تولید 10 درصد گیاهان دارویی کشور در خراسان جنوبی/شناسایی 800 گونه گیاه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: این استان با داشتن 800 گونه‌ گیاهان دارویی، تولید 10 درصد گیاهان دارویی کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی گیاهان دارویی، گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌های آنها حاوی ماده مؤثره ‌است. این ماده که کمتر از یک درصد وزن خشک گیاه را تشکیل می‌دهد، دارای خواص دارویی مؤثر بر موجودات زنده‌ است. همچنین کاشت، داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از مادهٔ موثرهٔ آنها انجام می‌گیرد.


گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تامین بهداشت و سلامت جوامع هم به لحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماری ها برخوردار هستند.


تولید10 درصد گیاهان دارویی کشور در خراسان جنوبی

غلامرضا هادربادی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی (سال 89) این استان 10 درصد از گیاهان دارویی کشور را داراست و با داشتن تنوع گونه‌های گیاهان دارویی (حدود 800 گونه) و قدمت طولانی در تولید و استفاده از فراورده‌های گیاهان دارویی از جایگاه ویژه‌ای در کشور برخوردار است.

 

وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان گیاهان دارویی در استان سالانه بالغ بر 1200 میلیون ریال از تولید خام این گیاهان درآمد دارند، افزود: از کارگاه‌های صنعتی استان در شهرهای بیرجند و قاین حدود 400 هزار لیتر عرقیات و از کارگاه‌های سنتی استان در شهر مود حدود 500 لیتر استخراج می‌شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: ایجاد 2 کارخانه عرقیات گیاهان دارویی در شهرک صنعتی بیرجند و شهرک صنعتی قاین، تشویق کشاورزان در تولید عرقیات دارویی به صورت خانگی از جمله عرق چهل‌گیاه، کلپوره، نعناع و احقو(زنیان) از جمله اقدامات استان در زمینه فراوری گیاهان دارویی است.

 

وی تصریح کرد: حدود 30 درصد از تولیدات کارگاه‌های صنعتی استان به استان‌های همجوار از جمله خراسان رضوی، شمالی، سیستان و بلوچستان و کرمان ارسال می‌شود.

 

30 گونه گیاهی دارویی در استان تولید عمده می‌شود
هادربادی با تاکید براینکه حدود 30 گونه گیاه دارویی در استان به صورت تولید عمده استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: زیره سبز، سماق، نعنا محلی، به لیمو، الوئه‌ ورا و آویشن، به صورت جمع‌آوری از مزارع و باغات شامل درمنه ترکی، شاه تره و خاکشیر جمع‌آوری از مراتع شامل آنغوزه، کلپوره، کاکتی و بنه از مهمترین گیاهان دارویی استان هستند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر 3 هزار و 758 هکتار سطح زیرکشت مرزعه‌ای در استان وجود دارد که با احتساب جمع‌آوری گیاهان دارویی از مزارع و باغات این سطح به 9 هزار و 442 هکتار است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: این سازمان با ارائه نکات فنی کاشت، داشت و برداشت، ارائه تسهیلات لازم جهت کشت و فراوری گیاهان دارویی، برگزاری دوره‌های آموزشی، فرهنگ سازی لازم جهت مصرف گیاهان دارویی و ارائه نهاده‌های کشاورزی از فعالان این عرصه حمایت می‌کند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 143216

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha