آنها امید بستند با فشار سیاسی می‌توانند مانع پیشرفت ایران شوند

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه غرب امید بسته بود که با برخی فشارهای سیاسی می توانند مانع پیشرفت ایران شوند، گفت: خوشبختانه روندی که طی شده است تثبیت نظام سیاسی ما بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با حضور در جلسه علنی امروز چهارشنبه 24 خرداد مجلس شورای اسلامی با ارایه گزارشی از روند مذاکرات صورت گرفته مابین ایران و 1+5 گفت: یکی از بحث های اساسی که امروز در موضوع حقوق هدفسازی ملت ما مطرح است حقوق هسته ای است.

وی اظهار کرد: موضوع هسته ای و آنچه امروز درباره فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران مطرح است همانگونه که مقام معظم رهبری در سخنرانی 14 خرداد مطرح کردند یک بهانه ای بیش نیست.

جلیلی بیان کرد: تقابلی که امروز با جمهوری اسلامی ایران به بهانه هسته ای وجود دارد بیشتر تقابلی است برای اندیشه ای که نظام اسلامی و مردم سالار دینی دنبال می کند و در حقیقت آنها از این نگران هستند که ایران اسلامی بتواند الگویی برای پیشرفت باشد یا الگویی برای مقاومت باشد.

وی بیان کرد: نکته مهمی که برای آنها بسیار دارای اهمیت است این است که امروز جمهوری اسلامی ایران مقاومتی را که در عرصه های مختلف در برابر الگوی حاکم بر نظام جهانی ارایه می دهد چه در عرصه های سیاسی و چه در عرصه های سیاسی و یا فرهنگی و یا سایر عرصه ها صرفاً یک مقاومت تنها نیست بلکه یک مقاومت همراه با پیشرفت است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: توام شدن مقاومت ملت ایران در عرصه های مختلف با پیشرفت مهمترین دغدغه آنهاست، هسته ای است و فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر آن حقوق مشروع ملت ایران است یعنی جمهوری اسلامی ایران توانسته است به خوبی از حقوق خودش دفاع کند، مقاومت در برابر زیاده خواهی ها کند و پیشرفت نیز داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: جای انکار نیست که به هر حال دشمنان ما در این 33 سال در عرصه های مختلف هر آنچه را که داشتند برای جلوگیری از شکل گیری شجره طیبه انقلاب در نظام جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته اند.

وی بیان کرد: در عرصه های مختلف در این 33 سال حربه های مختلفی را علیه کشور ما به کار گرفته اند که از آن جمله در موضوع هسته ای بود، فعالیت های هسته ای به عنوان نمادی از مقاومت و پیشرفت برای آنها قابل پذیرش نبود و کارهای مختلفی را به کار گرفته اند که مانع این مقاومت و پیشرفت شود.

جلیلی تاکید کرد: از فعالیت های سخت افزاری در بدترین شکلش تا فعالیت های نرم افزاری را آنها علیه ما به کار گرفته است و از زمانی که بحث تعلیق را به مدت 2 و نیم سال به کشور تحمیل کرده اند که عملاً آنچه در فعالیت های هسته ای ما بود در زمینه غنی سازی را معلق کردند و بعد فعالیت های دیگری که از تحریمها علیه ما به کار گرفتند.

وی ادامه داد: آنها از ترور، هدف قرار دادن دانشمندان هسته ای ما و برخی اقدامات هسته ای خاص همانند فرستادن استاکس نت برای اختلال در فعالیت های ما و مجموعه اقدامات آنها نشان می دهد که در مسیر پیشرفت ایران همه کارها را انجام داده اند.

وی اضافه کرد: آنها می خواهند ما دانش هسته ای نداشته باشیم، بحث چند سانتی فیوژ نیست بلکه فراتر از این است و آنها وقتی در توافق سعدآباد بحث ضمانت عینی جمهوری اسلامی ایران را مطرح کردند در پاسخ به اینکه این ضمانت عینی چیست گفتند جمهوری اسلامی ایران نباید فناوری هسته ای داشته باشد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه مقاومت ملت ایران امروز جواب داده است گفت: امروز مسیری که طی شد از آن مسیری که آنها می گفتند ایران نباید حتی یک سانتی فیوژ نیز داشته باشد گذشته است و امروز ایران دهها سانتی فیوژ دارد و مسیر از آن بحثی که آنها مطرح کردند مبنی بر اینکه غنی سازی 5/3 درصد نیز نداشته باشد گذشته است و به غنی سازی بیست درصد رسیده است.

وی تاکید کرد: ما برای فعالیت های هسته ای و چرخه سوخت هسته ای با ظرفیت بومی خودمان تکیه کرده ایم.

وی اضافه کرد: در یکی از مذاکراتی که با آقای سولانا داشته ایم وی به من گفت شما مانند کسی هستید که اصل ماشین را ندارد و بنزین می خرد که من در پاسخ به وی گفتم شما عکس این موضوع را می گویید اگر کسی ماشین گرانی بخرد و تضمینی برای سوخت آن نداشته باشد کار بیهوده ای انجام داده است، رفتار شما چه تضمینی دارد؟ شما همه قراردادهایتان را در مورد نیروگاه بوشهر لغو کرده اید و جمهوری اسلامی ایران باید از ظرفیت های بومی خود در این زمینه استفاده کند.

وی تاکید کرد: ما از لحاظ فنی چنین پیشرفتهایی داشته ایم و به لحاظ حقوقی نیز اینگونه است که آنها اتهاماتی را علیه ما از سال 86 مطرح کردند.

جلیلی تصریح کرد: ما در سال 86 و در صحبتهایی که با آنها داشتیم بر این موضوع که ادعاهای آنها غلط است تاکید کرده ایم و به آنها گفتیم ما تمامی این ادعاهای شما را اثبات می کنیم و در 6 مساله که آژانس بین المللی انرژی اتمی ادعا داشت جمهوری اسلامی ایران با آژانس گفتگو کرد و آنها را حل کرد و برای تک تک آنها آژانس نامه داد که این موضوعات حل شده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی یادآور شد: آنها پس از این موضوع مجموعه ای را به نام مطالبات ادعایی مطرح کردند و از ما خواستند که ارزیابی مان را ارایه دهیم که ما نیز ارزیابی مان را ارایه دادیم و آژانس باید براساس این ارزیابی ما پرونده جمهوری اسلامی ایران را عادی می کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: آنها به این مساله امید بسته بودند که با برخی فشارهای سیاسی می توانند مانع پیشرفت ایران شوند و خوشبختانه روندی که طی شده است تثبیت نظام سیاسی ما و همچنین تثبیت نظام مردم سالاری دینی ما بوده است.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات اخیر مجلس نهم ان را یکی دیگر را عوامل موثر در تثبیت نظام مردمسالاری دینی عنوان کرد و ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردمسالار و با ریشه های عمیق است و رقابتهای سیاسی موجب تثبیت نظام می شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 141569

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha