به گزارش خبرنگار شبستان، در متن پیام بان کی مون به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر آمده است: مواد مخدر، مواد غیر قانونی و شبکههای جنایی مربوط به آن حاکمیت قانون را تضعیف میکنند و با گریز از مجازات به تجارت خود ادامه میدهند، سبب وحشت فراوان گردیدهاند و بذر ناامیدی و یأس را در تمام سطوح حکمرانی میافشانند، به عنوان مثال آمریکای مرکزی با میزان فزاینده خشونتی روبرو است که نشأتگرفته از جرم سازمانیافته فراملی و قاچاق مواد مخدر است، این منطقه در حال حاضر بالاترین میزان آدمکشی در جهان را دارا است.
افغانستان بالاترین میزان شیوع مصرف مواد افیونی در جهان را دارا است و این امر مانع پیشرفت و توسعه در این کشور شده است. در بخشهایی از کشور میانمار کشاورزان به دلیل ناامنی قضایی مجبور به کشت خشخاش به عنوان محصول فروشی شدهاند.
این چالش آفریقای غربی و مرکزی که در یکی از مسیرهای اصلی قاچاق مواد مخدر به اروپا قرار دارد را نیز شدیدا به آزمایش گذاشته شده است. کشورهای این منطقه که غالبا سازمانهای مالی و حقوقی ضعیفی دارند بسیار آسیبپذیر هستند.
علاوه بر این کشورها، کشورهای ترانزیت دیگر تنها به عنوان نقطه اتصال زنجیره عرضه به شمار نمیروند بلکه به عنوان نقاط ورود به شمار میروند، حدود نیمی از کوکایینی که از طریق آفریقای مرکزی و غربی قاچاق میشد امروزه در این منطقه باقی میماند. چنین الگوهای تغییر در مصرف مواد مخدر پیشرفتها در توسعه پایدار و حکمرانی خوب که به سختی بدست آمده است را به مخاطره میاندازد.
کنوانسیونهای مواد مخدر جرم و فساد سازمان ملل پایهای محکم برای راهحلهای جهانی این چالشها به شمار میرود. این ابزار با هم رویکردی متوازن را جهت متوقفکردن قاچاق مواد مخدر ارایه میدهند و بیبدیلهای ماندگاری را برای کشاورزان محصولات فروشی ارتقا میدهند و حقوق بشر و سلامت را برای مصرفکنندگان مواد مخدر فراهم میسازند.
تلاشهای ما در جهت ارتقای توسعه و مبارزه با مواد مخدر و جرم مؤثرتر خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما