ساختار آموزش و پرورش کودکان معلول تصویب شد

ساختار آموزش و پرورش کودکان ودانش آموزان معلولان جسمی وحرکتی در شورای سازمان استثنایی آموزش وپرورش تصویب شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، ساختار آموزش و پرورش کودکان ودانش آموزان معلولان جسمی وحرکتی در شورای سازمان استثنایی آموزش وپرورش تصویب شد. بر اساس ماده یک این ساختار، هدف ویژه از آموزش و پرورش کودکان و دانش آموزان معلول جسمی ـ حرکتی رسیدن به سازگاری شخصی، کفایت اجتماعی و خودکفایی اقتصادی است که دستیابی به این اهداف از طریق شناسایی ، تشخیص و ارزیابی به هنگام در حیطه‌های شناختی، روانی، حرکتی و عاطفی همگام با ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی، مشاوره و آموزش هدفدار والدین صورت می‌پذیرد.

 

براساس این ساختار ، به کودک یا دانش‌آموزی، "معلول جسمی ـ حرکتی" اطلاق می‌شود که علی‌رغم دارا بودن هوش مرزی به بالا، دچار معلولیت در اندام‌های فوقانی (دست‌ها) و تحتانی (پاها) یا هردو باشد؛ به طوری که با خدمات توانبخشی مؤثر می‌تواند از امکانات آموزشی بهره‌مند شود. از این رو دوره‌های آموزشی کودکان و دانش‌آموزان معلول جسمی‌ ـ حرکتی شامل دوره پیش‌دبستانی، ابتدایی، راهنمایی و متوسطه است.

 

به موجب ماده چهار این ساختار، اشتغال به تحصیل این گروه از دانش‌آموزان در دوره‌های ابتدایی، راهنمایی و متوسطه به صورت «تلفیقی یا فراگیر» از اولویت برخوردار است؛ بر این اساس، دوره پیش‌دبستانی شامل دوبخش "از بدو تشخیص تا چهار سالگی " و "از چهار تا شش سالگی " به صورت برنامه دو ساله آمادگی است.

همچنین، برنامه این دوره شامل آموزش مهارت‌های مطلوب فرزند پروری، مشاوره به والدین ، توانبخشی و آموزش مهارت‌های شناختی، خودیاری، ارتباطی، اجتماعی و حرکتی به کودکان است.

 

بر اساس ماده دیگر این ساختار گذراندن دوره "آمادگی " برای دانش آموزان الزامی است؛ به موجب این ساختار دوره ابتدایی کودکان و دانش آموزان معلول جسمی- حرکتی با توجه به ویژگی‌های ذهنی این دانش‌آموزان مشابه آموزش و پرورش عادی دارای پنج پایه تحصیلی است. همچنین ادامه تحصیل پس از مقطع ابتدایی به دو شکل دوره راهنمایی تحصیلی و دوره راهنمایی تحصیلی پیش‌حرفه‌ای امکان‌پذیر است.
 

بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش استثنایی، دوره راهنمایی تحصیلی مشابه آموزش و پرورش عادی دارای سه پایه است؛ دوره راهنمایی تحصیلی پیش‌حرفه‌ای نیز سه پایه تحصیلی را در بر می گیرد که شرایط پذیرش و تحصیل در این دوره مطابق آئین‌نامه‌های مربوطه است.

 

یادآور می شود: ادامه تحصیل پس از دوره راهنمایی تحصیلی به دو شکل دوره متوسطه نظری و دوره متوسطه حرفه‌ای امکان پذیر خواهد بود؛ دوره متوسطه حرفه‌ای نیز 3 پایه تحصیلی را در بر می گیرد و شرایط پذیرش و تحصیل در این دوره مطابق با آئین‌نامه‌های مربوطه است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 14352

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha