برترین ها معرفی شدند/رییس دستگاه قضا پیام صادر کرد

جشنواره دو روزه مسجد و سلامت اجتماعی با سخنرانی قائم مقام وزیر دادگستری و با معرفی نفرات برتر بخش های مختلف به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نخستین جشنواره ملی مسجد و سلامت اجتماعی ظهر امروز31 خرداد با معرفی نفرات برتر بخش‌های مختلف در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج به کار خود پایان داد.
این جشنواره به مدت دو روز و با حضور معاون پیشگیری از جرم قوه قضائیه، قائم‌مقام وزیر دادگستری و مسئولان استانی کردستان و مهمانانی از سراسر کشور برگزار شد. براساس آرای داوران این جشنواره، خلیل میرزایی، منیره زارع، پژمان پروین و ندا عظیمی به طور مشترک مقام نخست بخش مقاله را به خود اختصاص دادند و سهراب مروتی، لیلا کوهی، محسن نیازی و محمد کارکنان‌نصرآبادی به مقام دوم این بخش دست یافتند.

عباس صادقی، سجاد سعادت، اصغر فرهادی و مجتبی عطارزاده هم در بخش مقاله سوم شدند.

 

مسجد رکن رکین پیشگیری از جرم

بنابراین گزارش، غلامرضا سعیدی، قائم مقام وزیر دادگستری در آیین اختتامیه جشنواره ملی مسجد پیشگیری از وقع جرم و سلامت اجتماعی با اشاره به اینکه هر اقدامی که جلوی ارتکاب جرم را بگیرد و دارای قابلیت کیفری و غیر کیفری باشد در گستره فعالیت پیشگیری از جرم محسوب شده و سبب کاهش نرخ بزهکاری در جامعه می شود، گفت: مسجد مکان و محل ذات اقدس احدیت، محل عبادت و نیایش، و مکان مقدسی برای برقراری ارتباط با خداوند است که بارزترین وجهه آن در نماز تجلی می یابد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مسجد رکن رکین پیشگیری از جرم خودسازی و عمل به آموزه های ناب اسلامی است، ادامه داد: مسجد می تواند بهترین عامل برای پیشگیری از جرم باشد.

قائم مقام وزیر دادگستری با اشاره به دو بعد فردی و اجتماعی مسجد و آموزه های دینی و اسلامی در پیشگیری از جرم، اذعان کرد: تقویت احساسات درونی، کاهش اضطراب و ترس از آینده، تقویت روحیه امید و رستگاری و تلاش برای نیل به کمال از کارکردهای فردی آموزه های اسلامی است.

وی ادامه داد: در بحث نهادهای اجتماعی و عمل به هنجارها، می توان از مسجد به عنوان بزرگترین و مهم ترین نهاد اجتماعی در رفع ناهنجاریهای اجتماعی و تطبیق انسان با ارزش ها و دستورات اسلامی نام برد.

قائم مقام وزیر دادگستری، مسجد را بزرگترین نهاد انسان ساز معرفی کرد و افزود: از انجا که نهادها در پاسخ به نیاز شکل می گیرند و مادامی که نیاز خاصی و وجود آن به لحاظ کارکردی احساس شود شکل گیری نهادها اهمیت دارد و شکل گیری نهادی چون مسجد در پاسخ به همین نیاز بشری که همانا حقیقت جویی است به وجود آمده است.

وی رشد فضایل اخلاقی در جامعه را از کارکردهای مساجد نام برد و خاطر نشان کرد: با بررسی وضعیت جامعه می توان خروجی مساجد را تخمین زد چرا که مساجد در طول تاریخ اسلام نه تنها محل عبادت بلکه پایگاه تصمیم گیری های مهم سیاسیف اقتصادی و مراکز نشر معارف دینی بوده اند و کانون انسان های متعهد و جایگاه حل مسائل و معضلات امت اسلامی محسوب شده اند.

این مقام مسئول از مساجد به عنوان مراکز آموزشی نام برد و افزود: از آغاز اسلام از مساجد به عنوان مدرسه آموزشی استفاده شده است و مساجد بزرگترین و مهمترین کانون های فرهنگی و هنری آموزشی قلمداد می شدند.

سعیدی به نقش مساجد در پیروزی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران نیز اشاره کرد و افزود: مرکز سقل پیروزی انقلاب در مساجد بود و ریشه های انقلاب از مساجد شکل گرفت و عرصه ظهور مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، بیسج و اعزام رزمندگان و ایثارگران در جبهه های حق علیه باطل بوده است.

وی همچنین بر بررسی آسیب شناسی حضور جوانان در مساجد تاکید کرد و افزود: لازم است در حوزه های ساختاری و کارکردی مساجد آسیب شناسی شود چرا که فاصله جوانان با مساجد کم است و با ایجاد تفکر مثبت و مثبت اندیشی در تعامل با قشر جوان از اهرم های انگیزشی بهره برد.

 

پیام رییس دستگاه قضایی کشور به جشنواره

براساس این گزارش، همزمان با اختتامیه این جشنواره آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی، رئیس دستگاه قضایی کشور نیز پیامی را به این جشنواره صادر کرد.

در پیام آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی، که در افتتاحیه این جشنواره توسط معاون پیشگیری از جرم دادگستری کردستان قرائت شد، آمده است: مسجد همیشه و در همه جا منشأ آثار بزرگ، خیرات فراوان و خاستگاه نهضت‌ها و حرکت اسلامی و عامل بیداری و حیات دوباره ملت‌ها بوده و هست.

در ادامه این پیام آمده است: انقلاب اسلامی ایران از درون مسجد احیاگر سیاست توام با معنویت و مبارزه با ظلمات استکباری غرب مدرن شده است، غرب مدرنی که حاصل نفی امر قدسی بر اساس موضوعیت بخشیدن به نفسانیت انسان مدرن است.

این پیام می‌افزاید: مسجد فقط مکان و بنا نیست، بلکه اصلی‌ترین مرکز برای تعلیم، تربیت، روشنگری افکار و اذهان و بنیادی‌ترین پایگاه دینداری و حرکت مردم در جهت دین و صعود به توحید ناب است.

رئیس دستگاه قضا در این پیام تصریح کرده است: مسجد مکانی است بی‌بدیل و منحصر به فرد برای ارتقای مکارم اخلاقی و کرامت انسانی، توسعه‌ معارف اسلامی و تحقق سلامت اجتماعی و حصول تقوا لازم فردی و اجتماعی برای دوری از فساد، بزه و گناه است.

این پیام می‌افزاید: آنچه امروز بیش ‌از پیش به‌عنوان بخشی از رسالت مسجد مطرح است، توجه به اهتمام به مسائل و مهمات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جامعه و تلاش در راستای رسیدگی و برطرف ساختن آنهاست، زیرا مسجد، بهترین فضا و نهاد برای برقراری و گسترش ارتباط صمیمانه بین اقشار مختلف جامعه، تعمیق، بصیرت سیاسی، رفع مشکلات اجتماعی و فرهنگی، معاضدت‌های اجتماعی، رسیدگی به مسائل خانوادگی و حل بسیاری از اختلافات و دعاوی است.

در پایان پیام آیت‌الله لاریجانی آمده است: از این‌رو حفظ و رونق مسجد و توجه به تمام ابعاد عملکردی آن در راستای حفظ اسلام و پاسداری و صیانت از نظام مقدس اسلامی و دور نشدن از اهداف آن یک ضرورت انکارناپذیر است و لذا سپاس و تشکر خود را نثار مسئولان و دست‌اندرکاران برپایی جشنواره ملی مسجد و نقش آن در سلامت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم می‌نمایم که با انجام این کار مبارک به سهم خود باور به اینکه مسجد محلی است که از آن باید امور اداره بشود را تقویت کرده و ضرورت توجه بلکه استمداد از این نهاد مقدس را در بسط معنویت و مکرمت‌های اخلاقی، سلامت اجتماعی و استقرار جامعه عاری از جرم و گناه برجسته‌تر کردند.

پایان پیام/

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 143696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha