به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، رضا غلامی خجسته، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان در بازدید از ساختمان اسناد ملی همدان گفت: نگهداری و حفظ اسناد تاریخی به عنوان میراثی گرانب ها وظیفه همه شهروندان جامعه است.
وی با بیان اینکه مدیریت اسناد ملی غرب کشور در همدان در این خصوص کارهای مناسبی انجام داده است، افزود: ایجاد سایت اینترنتی اطلاعات خوبی در دسترس محققان و دانشجویان قرار داده است و باعث شناخت بهتر نسل جوان از گذشته خواهد شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان اظهار داشت: ضبط و تدوین خاطرات بزرگان و نخبگان پیشکسوت در عرصههای مختلف مذهبی، علمی، هنری، فرهنگی و ورزشی نیز فعالیتی ماندگار است.
غلامی خجسته افزود: آموزش قرآنی و معارف اسلامی، توسعه فرهنگی، تعمیق معرفت دینی، گسترش ورزش همگانی و حقیقت جویی انسان ها، شاد زیستی توأم با روحیه سازنده و کسب مهارت های زندگی اجتماعی نیازهایی اساسی هستند که فرهنگ سراها در پاسخ به آنها موجودیت یافته است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت فعلی فرهنگ سراها رضایت بخش نیست، گفت: انتظار میرود بودجه فرهنگی از 5 میلیارد تومان به 15 میلیارد تومان افزایش یابد تا بتوان تعداد مراکز فرهنگی، فرهنگ سرا، خانه فرهنگ، نگارخانه و کتابخانه در سطح شهر را گسترش داد.
وی به مکان نامناسب نگهداری اسناد تاریخی پنج استان غربی کشور در همدان، اشاره کرد و افزود: باید وضعیت ساختمان اداری و نگهداری مرکز اسناد از بالاترین استانداردهای لازم برخوردار باشد.
وی یادآور شد: شهر همدان در حال حاضر هشت فرهنگ سرا دارد که با توجه به وضعیت موجود به 30 مرکز نیاز دارد که باید این تعداد افزایش یابد.
سید قاسم بلوری، مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور نیز گفت: وجود مدیریت منطقه غرب کشور در همدان امتیاز بزرگی برای این استان است.
وی افزود: بسیاری از اسناد جمع آوری شده در این مدیریت اطلاعات با ارزشی برای محققان و دانشجویان به شمار می رود.
وی عنوان کرد: برخورداری این مدیریت از فضای اداری و نمایشگاهی مناسب موجب افزایش سطح کیفی خدمات و فعالیت ها و معرفی هر چه بیشتر پیشینه تاریخی استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین خواهد بود.
وی اضافه کرد: برگزاری مدون نمایشگاه های عکس و اسناد تاریخی، ارتباط مستمر با محققین و دانشجویان، شناسایی و جمع آوری اسناد با ارزش تاریخی، بررسی بایگانی راکد ادارات و دستگاه های دولتی، ارائه خدمات کتابخانه ای در حوزه کتابخانه ملی و شناسایی چهره های تاثیر گذار تاریخ ایران معاصر بخشی از فعالیت های این مدیریت است.
اکرم باقرپور، مسئول مرکز اخترشناسی ابن صلاح همدان نیز به فعالیتهای این مرکز اشاره کرد و گفت: فعالیتهای این مرکز شامل بخشهای آموزشی، پژوهشی و رصدی بوده که با توجه به استقبال چشمگیر علاقمندان و همشهریان رو به گسترش است.
وی اظهار کرد: مهمترین فعالیتهای مرکز در خصوص برگزاری کلاسهای تابستانی نجوم و ریاضیات به همراه گروههای پژوهشی و پدیدههای نجومی شامل: کسوف (خورشید گرفتگی)، بارش شهابی دلتا- دلوی، بارش شهابی برساووشی، خسوف ( ماه گرفتگی) و بارش شهابی اسدی است.
وی با بیان اینکه طبقه فوقانی رصدخانه به عنوان خانه ریاضی فعالیت میکند، تصریح کرد: خانه ریاضی با هدف آشنا کردن عموم به ویژه دانشآموزان و دانشجویان با دانش ریاضی محض فعالیت میکند به طوری که در یکی از بخشهای این خانه به کمک ابزارها و تجهیزات کمک آموزشی، برخی از قضایای مهم هندسه، جبر و مکانیک مورد بحث و آزمایش قرار میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما