با نظامیان آمریکایی دخیل در واقعه "قرآن سوزی" برخورد انضباطی می‌شود

درحالیکه حدود 4 ماه از اقدام شنیع نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاه نظامی "بگرام" افغانستان و آتش زدن قرآن توسط آنها می‌گذرد، جدیدترین گزارش‌ها از احتمال برخورد انضباطی با نظامیان دخیل در این واقعه خبر می دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه انگلیسی "تلگراف"، بر اساس پیشنهادهای ارائه شده متعاقب انجام تحقیقات نظامی درباره واقعه قرآن سوزی در افغانستان، بیش از هفت نظامی آمریکایی به دلیل نقش خود در این واقعه که در ماه فوریه سال جاری میلادی از پایگاه هوایی "بگرام" در شمال کابل گزارش و منجر به بروز درگیری های خشونت آمیز در سراسر افغانستان شد و ده ها کشته بر جای گذاشت، با اقدام انضباطی و نه اتهامات جنایی روبرو خواهند شد.

بر اساس این خبر، 6 تن از اعضای ارتش آمریکا به همراه یکی از اعضای نیروی دریایی این کشور در این رابطه مجازات انضباطی و نه قضایی خواهند شد و با اتهامات جنایی روبرو نیستند زیرا مقامات آمریکایی بر این باورند که قرآن سوزی یک حادثه تصادفی بوده است؛ این مجازات می تواند شامل ضمیمه شدن نامه ای در پرونده آنها مبنی بر کاهش میزان حقوقشان و یا تعیین اضافه خدمت برای آنها باشد.

در ادامه این خبر آمده است که یک گزارش محرمانه نظامی به همراه توصیه هایی درباره اقدامات انضباطی علیه نظامیان دخیل در واقعه قرآن سوزی پایگاه هوایی "بگرام" بیش از یک هفته است که به وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) تحویل داده شده است ولی هیچ تصمیم نهایی درباره مجازات نظامیان در آن لحاظ نشده است.

"جورج رایت" سخنگوی ارتش آمریکا اعلام کرده است که تحقیقات پیرامون قرآن سوزی کامل شده است و در انتظار بررسی توسط مقامات ارشد نظامی قرار دارد؛ بر اساس اعلام رایت، یافته های حاصل از این تحقیقات برای صدور فرمان های مناسب برای انجام هر اقدامی که صلاح است، به کار گرفته خواهند شد.

"باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا و رئیس ائتلاف ناتو بابت واقعه قرآن سوزی در بگرام از مردم افغانستان عذرخواهی کردند اما بسیاری از افغان ها همچنان بر این باورند که آتش زدن قرآن توسط نظامیان به صورت عمدی صورت گرفته و نشان دهنده رفتار تحقیرآمیز غربی ها در قبال مذهب مردم افغان است.

در ادامه خبر این روزنامه انگلیسی آمده است که در درگیری هایی که متعاقب قرآن سوزی توسط نظامیان آمریکایی در افغانستان بین مردم این کشور و نظامیان اتفاق افتاد، حدود 40 تبعه افغان کشته و صدها تن دیگر نیز زخمی شدند؛ در این تظاهرات و درگیری ها حداقل 4 نظامی عضو ناتو نیز در حملات تلافی جویانه افغان ها کشته شدند که دو نفر از آنها مشاوران ارشدی بودند که در محل کارشان در وزارت کشور افغانستان، توسط یک راننده نظامی افغانی هدف شلیک گلوله قرار گرفتند.

روابط میان افغانستان و ائتلاف ناتو همچنان نیز تحت تاثیر تیراندازی های تلافی جواینه ای است که متعاقب قرآن سوزی در افغانستان اتفاق افتاد؛ صدها مشاور خارجی از وزارت خانه های دولتی افغانستان خارج شدند و آن دسته از مشاورانی که از این وزارت خانه ها خارج شده اند به اقدامات شدید امنیتی و محافظان بیشتری نیاز دارند.

یکی از مشاوران انگلیسی در این رابطه به روزنامه "دیلی تلگراف" گفته است: شرایط مثل سابق نیست و من مطمئن نیستم که بار دیگر اوضاع مثل گذشته شود؛ اعتماد ها از بین رفته است.
پایان پیام/

کد خبر 143822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha