به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، فرماندار درمیان، در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی، با بیان اینکه بستر توسعه اقتصادی کشور کشاورزی است، اظهار داشت: مدیریت صحیح منابع و توسعه سیستمهای مکانیزاسیون در بخش کشاورزی منجر به کاهش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی، افزایش درآمد کشاورزان و سودآوری اقتصادی این بخش می شود.
رجبعلی براتی از اختصاص 165 میلیون تومان تسهیلات با کارمزد هفت درصد برای اجرای 39 طرح کشاورزی درمیان در بهار سال جاری خبر داد و افزود: 39 متقاضی شهرستان برای دریافت این تسهیلات ثبتنام کرده و پرونده آنان آماده انعقاد قرارداد با بانکهای عامل است.
وی تشکلهای بانوان روستایی را در شهرستان تشکیلاتی قدرتمند در عرصه تولید دانست و خواستار تعامل بیشتر مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان با تشکلهای بانوان و همراهی بهتر با کشاورزان شد.
فرماندار درمیان از هزینهکرد 800 میلیون تومانی برای احداث مجتمع گلخانهای شهرستان خبر داد و تصریح کرد: این مجتمع ظرفیت ایجاد 47 فرصت شغلی به صورت مستقیم برای فارغالتحصیلان بخش کشاورزی درمیان را دارد.
براتی با اشاره به فعالیت 90 درصد از جمعیت شهرستان درمیان در بخش کشاورزی، گفت: کمبود آب، سنتی بودن کشاورزی و آبیاری، افزایش سن کشاورزان و عدم استقبال کشاورزان از بیمه محصولات کشاورزی مهمترین مشکلات کشاورزی در درمیان است.
معاون جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز گفت: سال گذشته 54 هزار و 702 لیتر سوخت معادل 110 میلیون تومان در بخش مصرف سوخت ادوات کشاورزی استان صرفهجویی شده است.
محمدرضا اکبری اظهار داشت: در سال گذشته 2 هزار و 10 هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت مستقیم قرار گرفت.
وی افزود: با انجام این کار ضمن کاهش مصرف سه میلیون و 55 هزار و 200 مترمکعبی آب کشاورزی به میزان 26 تن و 620 کیلو نیز در مصرف بذر صرفهجویی شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه از این میزان کشت مستقیم یکهزار و 660 هکتار زیر کشت گندم قرار دارد، تصریح کرد: 200 هکتار باقیمانده نیز به کشت پنبه اختصاص داشته و در مجموع 834 میلیون و 500 هزار تومان در مصرف بذر این دو محصول صرفهجویی شده است.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری درمیان، اکبری احیای خاک و ارتقای حاصلخیزی آن از طریق حفظ بقایای گیاهی را نخستین قدم در پایداری تولید دانست و افزود: اجرای طرح کشاورزی حفاظتی به دلیل کاهش تردد ماشینآلات و ادوات کشاورزی در مراحل بسترسازی، بذرپاشی و برداشت، زمینهساز کاهش خسارات شده و کاهش مصرف سوخت، آب و بذر را به دنبال دارد.
وی استفاده از کودهای آلی را جایگزین مناسبی برای کودهای حیوانی و شیمیایی دانست.
پایان پیام/
نظر شما