به گزارش خبرنگار شبستان ،کتاب کتیبهنگاری،نظریه فرهنگی روابط بینالملل ،وظایف سیاستگذاری و اجرایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،سلامت اداری در وزارت فرهنگ وارشاداسلامی،سیاستهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در هشت کشور فراصنعتی، عرفانهای نوظهور،بررسی روابط فرهنگی ایران و آفریقا ،بررسی میزان و نحوه برجستهسازی مطالب هنری 10 روزنامه کثیرالانتشار در تابستان 1389 و لوح فشرده «معرفی، فعالیتها و گزیدهای از آثار پژوهشگاه» عنوان 9 اثری است که به تازگی توسط انتشارات پژوهشاه فرهنگ و هنر و ارتباطات منتشر شده است.
کتاب کتیبه نگاری از سلسله کتابهای بازشناسی هنرهای سنتی ـ اسلامی،تألیف سید امیر رجایی باغسرخی وسمیه بصیری است .
این کتاب نتیجه نشستی است با عنوان «کتیبهنگاری» است که با هدف بازشناسی هنرهای سنتی ـ اسلامی، در اسفند 1388 با حضور جمعی از صاحبنظران و مدیران فرهنگ و هنر در پژوهشکده هنرهای سنتی ـ اسلامی برگزار شده و هنر کتیبهنگاری در دورههای تاریخی سلجوقی، ایلخانی، تیموری و صفوی مورد نقد، تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
کتاب نظریه فرهنگی روابط بینالملل ، تألیف«ریچارد ندلیبو» وترجمه دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی، دکتر روح الله طالبی و دکتر مرتضی نورمحمدی است .
در این کتاب تلاش میشود نظریهای روحمحور ارائه شود تا این خلأ و غفلت مفهومی را مرتفع سازد و با متمایز ساختن انگیزههای برخاسته از شهوت و روح و ترسیم جهانهای مبتنی بر این دو، پارادایم متفاوتی در مورد سیاست و روابط بینالملل ارائه شود.
کتاب وظایف سیاستگذاری و اجرایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تألیف علیاکبر خادمی و احمد گنجی است .
در این کتاب اساس بر این است که هر سازمان و دستگاهی بهمنظور تحقق اهداف خاصی ایجاد شده است و کلیۀ عوامل برنامهریزی و اجرایی (تولیدی) آن سازمان در جهت تحقق اهداف سازمانی، بسیج و متمرکز است تا اهداف سازمان را اجرا کنند؛ ازاینرو، دستگاهی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلاش است با پیشبینی و برنامهریزی فعالیتها و اقدامات لازم بهویژه در قالب برنامۀ سالیانه، پاسخگوی اهداف و شرح وظایف مصوب خویش باشند.
کتاب سلامت اداری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیدگاه دریافتکنندگان خدمات ، تألیف داریوش یعقوبی و حسین نوری نیا است که درآن به مفهوم سلامت اداری پرداخته می شود .
کتاب سیاستهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در هشت کشور فراصنعتی، تألیف دکتر امیر عبدالرضا سپنجی می باشد.
در این کتاب مفاهیمی مانند سیاست، امنیت، اقتصاد، تجارت، فرهنگ، هویت، ارتباطات، فناوری، اطلاعرسانی، محیط زیست، منابع طبیعی و تعاریف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی همگی شکل و نمود جدیدی در عصر جهانی شدن یافته است.
همچنین این کتاب به سیاستهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در هشت کشور فراصنعتی در عصر جهانی شدن می پردازد که شامل کشورهای آلمان، ایالات متحده امریکا، انگلستان، ایتالیا، روسیه، ژاپن، فرانسه و کانادا میشود.
کتاب عرفانهای نوظهور، تألیف دکتر حمیدرضا مظاهری سیف است که در آن توضیح داده شده که عرفانهای نوظهور، زاده تنهایی انسان معاصراست، از وقتی که انقلاب صنعتی شروع شد و پس از قرن نوزدهم در غرب، خداوند بهگونهای از آدم گرفته شد و به او گفتند در جهان دیگر هم خبری نیست، قبل از آن هم خبری نبوده، تو تنهای تنهایی. پس در چنین شرایطی که انسان نه امیدی به آینده دارد، نه گذشتهای و نه شرافتی دارد، عرفانهایی به وجود آمدند که انسان را به کرامتی دعوت میکنند و به او میگویند که تو بزرگی و انرژی مثبت داری. همه این عرفانها که میتوان نام آنها را عرفان کاذب، دروغین و نوظهور خواند، زاده تنهایی وحشتناک آدمی از قرن نوزدهم به بعد هستند.
کتاب بررسی میزان و نحوه برجستهسازی مطالب هنری 10 روزنامه کثیرالانتشارتألیف دکتر محمدعلی خبری است .
در این اثر عنوان می شود که هنر مقولهای است که بخشی از جامعه بهعنوان هنرمند آن را تولید و بخشی دیگر از جامعه بهعنوان مخاطبان هنر، از آن استفاده میکنند. یکی از بخشهایی که از هنر بهطور مشخص و روزمره استفاده میکند و نقش اطلاعرسانی در این حوزه را ایفا مینماید، رسانههای گروهی است. از میان این رسانهها، روزنامهها بهعنوان مهمترین رسانههای نوشتاری که در حوزة اطلاعرسانی، تحلیل و تفسیر رویدادها موثرند مطرح است.
کتاب بررسی روابط فرهنگی ایران و آفریقا تألیف احمد بخشی است نظر نویسنده در این کتاب بر این مبنا قرار گرفته است که میراث و پیشینه فرهنگی گرانبهای ایرانیان در آفریقا، بهویژه شرق این قاره، از یکسو و ماهیت و رسالت فرهنگی انقلاباسلامی از سوی دیگر باعث شد تا روابط فرهنگی با آفریقا در اولویت دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد. بهگونهای که جمهوری اسلامی درصدد گسترش روابط و مناسبات فرهنگی ایران با آفریقا برآید. از این رو، ایران تلاش نمود از کلیه ابزارهای موجود و مقدورات خود برای توسعه و تعمیق روابط فرهنگی با آفریقا استفاده کند.
و در نهایت لوح فشرده پژوهشگاه شامل اساسنامه و تیزر معرفی پژوهشگاه، معرفی و فعالیت های پژوهشکدهها و مرکز افکارسنجی به دو ز بان فارسی و انگلیسی و معرفی سایر فعالیت های پژوهشگاه می باشد.
از بخش های این نرم افزار چند رسانه ای می توان به آرشیو کامل سیزده دوره جشنواره پژوهش فرهنگی سال اشاره داشت که پوستر و تیزر جشنواره به همراه عکس هایی از مراسم اختتامیه و معرفی کامل آثار برگزیده در این بخش عرضه شده است.
محصولات نامبرده شده را انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به تازگی راهی بازار نشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما