به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، نصرالله شفیعی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، صبح امروز (3 بهمن) در نشست نقد و بررسی ادبیات انقلاب اسلامی و 8 سال دفاع مقدس با تشریح اهداف و ویژگیهای دوران 8 سال دفاع مقدس، گفت: این دوران تلخیها و شیرینیها زیادی به یادگار دارد.
وی ادامه داد: فرزندان همان نسلی که جنگ را به پیروزی رساندند، هم اکنون در سنگری دیگر ادامه دهنده ارزشها هستند و خاطرات هشت ساله جنگ را که بیانگر اوج ایثارگریهاست، بیان میکنند.
شفیعی بیان داشت: قلمی نمیتواند توصیفگری ایثارگریها و جانفشانیهای رزمندگان را بیان کند و کاری که رزمندگان انجام دادند قابل وصف نیست و نسل امروز باید قدردان و ادامه دهنده راه آنان باشند.
وی با اشاره به ظرفیت بالای دفاع مقدس، گفت: اگر صدها نویسنده جمع شوند و بخواهند در این حوزه دست به قلم شوند، باز کم است.
شفیعی تصریح کرد: کتاب های حوزه دفاع مقدس، بیشترین مخاطب را به خود اختصاص داده اند زیرا این دوران ریشه در واقعیات دارد.
اکبر صحرایی، نویسنده و منتقد، با تجزیه و تحلیل مشکلات حوزه ادبیات انقلاب اسلامی، این دوران را در سه دهه به نام آزمایش، دهه تکمیل و دهه سوم دهه اوج ادبیات برشمرد.
وی با مقایسه نویسندگان غربی و کشومان، گفت: تاریخ نشان میدهد تولستوی و برخی منتقدان غربی جامعه را دلسوزانه نقد میکنند با توجه به کمک مردم، اما بعضی از نویسندگان و منتقدان ما نقد آنها بیشتر مخرب است و همگامی با انقلاب ندارد.
وی افزود: عمده نویسندگان دوران جنگ چون در بطن جنگ حضور نداشتند، عمدتاً به نکات منفی جنگ توجه میکردند و همگام با مردم نیستند.
صحرایی خاطرنشان کرد: نگاه به ادبیات جنگ در سه بخش خلاصه میشود نگاه حسی، نگاه ذهنی و نگاه حسی و ذهنی.
این نویسنده دوفاع مقدس خاطرنشان کرد: کسانی که میخواهند در حوزه دفاع مقدس دست به قلم شوند نیاز به مطالعه بیشتر در این حوزه دارند، نویسنده دفاع مقدس باید از مستندات جنگ استفاده و داشتهها و یافتههای ذهنی خود را وارد مستندات مزبور کنند و با تلفیق آنها به تولید اثر بپردازد.
صحرایی با تأکید بر توجه به کیفیت آثار، خواستار چاپ آثار محتوایی و ارزشمند و کاهش تعداد آثار متوسط به پایین شد.
وی با بیان اینکه آثار عجلهای موجب کم کیفیت شدن آثار کیفی آتی میشود از تولید آثار خوب و با مطالعه حمایت و این مهم را از ضروریات حوزه چاپ دانست.
پایان پیام/
نظر شما