به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، محمد بلندی، رئیس هماهنگی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اردبیل، عصر امروز ( 25 خرداد) در همایش امر به معروف و نهی از منکر با محوریت تذکر لسانی در اردبیل، اظهار داشت: نهادینه کردن فرهنگ تذکر لسانی نه تنها جامعه را از آسیبها و معاصی دور میکند بلکه یک حرکت تاثیرگذار در کاهش تخلفات است.
رئیس هماهنگی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اردبیل بیان داشت: نحوه برخورد در این راستا و هدف اصلی ستاد نهادینه کردن فرهنگ تذکر لسانی است چراکه در سایه این فرهنگ است که میتوانیم رذیلتها و خصایل نکوهیده را از سطح جامعه جمع کرده و به دور بریزیم.
بلندی به نقش تاثیرگذار امر به معروف و نهی از منکر در کاهش آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: جامعه مثل یک کشتی میماند که اگر کسی بخواهد آن را سوراخ کند هم خودش غرق میشود و هم جامعه را غرق میکند، بنابراین اگر فردی مرتکب تخلف یا گناهی در انظار عمومی شود هم خودش آسیب میبیند و هم جامعه را دچار آسیب میکند.
وی به مراحل مختلف امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و اظهار داشت: در گام اول تذکر قلبی مد نظر است به طوری که وقتی مومن مسلمان رفتار و اخلاقی در تضاد شئونات دینی و اسلامی میبیند قلباً ناراحت شده و به اصطلاح با اخم کردن گلهمندی و ناراحتی خود را اعلام میکند.
رئیس هماهنگی ستاد احیای امر به معروف استان اردبیل، مرحله اساسی و گام دوم را تذکر لسانی عنوان کرد و گفت: اولویت اول ما نیز نهادینه کردن این فرهنگ است تا همه در جامعه احساس مسئولیت کرده، در برابر گناهان و معاصی لب به سخن گشوده و تذکر دهند تا عرصه برای متخلفان و مجرمان تنگ شود.
بلندی با قرائت حدیثی از امام صادق(ع) به تشریح شرایط آمران به معروف و ناهیان از منکر پرداخت و اظهار کرد: اگر بخواهیم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه تاثیرگذار باشد، طبق فرمایش امام صادق(ع) کسی که امر به معروف و نهی از منکر میکند باید سه ویژگی داشته باشد، اول اینکه معروف و منکر شناس باشد، دوم اینکه به آنچه که دعوت میکند خودش هم عمل کند و در امر و نهی خود مرز عدالت را رعایت کند و سوم اینکه با نرمی و مهربانی امر به معروف و نهی از منکر کند.
پایان پیام/
نظر شما