریم بیش از 90 درصد لغات ترجمه می شود. قرآن با رسم الاملاء، ترجمه روان و آوردن یک قاعده ترجمه در هر صفحه از ویژگی های دیگر این طرح است. این طرح در قالب کتاب تهیه و در مساجد، کانون ها و  کلاس های ترجمه قابل بهره برداری است.


معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد از برگزاری دومین همایش کشوری مساجد فعال قرآنی خبر داد و گفت: این همایش با حضور ائمه جماعات و قاریان و اساتید فعال در امر آموزش، قرائت و تفسیر قرآن در مشهد مقدس برگزار می شود. برگزاری کارگاه های تخصصی از برنامه های دیگر همایش است.

 

مشارکت کانون ها در طرح حفظ

وی افزود: در طرح حفظ قرآن کریم کانون ها، 100 کانون در زمینه حفظ قران کریم به صورت متدبرانه فعال می شوند و امر حفظ در این کانون ها با پشتیبانی لازم به صورت خاص و حرفه ای انجام می شود. همچنین در راستای توسعه فرهنگ مفاهیم و حفظ قرآن کریم بین کارمندان ستاد عالی و استان ها و خانواده های آنان، طرح آموزش غیر حضوری مفاهیم یک جزء و حفظ 1، 3 و 5 جزء قران کریم برای آنان برگزار می شود. 

 

دوره تکمیلی برای قاریان و موذنین فعال

وی درباره کارگاه مساجد فعال قرآنی (استانی)- منشور توسعه تلاوت نور ابراز کرد: در این طرح قاریان فعال در امر تلاوت نور مساجد و همچنین موذنین در دوره های آموزشی تکمیلی با حضور اساتید برجسته استانی شرکت می کنند.

 

جعفری از برگزاری نشست های تخصصی خبر داد و گفت: در این طرح نشست های تخصصی با حضور اساتید و صاحب نظران قرآنی برای بررسی طرح ها و فعالیت های قرآنی کانون های مساجد برگزار می شود و راهکارهای مناسب اجرایی و سیاست های قرآنی تبیین می شود.

 

وی برگزاری دوره نهج البلاغه و کارگاه مهارت های بیان حدیث را از دیگر برنامه های دانست و گفت: دوره کارگاه آموزش عمومی نهج‌البلاغه در استان ها برگزار می شود. در طرح کارگاه مهارت های بیان حدیث، کارگاه آشنایی با مهارت های کاربردی بیان حدیث در کلاس ها و جلسات کودکان برگزار می شود.

 

نشست خبری تشریح برنامه های معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد 23 خرداد در محل سالن جلسات ستاد عالی برگزار شد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 141281

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha