به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، موسیقی سنتی آذربایجان(عاشیقی) بازتاب مهم ترین وجوه و جوانب زندگی مردم است و درفولکلورموزیکال آذربایجان احوال و روحیات مردم گذشته این دیار با طرز بسیار لطیفی ترنم می شود که عاشیق های این استان در تلاش هستند در آلبوم موسیقی "اورمودان گلن سسلر" حرف های مردم این دیار از ایران را با زبان گویای هنر موسیقی بیان کنند.
این آلبوم موسیقی که برای شرکت در همایش ارومیه، نوزدهمین شهر ایرانی در مرحله بازنگری قرار دارد، شامل 52 آوای عاشیقی آذربایجانغربی و ارومیه است که هنرمندان این مجموعه در تلاش هستند اثری ماندگار را به دنیای هنر و موسیقی تقدیم کنند.
خوشبختانه دبیرخانه همایش در راستای ترویج فرهنگ استان و شناساندن آن به ایران گام های بسیار ارزنده ای را برداشته است که یکی از اقدامات شایسه را می توان خریداری و بازنگری تعداد زیادی از آلبوم های موسیقی و توزیع آن در میان علاقمندان را یادآور شد.
گفتنی است، از موسیقی های رایج در آذربایجان، موسیقی عاشیقی است که عاشیق ها راویان مصیبت مردم به شمار می رفتند و از حمله خیره سران مصون بودند و عاشیقها پس از اوزانها، نشانگر موسیقی فولکلور آذربایجان گردیدند و راوی فرهنگ و رسالتی ویژه اند که از هنرمندان مردمی به شمار می روند.
عنوان دستگاه و مقام در موسیقی عاشیقی رایج نیست و به جای آنها از نام چند هاوای شاخص در کوک استفاده می شود. مانند "دیلغم کوک لری" یا "روحانی کوک لری" که به ترتیب در پرده های شبیه سه گاه و ماهور است.
یکی از اقدامات دیگر دبیرخانه همایش، تدوین و چاپ کتاب «اولینهای ارومیه» توسط محققان جوان ارومیه است که 25 مورد از نخستین وقایع و اتفاقاتی که در ارومیه به وقوع پیوسته را تهیه کردهاند.
همچنین چاپ کتاب دیگری با عنوان"ارومیه در مشروطیت" که با همت یکی از محققان استان تدوین شده و کارشناسان کتابخانه ملی مجلس شورای اسلامی در این زمینه همکاری خوبی داشتند.
در پایان یادآور می شود، فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران مدتی است که در تلاش برای تهیه دانشنامه شهر ایرانی است که بر این اساس مقرر شده دانشنامه یک هزار شهر ایرانی مدون شود.
گفتنی است، همه صاحبنظرانی که در عرصههای فرهنگی، هنری، ادبی، تاریخی، معماری، شهرسازی و موسیقی فعالیت دارند در قالب فراخوان مقاله آثار نیز دعوت به همکاری شده اند.
پایان پیام/
نظر شما