به گزارش خبرگزاری شبستان، در این بازدید مدعوین از وسایل شخصی، اسناد، سازها، عکس های خانوادگی، نقاشی های روی پارچه، نقاشی های رنگ روغن روی بوم ابوالحسن صبا، عروسک های همسر استاد ابوالحسن صبا و ... که در این موزه نگهداری می شد، دیدند کردند.
اردشیر صالح پور در معرفی تاریخچه این موزه به حاضران گفت: خانه ابوالحسن صبا، استاد موسیقی ایران دارای ارزش موسیقایی و تاریخی است و نمونه یک خانه سنتی ایرانی محسوب می شود که دارای مهمان خانه، حوض، حیاط و زیرزمین است. شهرت ابوالحسن صبا در عرصه موسیقی نباید باعث شود که حضور هنرمندانه منتخب اسفندیار کوه نور همسر ایشان را فراموش کنیم.
دبیر جشنوراه نمایش عروسکی تشریح کرد: طبیعتا این بانوی بزرگوار که در شانزده سالگی با صبا ازدواج می کند، زندگی هنرمندانه ای را به لحاظ موسیقی، عروسک سازی، خیاطی و گل دوزی داشته استوی ادامه داد:.در این مجموعه 92 عروسک دیده می شود که گلچینی از فرهنگ فولکلوریک ایرانی است که با لباس و آرایه ها جلوه ای از فرهنگ ایرانی را ابراز می کند.
صالح پور اظهار کرد: در بخش های از این موزه، لباس زن ایرانی دوره باستان، تمام اقشار اجتماعی و نواحی ایران ملاحضه می شود. این عروسک ها به شیوه مومی ساخته شده اند که به روایتی ساخته همسر صبا و یا علی اکبر صنعتی- از نقاشان و مجسمه سازان بزرگ – است. تمامی عروسک های زن این موزه نجابت و مهربانی زن ایرانی را نشان می دهد که مجموعه بی نظیر از فرهنگ ایرانی است.
وی تصریح کرد: همسر صبا علاوه بر عروسک سازی،گلچینی از کتاب ها که یکی از آن ها به چاپ سی و نهم رسیده را به نگارش درآورده که بیانگر استقبال و علاقه مردم بوده است.
گفتنی است، چهاردهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران – مبارک از 10 تا 15 تیرماه به دبیری اردشیر صالح پور در تهران و سه استان کشور برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما