مخالفت مجلس با حذف تعطیلات تابستانی نمایندگان

نمایندگان مجلس با طرحی مخالفت کردند که در صورت تصویب نهایی یک ماه تعطیلات تابستانی مجلس حذف می‌شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 11 تیر نمایندگان با یک‌فوریت طرح اصلاح ماده 84 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با 84 رأی موافق، 139 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 252 رأی مخالفت کردند.

حجت‌الاسلام حمید رسایی، نماینده تهران به عنوان طراح این طرح گفت: در اولین دیداری که در مجلس نهم با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان مطالباتی را از مجلس مطرح کردند که از جمله این مطالبات چشم‌پوشی مجلس از برخی حلال‌ها بود و از مجلس مطالبه تحقق یک‌ مجلس زنده و سالم را داشتند.

وی اظهار کرد: ماده 84 آیین‌نامه داخلی مجلس دو بخش دارد که یک بخش آن در ابتدای آن است که به نمایندگان اجازه داده شده است هر سال در تابستان یک ماه به تعطیلات بروند و در ادامه این ماده بحث سرکشی و پی‌گیری وظایف نمایندگی آمده است.

 

حجت‌الاسلام رسایی بیان کرد: طرح ما این است که این تعطیلات از آیین‌نامه حذف شود و تحت عنوان سرکشی به حوزه‌های انتخابیه عنوان شود.

وی با بیان اینکه این تعطیلات در مجالس قبل از انقلاب نیز بوده است، یادآور شد: ما در آیین‌نامه داخلی یک ماه مرخصی سالیانه نیز داریم چون بخش اول ماده 84 این‌گونه بیان شده است که گویا نمایندگان خواستار راحت‌طلبی هستند لذا ما درخواست داریم این تعطیلات حذف شود.

رسایی با اشاره به مخالفت هشتم با یک روز تعطیلات عید فطر خاطرنشان کرد: نمایندگان در مجلس هشتم با یک روز تعطیلات عید فطر مخالفت کردند و سپس بلافاصله بعد از عید فطر خودشان دو هفته به تعطیلات رفتند. پس اگر ما می‌خواهیم کاری را شروع کنیم بهتر است از خودمان شروع کنیم.

 

وی تصریح کرد: در کشور ما تعطیلات زیاد است و قطعا نمایندگان طرحی را برای کاهش تعطیلات رسمی در این مجلس می‌آورند، پس بهتر است ابتدا از تعطیلات خودمان شروع کنیم و تعطیلات تابستانی را حذف کنیم که اگر خواستیم تعطیلات رسمی کشور را نیز طی طرحی کم کنیم دیگر انتقادی به خود ما نباشد.

نماینده تهران تصریح کرد: اکثر شما در این تعطیلات تابستانی کارهای حوزه انتخابیه را انجام می‌دهید اما فحش تعطیلات تابستانی را می‌خورید.

وی این طرح را پاسخ مثبتی به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای مجلس زنده و پویا عنوان کرد و از نمایندگان خواست به یک‌فوریت آن رأی مثبت دهند.

 

نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه نیز در مخالفت با این طرح خطاب به رسایی گفت: شما در یک ماه ماه مبارک رمضان سال گذشته کامل در آلمان بود، آیا این مرخصی محسوب نمی‌شود؟

وی با بیان اینکه رفتن ما به شهرستان‌ها، سرکشی به روستاها و حل مسایل و مشکلات حوزه‌های انتخابیه است، گفت: رفتن نمایندگان به مرخصی اسم‌اش مرخصی است، در واقع مأموریت است.

وی خطاب به لاریجانی گفت: آقای رییس ما نمایندگان شهرستانی باید همیشه در شهرستان‌ها باشیم، یک روز که به شهرستان می‌رویم باید پاسخگوی صدها نفر باشیم، یک پنج‌شنبه و جمعه نداریم، چرا باید تعطیلاتی را که در واقع نامش تعطیلات است و سرکشی به حوزه انتخابیه است، حذف کنیم.

 

این سخنان قاضی‌پور باعث احسنت احسنت گفتن نمایندگان شد، ضمن اینکه یکی از نمایندگان نیز بحث لفظی‌ای را با رسایی داشت.

علی لاریجانی نیز در موافقت با این طرح گفت: نگرانی‌ای که آقای قاضی‌پور و دوستان دیگر دارند نگرانی بجایی است اما ما می‌خواهیم که یک ماه تعطیلات تابستانی که نامش تعطیلات است و در واقع سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه است سر و سامانی پیدا کند.

وی بیان کرد: چرا در زمانی که نمایندگان در این تعطیلات به حوزه‌های انتخابیه می‌‌روند و در جریان مشکلات مردم قرار می‌گیرند باید اسم تعطیلات تابستانی را یدک بکشند، این طرح نمی‌گوید این زمان تعطیلات تابستانی از بین برود بلکه می‌گوید باید برای سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه اختصاص داده شود.

وی تصریح کرد: در واقع این طرح جای تعطیلات تابستانی زمان سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه را افزایش می‌دهد یعنی یک ماه تعطیلات تابستانی حذف می‌شود اما زمان سرکشی به حوزه‌های انتخابیه افزایش می‌یابد.

 

لاریجانی روح این طرح را مثبت دانست و ادامه داد: آن دغدغه‌ای که دوستان داشتند یعنی سرکشی به حوزه‌های انتخابیه در این طرح است و انتقاداتی که به نمایندگان بلاوجه در مورد تعطیلات تابستانی وارد می‌شد انتقادات درستی نیست.

در ماده واحده این طرح ذکر شده بود که ماده 84 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به شرح ذیل اصلاح می‌شود:
ماده 84- هیئت‌رییسه می‌تواند در تنظیم برنامه جلسات علنی و کمیسیون‌ها به گونه‌ای عمل کند که نمایندگان در هر ماه حداقل یک هفته کاری برای رسیدگی به وظایف نمایندگی و سرکشی به حوزه‌ انتخابیه فرصت داشته باشند.

بر اساس تبصره این طرح، حداکثر زمان برای سرکشی به حوزه انتخابیه و رسیدگی به وظایف نمایندگی در طول سال بیش از 4 ماه نمی‌تواند باشد.

همچنین بر اساس تبصره 2 این طرح، در صورت ضرورت رییس مجلس می‌تواند با تقاضای حداقل 50 نفر از نمایندگان و یا درخواست دولت با ذکر دلیل در اوقات تعطیل مجلس را به طور فوق‌العاده دعوت به انعقاد کند.

پایان پیام/
 

کد خبر 147152

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha