خبرگزاری شبستان؛ ارمغان جاودانه اسلام برای بشریت، فرهنگ و تمدن عظیم و انسانی جامعی بود که بشریت را برای همیشه وامدار خود کرد. این تمدن در دورهای ظهور نمود که جهان در تاریکی فرو رفته و مردم در گمراهی بودند.
اولین و مهمترین ویژگی تمدن اسلامی اصالت و غنای فرهنگ اسلام است. در این تمدن، قرآن کریم مرکز ادبیات مدون عرب و نقطه اساسی علم و علمآموزی شد. در مرتبه پس از قرآن، سخنان و تعالیم پیامبر که از آن به سنت تعبیر میشود و در مرحله بعد تعالیم ائمه و بزرگان دین قرار دارد. با استفاده از این ویژگی بود که مسلمانان توانستند در همان قرن نخست هجری و پیش از انتقال علوم دیگران، خود صاحب فرهنگی اصیل، وسیع و عمیق شوند.
به گزارش خبرگزاری شبستان، رادیو معارف در برنامه ای ویژه با عنوان «طلوع دانش» موضوع خاستگاه علوم اسلامی و منابع آن و نیز چگونگی پیدایش، بلوغ و استقلال علوم اسلامی و نقش آن در ایجاد تمدن عظیم اسلامی را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد.
کارشناسی این برنامه را دکتر محسن الویری بر عهده دارد و علاوه بر بحث کارشناسی، گزارشهای رادیویی و مصاحبه با دانشجویان و علاقمندان به موضوع نیزاز دیگر بخش های این برنامه است .
برنامه «طلوع دانش» کاری از گروه اندیشه و حکمت به تهیه کنندگی سید ابوالقاسم غضنفری، نویسندگی و گویندگی مرتضی بهرامی خشنودی و گزارشگری حمیده نجاتی پنجشنبه 8 تیر 91 از ساعت 14 و 45 دقیقه به مدت 40 دقیقه از شبکه رادیویی معارف روی آنتن می رود.
پایان پیام/
تاریخ علوم اسلامی و نقش آن در ایجاد تمدن اسلامی در برنامه «طلوع دانش» رادیو معارف بررسی میشود.
کد خبر 146252
نظر شما