به گزارش خبرنگار شبستان، در این هفته مهمترین خبری که در عرصه فرهنگی منتشر شد، تعیین اعضا و رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بود که از بین 9 نفر داوطلب انتخاب شدند! بر این اساس، حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی نماینده تهران برای یک سال ریاست کمیسیون فرهنگی مجلس را با رای اعضای این کمیسیون برعهده گرفت. آقاتهرانی از چهره های شاخص فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس هشتم بود که در انتخابات مجلس نهم از فهرست جبهه پایداری انقلاب اسلامی به خانه ملت راه یافت. همچنین آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی، احمد سالک و بیژن نوباوه به عنوان نواب رئیس این کمیسیون انتخاب شدند. سید علی طاهری نیز به عنوان سخنگوی این کمیسیون انتخاب شد و لاله افتخاری و محمد باقری به عنوان دبیران کمیسیون فرهنگی انتخاب شدند.
مذاکرات برای تامین کاغذ مورد نیاز مطبوعات
در روزهای ابتدایی این هفته همچنین در مراسم گشایش نمایشگاه کاریکاتور بیداری اسلامی در سرای روزنامه نگاران، محمدجعفر محمدزاده حضور یافت و به تعدادی از سوالات خبرنگاران درباره وام مسکن خبرنگاران و بورس تحصیلی آنها و گرانی کاغذ نیز پاسخ داد.
وی درباره بودجه مربوط به یارانه مطبوعات در سال 1391 گفت: میزان افزایش پیشبینی شده برای یارانه مطبوعات در بودجه 15 درصد است، ولی مهم اعتبار پیشبینی شده نیست مهم نحوه تخصیص آن است. سال گذشته 90 درصد یارانه مطبوعات تخصیص یافت ولی امیدواریم امسال صد در صد آن تخصیص پیدا کند. محمدزاده درباره مذاکرات با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ورود کاغذ مورد نیاز مطبوعات با ارز مرجع (دلار برابر با 1226 تومان) هم تاکید کرد: الان وضعیت کاغذ به نسبت قبل، کمی بهبود یافته ولی این حد مطلوب ما نیست و امیدواریم بهبود یابد.
تجلیل از دست اندرکاران همکار در برپایی نمایشگاه کتاب
یکی دیگر از اتفاقات این هفته که باز هم مربوط به نمایشگاه کتاب می شد، مراسمی با حضور دست اندرکاران همکار در برپایی بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود که شماری از مسوولان فرهنگی و نمایندگان برخی دستگاههای اجرایی کشور توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شدند.
وزیر ارشاد در این مراسم با اشاره به تعدد دیدارهایش با هیاتهای مختلف فرهنگی از کشورهای منطقه در هفتههای اخیر، گفت: الان نگاهها به سمت ایران است و کشورهایی که موج بیداری اسلامی در آنها به وقوع پیوسته، سوالات فراوانی دارد و میخواهند ما به آنها پاسخ دهیم و تمایل کشورهای آسیای میانه برای استفاده از تجربه برگزاری نمایشگاه کتاب ما است.
پیشنهاد عادلانه برای آشتی مخاطب و کتاب/ فوتبال من را به جایی نرساند
نخستین جلسه از اتاق فکر باشگاه کتاب با موضوع «جامعه، کتاب، فوتبال» عصر روز چهارشنبه 24 خرداد با حضور عادل فردوسیپور، امیر حاج رضایی، حمید رضا صدر و خلیل سپهر سلطانی برگزار شد. عادل فردوسی پور در نشست «جامعه، کتاب، فوتبال» گفت: از هر صدهزار نفری که به استادیوم برای دیدن فوتبال میآیندیک نفر هم کتابخوان نیست. من امیدوارم که بتوانیم راهی بیابیم تا فوتبال بهانه آشتی دادن مردم با مطالعه شود.
حمید رضا صدر نیز با اشاره به اینکه ذهن خود را آکنده از اطلاعات بی مصرفی درباره فوتبال میداند، گفت: فوتبال من را به جایی نرساند اما راهی بود تا بتوانم با آن به یکسری از آدمهای معمولی نزدیکتر شوم و خب من حس میکنم بر خلاف آنچه راجع به فوتبال اندیشیده میشود این مقوله یک کار جدی گروهی است که به ما هشدارهایی نیز میدهد.
آرزوی فردوسی پور برای نشر چشمه!
فردوسی پور همچنین با اشاره به ترجمه نیمه کاره خود از کتابی با عنوان «فوتبال پلیرز» گفت: منتظرم تا تکلیف نشر چشمه که ناشر من هم است، ان شاء الله مشخص شود تا این کار را هم تکمیل و منتشر کنم. عادل فردوسی پور نیز در بخش پایانی این نشست در سخنان کوتاهی با اشاره به اظهار لطف مردم به برنامه نود گفت: امیدوارم روزی برسد که آثار فاخر مکتوب درباره فوتبال بیشتر منتشر شود و بتوانیم درباره آن حتی میزگردی نقد نیز برگزار کنیم. جامعه ما جامعه کتابدوستی نیست. همین مردمی که به استادیوم میآیند بعید میدانم از هر صدهزار نفرشان یک نفر کتاب خوان باشند امیدوارم که روزی با فوتبال بتوانیم مردم را با مطالعه آشتی دهیم و فوتبال بهانهای برای این آشتی شود.
تشکیل کنگره تخصصی ادبیات تطبیقی
اولین کنگره تخصصی ادبیات تطبیقی روز چهارشنبه 24 خرداد ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. بیش از 100 مقاله به دبیرخانه این کنگره رسید که از بین آنها 30 مقاله پس از داوری، برای چاپ پذیرفته شدند. در این همایش تمام اعضای انجمن ادبیات تطبیقی ایران، استادانی که در زمینه ادبیات تطبیقی در کشور فعالیت میکنند و همچنین دانشجویان علاقهمند حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما