به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سهشنبه 6 تیر مجلس و پس از آنکه گزارش شعبه 13 در مورد رد اعتبارنامه ایرانپور در این کمیسیون قرائت شد احمد توکلی نماینده تهران در تذکری خطاب به ابوترابیفرد گفت: روز گذشته از طریق آقای فرهنگی نامهای به دست من رسید که در آن ذکر شده بود باید در جلسه علنی برای قرائت گزارش اعتبارنامه آقایان برومند، موسوینژاد و ایرانپور حضور داشته باشم و اگر اعتراضی دارم در جلسه بیان کنم.
وی اظهار کرد: آقای فرهنگی امروز با اشاره به ماده 70 آییننامه تأکید کرد که فقط اعتبارنامه آقای ایرانپور در جلسه بررسی میشود و لزومی به بررسی اعتبارنامه دیگر افراد و اینکه اعتراضمان را نسبت به اعتبارنامه آنها بیان کنیم، نیست.
توکلی بیان کرد: برداشت هیئترییسه در مورد ماده 70 تا روز گذشته یک چیز بود اما امروز چیز دیگری به من گفته میشود و در واقع به من میگویند که نمیتوانم مراتب اعتراضم را به اعتبارنامهها امروز بیان کنم، این در حالی است که اگر حقی ثابت شد نماینده حق اعتراض دارد.
حجتالاسلام ابوترابیفرد در پاسخ به این تذکر توکلی گفت: روز گذشته که در خدمت رؤسای کمیسیونها بودیم برای اینکه برداشت خود را از آییننامه مورد نقد قرار دهم برداشتم را به آنها در میان گذاشتم و رؤسای کمیسیونها این برداشت من را تأیید کردهاند و حتی امروز در جلسه غیرعلنی صبح نیز این موضوع را بیان کردم که اگر نمایندگان دلیل مهمی را در مورد برداشت من داشته باشند بنده از برداشتم از ماده 70 برگردم.
وی با اشاره به برداشت خود از ماده 65 و 70 آییننامه داخلی مجلس گفت: این دو ماده در مورد رسیدگی به اعتبارنامه نمایندگان است که اولا تصریح شده است، با توجه به اینکه شورای نگهبان دارای جایگاه خاص و با نگاه به احراز صلاحیت، صلاحیت داوطلبان را مورد بررسی قرار میدهد و کارنامه منتخبان داوطلبان حضور در مجلس را با دریافت نقطهنظرات نهادها مورد بررسی قرار میدهد لذا مجلس باید به مدارکی که در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است و یا پس از در این شورا مورد رسیدگی قرار میدهد، بحث و بررسی انجام دهد.
وی اظهار کرد: در مورد اینکه این چند همکار گرامی شورای نگهبان این موارد را احراز کرده است و تمام ادله معترضان و مسایل دیگر در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است و نگاه این شورا احراز صلاحیت بوده است، پس دیگر جایی برای طرح اعتراضی که شورای نگهبان مورد بررسی قرار داده است، نمیبینم.
حجتالاسلام ابوترابیفرد تصریح کرد: ثانیا ماده 70 نیز ناظر به این است که اگر یکی از شعب یا نمایندهای اعتراضی به اعتبارنامه نمایندگان داشت و کمیسیون تحقیق نیز این اعتراض را وارد ندانست ابتدا سخنگوی شعبه ادله را توضیح میدهد و نماینده معترض نیز نیم ساعت وقت دارد اعتراض خود را بیان کند اما اگر شعبه معترض نبود و ادله را نیز وارد ندانست و کمیسیون تحقیق نیز ادله معترض را وارد ندانست در اینجا برداشت من و آییننامه این است که دیگر جایی برای اعتراض نماینده معترض وجود ندارد.
وی اضافه کرد: اگر آییننامه برداشتاش این است که نماینده در کمیسیون تحقیق حضور یابد و کمیسیون تحقیق بعد از استماع نظرات معترضان و دریافت نظرات اعتراض را وارد ندانست دیگر جایی برای اعتراض معترضان نیست که دیگر ما اعتراض را از تریبون بیان کنیم که در این مورد شعبه، کمیسیون تحقیق و شورای نگهبان تأیید کردند که جایی برای اعتراض نیست و به همین دلیل نیز ما اعتراضها را به دیگر اعتبارنامهها وارد ندانستیم.
در این میان، الیاس نادران، نماینده تهران نیز که به اعتبارنامههای این نمایندگان اعتراض داشت در تذکری یادآور شد: کاش بحثهایی که در جلسه غیرعلنی بود در جلسه علنی نیز بیان میشد که ملت ایران غریبه تلقی نشوند.
وی اظهار کرد: آییننامه داخلی مجلس یک مجموعه است و استناد به یک ماده خاص رافع مسئولیت برای هیئترییسه نیست.
نادران تأکید کرد: در بررسی اعتبارنامه، آییننامه مسیری را تعیین کرده است و حقوقی را برای نمایندگان قایل شده است که هیئترییسه به صرف برداشت خودش نمیتواند حقوق نمایندگان را ضایع میکند و معترضان میتوانند در این مسیر اعتراض خود را بیان کنند.
وی با اشاره به ماده 70 آییننامه داخلی مجلس گفت: در کجای این ماده به کمیسیون تحقیق اجازه داده شده است که از شورای نگهبان استعلام کند که آیا سندی رسیدگی شده است یا نه.
نادران بیان کرد: در ماده 73 تصریح شده است اخذ رأی نسبت به اعتبارنامهها مخفی است و این به این مفهوم است که برای معترض حق قایل شده است، شما نمیتوانید این حق را از معترض بگیرید و وظیفه دارید اخذ رأی را انجام دهید که ترتیب اخذ رأی مقدماتی دارد و یکی از مقدمات آن این است که نمایندگان ادله معترضان را بشنوند و سپس رأی دهند.
نماینده تهران تأکید کرد: اگر هم رویه این بوده است و الان میخواهید تغییر رویه دهید باید در این زمینه ادله داشته باشید زیرا وقتی به طور رسمی از ما دعوت کردید که در صحن علنی مجلس حضور داشته باشیم یعنی اینکه برای ما حقی قایل شدهاید، اگر قرار است بنده مراتب اعتراض خودم را بیان نکنم دیگر چه فرقی با سایر نمایندگان دارم؟ فلسفه حضور بنده و دیگر دوستان و دعوت خاصی که از ما شده است چه وجهی پیدا میکند، وقتی نتوانیم اعتراض خود را بیان کنیم؟
وی تصریح کرد: آقای ابوترابیفرد شما استنباط خود از ماده 70 را میگویید اما خواهش میکنم حقوق نمایندگان معترض را ضایع نکنید و اجازه دهید نمایندگان ادله معترض را بشنوند.
پایان پیام/
نظر شما