تأسیس وزارتخانه ورزش/ ایجاد چهارده منطقه ویژه اقتصادی

سخنگوی شورای نگهبان مهم‌ترین مصوبات شورای نگهبان را تأسیس وزارتخانه ورزش و ایجاد چهارده منطقه ویژه اقتصادی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود با خبرنگاران طرح تبدیل سازمان‌های تربیت بدنی و ملی جوانان به وزارت ورزش و نوجوانان را از مهم‌ترین طرح‌های مصوب این شورا عنوان کرد و گفت: طرح حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، طرح الحاق سه ماده و دو تبصره به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش از جمله مصوبات شورا بوده است.

کدخدایی لایحه موافقت‌نامه حمل و نقل هوایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کنیا را از دیگر مصوبات شورای ذکر کرد و افزود: لایحه‌های موافقت‌نامه معاضدت حقوقی و قضایی در موضوعات مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی، موافقت‌نامه استرداد مجرمان بین جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی، موافقت‌نامه همکاری حقوقی در امور مدنی و کیفری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه از دیگر مصوبات شورا بوده است.

وی ادامه داد: لایحه موافقت‌نامه همکاری‌های امنیتی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت قطر، لایحه تصویب موارد حذف، اصلاح و الحاق به اساسنامه، مقاوله‌نامه و آیین‌نامه کلی کنفرانس‌ها، مجامع و سایر جلسات اتحادیه بین‌المللی مخابرات طی کنفرانس سران مختار (آنتالیا- 2006 میلادی- 1358 هجری شمسی) لایحه تصویب متن تجدیدنظر شده کنوانسیون بین‌المللی حفظ ؟؟؟ از دیگر مصوبات شورای نگهبان بوده است.

این عضو حقوق‌دان شورای نگهبان لایحه تشریفات (پروتکل) طرح تعرفه‌های ترجیحی برای نظام ترجیحات تجاری میان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی را از دیگر مصوبات شورا عنوان کرد و گفت: لایحه موافقت‌نامه معاضدت حقوقی دوجانبه در موضوعات کیفری بین جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی، لایحه الحاق جزایر هندوراس و فارو کوچک و بزرگ به محدوده منطقه آزاد کیش و لایحه ایجاد چهارده منطقه ویژه اقتصادی از دیگر مصوبات شورای نگهبان بوده است.

وی ادامه داد: لایحه موافقت‌نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ازبکستان در زمینه کمک متقابل بین گمرکات دو کشور و پروتکل اصلاحی آن، لایحه موافقت‌نامه همکاری و هماهنگی امنیتی بین جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان و لایحه ایجاد مناطق ویژه اقتصادی سهند مراغه، آستارا و سهلان از دیگر مصوبات شورا بوده است.

کدخدایی طرح تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون مجازات اسلامی را از دیگر مصوبات شورای نگهبان ذکر کرد و افزود: طرح تأسیس شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران شهرستان‌ها و طرح اصلاح ماده (8) قانون سازماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب 1387 از دیگر طرح‌هایی بوده است که از سوی شورا مورد موافقت قرار گرفته است.

وی بیان کرد: طرح اصلاح ماده (101) قانون شهرداری به دلیل عدم تعیین مهلت برای کمیسیون ماده (5) و موظف کردن قاضی به اخذ نظر کمیسیون مزبور برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم، خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

کدخدایی ادامه داد: در مورد مطالبات شهرداری در تبصره 3 این طرح در خصوص حداقل بیست درصد از کل زمین، در صورتی که نیاز به شوارع و معابر به مقدار مذکور در زمین مورد تفکیک نباشد، آیا باز هم باید به این میزان گرفته شود یا خیر، ابهام دارد که پس از رفع ابهام در مورد آن اظهارنظر می‌شود.

وی گفت: طرح اصلاح الگوی مصرف انرژی به دلیل روشن نبودن وضعیت اساسنامه شرکت ملی گاز ایران در مواد (39) و (49) آن پس از رفع ابهام در مورد آن اظهارنظر خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: طرح استفساریه ماده (13) قانون حمایت از آزادگان مصوب 1369 چون منظور از غیر شاغل در این طرح روشن نیست و ابهام دارد پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد شد.

وی با اشاره به بررسی لایحه تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در شورای نگهبان گفت: مصوب جلسه مورخ یکم دی یک‌هزار و سیصد و هشتاد و نه مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 22/10/1389 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که نظر شورا به شرح زیر اعلام می‌گردد: نظر به اینکه طبق اصل 85 قانون اساسی مجلس نمی‌تواند اختیار قانون‌گذاری را به شخص یا هیئتی واگذار کند، فقط در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض نماید، با توجه به اینکه دیوان عدالت اداری دارای قانون دایمی مصوب مجلس شورای اسلامی است و امور این دیوان به طور طبیعی جریان دارد و خلاء قانونی که جبران آن ضروری باشد در این خصوص وجود ندارد و هیچ ضرورتی برای تصویب این مصوبه در کمیسیون به صورت آزمایشی بدون جری مراحل عادی قانون‌گذاری نیست، علاوه بر وجود ابهام و اشکال عدیده در این مصوبه با عنایت به مراتب مذکوره تصویب آن توسط کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی مغایر اصل 85 قانون اساسی تشخیص داده شد.

وی ادامه داد: به فرض اینکه قانون موجود در برخی موارد نادر احتیاج به تغییر و اصلاح یا تکمیل داشته باشد باید به این نحو و به همان مقدار اکتفا شود.

به گفته کدخدایی لایحه پیش فروش ساختمان از دیگر مصوبات شورای نگهبان بوده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 14196

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha