به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، غلامحسین جمیلی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان شب گذشته(4 خرداد) در پانل صنعت و معدن استان و در حضور اعضای هیات اقتصادی و تجاری ترابوزان ترکیه به پیشینه تاریخی و موقعیت جغرافیایی استان در منطقه اشاره کرد و گفت: استان زنجان به جهت تشابه در دین و زبان و همسایگی با این کشور می تواند زمینه های تجاری و اقتصادی مطلوبی را با کشور ترکیه برقرار سازد.
وی به تحریم های اقتصادی بر علیه ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: انتظار داریم با ایجاد زیر ساخت هایی ما بین این دو کشور از فرصت های موجود در راستای واردات و صادرات استفاده کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اولین صنعت و تجارت در ترابوزان دامداری و کشاورزی است، ادامه داد: استان زنجان در زیرساخت های کشاورزی از موقعیت ممتازی در منطقه برخوردار است و می تواند در این راستا تلاش و وارد بازرهایی اروپایی شود.
وی به محصولات صنایع تبدیلی استان زنجان اشاره کرد و گفت: ادامه روند همکاری تجاری زنجان و ترابوزان می تواند فرصتی برای ورود به این بازارها باشد.
جمیلی وجود معادن بزرگ و مهم در استان زنجان را یکی از ویژگی های منحصر به فرد استان عنوان کرد و گفت: نمونه مهم آن کارخانه سرب و روی ایران است که در زنجان واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه بازار مصرف سرب و روی از کشور ترکیه عبور می کند، خاطرنشان ساخت: این تعامل در راستای ایجاد مسیر مطلوب و مناسب تر برای عبور محصول سرب و روی از کشور ترکیه است.
جمیلی در ادامه با اشاره به سیاست های دولت در حمایت از سرمایه گذاری در ایرن گفت: در همین راستا دولت سرمایه و سود سرمایه گذاری در داخل کشور را تضمین می کند.
در ادامه رئیس سازمان بازرگانی استان زنجان نیز با اشاره به اینکه استان زنجان در سال گذشته 158 میلیون دلار صادارات به کشور ترکیه داشت، گفت: در همین راستا 30 میلیون دلار واردات از کشور ترکیه به استان زنجان وارد شد.
صدری رتبه استان در بیشترین حجم سرمایه گذاری بخش صنعت را رتبه 14 کشوری عنوان کرد و افزود: زنجان در بخش معدن نیز رتبه 12 را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی سرمایه گذاری در بخش صنعت در این استان را 17 هزار و 821 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: استان زنجان در بخش معدن نیز دارای زیر ساخت های درخور توجهی است.
پایان پیام/
نظر شما