کشورهای دارنده تکنولوژی چاپ از تعداد انگشتان دست کمترند

نشست خبری دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ که به همت دفتر امور چاپ وزارت ارشاد تیرماه امسال برگزار می شود، در سرای اهل قلم برپا شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، در این نشست «یوسف افراش» سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد و رییس شورای سیاستگذاری این کنفرانس، «خدایار صادقی» دبیر کنفرانس و جمعی از مدیران شرکت ها و واحدهای تولیدی صنعت چاپ حضور داشتند. در این جلسه که به صورت نیمه کنفرانس و نه نشست خبری برگزار شد، به غیر از یوسف افراش و خدایار صادقی، مهدی رحیمی نماینده شرکت مایر منلهوف که حامی اصلی این کنفرانس است، صحبت کرد.

 

 

برخی کالاهای چاپی کشور تحت تاثیر کشورهای همسایه است
«یوسف افراش» سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اهمیت صنعت چاپ و نقش آن در توسعه اقتصادی، فرهنگی و اشتغال زایی اشاره کرد و گفت: بحث کیفیت در چاپ یکی از مباحث اصلی این حوزه است که دغدغه ملی برای خانواده چاپ به حساب می‌آید. به واسطه عدم توجه به مقوله کیفیت است که بازارمان تحت تاثیر کالاهای چاپی کشورهای همسایه است و برخی کالاهای ما حتی توان رقابت با کالاهای خارجی را ندارد.
وی اضافه کرد: البته این موضوع در سطح کلانی چون صادرات مطرح است و ما در برخی حوزه ها ظرفیت رشد را احساس می کنیم.

 

مدیریت کیفیت؛ دغدغه ملی صنعت چاپ کشور
افراش به نهادینه نشدن کیفیت در بحث چاپ اشاره کرد و توضیح داد: مباحث مربوط به کیفیت در چاپ باید دغدغه سفارش دهندگان و تولیدکنندگان شود، اما قطعاً ظرفیت رشد آن در ایران وجود دارد تا در کنار تامین محصولات داخلی، به تولیدات با کیفیت در سطح بین‌المللی نیز دست یابیم. همچنین مقوله مدیریت در چاپ را باید به دغدغه ملی تبدیل کنیم و به نوعی باید کیفیت را در سطح ملی نهادینه کنیم.


سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد با اشاره به آیات و روایاتی که در آنها از کیفیت سخن گفته شده، بیان کرد: در آیات و روایات متعددی به بحث کیفیت اشاره شده؛ از آن جمله در جنگ های صدر اسلام، نگاه مسلمانان را از کمیّت مبارزان و حمله آوران دور کرده و توجه آنها را به کیفیت معطوف کرده است.


وی خاطرنشان کرد: توجه به مقوله کیفیت از ابعاد اقتصادی، فرهنگی و به ویژه اعتقادی باشد و امیدواریم با برپایی چنین کنفرانس هایی، این مقوله بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.


افراش در پایان درباره ارائه کیفیت نمادین در صنعت چاپ گفت: برخی از همکاران در حوزه چاپ هستند که به صورت نمادین از مقوله کیفیت استفاده می کنند، اما انتظار ما این است که کیفیت ثابت و پایداری را برقرار کنند و روز به روز کیفیت آثار چاپی مان ارتقا یابد.

 

مشکل اساسی صتعت چاپ؛ عدم تعامل سازمان‌ها و تشکل‌ها
در ادامه مراسم، «خدایار صادقی» دبیر این کنفرانس توضیحاتی را درباره ذهن خبرنگاران و جمع حاضر ارائه داد و گفت: در ذهن بسیاری از خبرنگاران و اهالی صنعت چاپ این سوال تداعی شده که چرا موضوعات دومین کنفرانس ملی مدیریت تنها به مدیریت کیفیت در چاپ پرداخته است و چرا با عنوان کیفیت در چاپ نامگذاری نشده است؟


وی به این سوال خود این طور پاسخ داد: هر گونه تولید چاپی که در چاپخانه‌ها و واحدهای تولیدی صورت می‌گیرد، در پایان در خدمات مورد نیاز مشتریان قرار می‌گیرد و در بحث مدیریت کیفیت گنجانده می‌شود. در این کنفرانس صنعت چاپ را گسترده‌تر از واحدهای تولیدی در نظر گرفتیم تا المان‌هایی که در صنعت چاپ مؤثر هستند را مدنظر قرار دهیم.


صادقی به برپایی نخستین دوره این کنفرانس در آبان ماه سال 88 اشاره کرد و گفت: این کنفرانس در شرکت افست برپا شد که مورد استقبال اکثر اهالی چاپ قرار گرفت. بر این اساس در این دوره علاوه بر حفظ محاسن کنفرانس اول، سعی کرده‌ایم نواقص دوره قبل را نیز برطرف کنیم. برخی‌ معتقد بودند که نخستین دوره کنفرانس ملی مدیریت چاپ به همه زوایای صنعت چاپ نپرداخته است، به همین دلیل برای اینکه در کنفرانس دوم با مشکل مواجه نشویم 12 پنل تخصصی برنامه‌ریزی شده است و از خبرنگاران و اهالی صنعت چاپ دراین راستا کمک‌هایی گرفته شد.


وی در این مورد توضیح داد: حدود 80 نفر نماینده اتحادیه‌ها و کارشناسان این عرصه در قالب 12 کمیته با موضوعات مختلف کنفرانس شرکت کردند که سرانجام 220 موضوع درباره مباحث صنعت چاپ برنامه‌ریزی شد. از میان 220 برنامه‌ای که برای این کنفرانس درنظر گرفته شده بود، 50 مورد مبحث دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت بر چاپ قرار گرفته شد که در این کنفرانس اجرایی می شود.


به گفته صادقی، در نخستین کنفرانس ملی مدیریت چاپ، حدود 13 سازمان حامی حضور داشتند، اما هم‌اکنون 37 سازمان، مرکز علمی پژوهشی، شرکت‌های حامی مالی و دانشگاه‌ها، حامی علمی دومین کنفرانس کیفیت چاپ به شمار می‌روند.


دبیر دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ در پایان سخنانش، یکی از مشکلات صنعت چاپ را، عدم تعامل سازمان‌ها، تشکل‌ها و مراکز آموزشی و علمی دانست.

 

کشورهای دارنده تکنولوژی چاپ از تعداد انگشتان دست کمترند
در پایان این نشست، خدایار صادقی که به تنهایی برای پاسخ به سوالات خبرنگاران در جلسه مانده بود، در پاسخ به سوالی مبنی بر تبلیغاتی بودن این نشست خبری گفت: حمایت شرکت مایر ملنهوف از کنفرانس تنها به دلیل حمایت شخص آقای رحیمی، مدیرعامل این شرکت بوده است که خوشبختانه این شرکت به قدری شناخته شده و بزرگ است که نیاز به تبلیغات رسانه‌ای ندارد.
 

 

وی همچنین درباره فلسفه وجودی برگزاری این کنفرانس با وجود اینکه عمده تکنولوژی چاپ از خارج کشور تامین می شود، گفت: تکنولوژی های صنعت چاپ آن قدر محدودیت دارند که کشورهای دارنده آن، حتی به تعداد انگشتان دست هم نمی رسند. برگزاری چنین کنفرانس هایی در داخل کشور به این دلیل است که ما از منابع تکنولوژی که در اختیار داریم، چطور به بهترین نحو استفاده کنیم.
 

صادقی خاطرنشان کرد: به این دلیل که طول عمر این نوع تکنولوژی ها نسبت به قبل کوتاه شده و قیمتش نیز بالاتر رفته، تا زمانی که برای شرکت ها سودآور نباشد، نوعی ریسک محسوب می شود. موضوع این کنفرانس نیز این است که به دانش تولید با حداکثر راندمان در عرصه چاپ دست یابیم.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 146250

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha