به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، قاسم عزیز زاده گرجی، مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان مازندران امروز(13 تیر) در جلسه شورای فرهنگی کانون ضمن ناشناخته بودن ابعاد اصلی و ماهیتی فعالیت ها و اهداف ذاتی کانون برای خانوادهها اظهار کرد: علیرقم اینکه ظرفیت کانون بالاست و تلاش های مستمر و موثری صورت می پذیرد ولی هنوز می توان گفت خانواده ها آنچنان که باید به ماهیت وجودی و رسالت واقعی کانون پی نبرده اند.
وی با بیان اینکه کانون در بدو فعالیتهای خود کتابخوانی و مطالعه را به عنوان مهم ترین رسالت سازمانی مد نظر قرار داده بود افزود: رفته رفته به اقتضای شرایط و نیازها، برخی دیگر از فعالیت ها در جهت تقویت و نیل به فرهنگ مطالعه و کتابخوانی به پیکره کانون پیوند خورد.
عزیز زاده گرجی ادامه داد: با توجه به اینکه رویکرد کانون تربیتی است و به فرهنگ توجه دارد، ضرورت بازنگری و برنامه ریزیهای خاصی نیاز است که می تواند ضمن به روز نمودن و پویایی کانون به ماندگاری و هویت بخشی بیشتر آن کمک نماید.
این مسئول تاکید کرد: نهادها و دستگاههای متعددی در جامعه هستند که در کنار نهاد خانواده به تربیت فکری، جسمی و فرهنگی کودک و نوجوان می پردازند، اما به وضوح می توان دید در برخی از موارد تفاوت عمده در تربیت کودک در محیط خانوداه و بیرون از آن وجود دارد.
وی پیوند مشارکتی خانوادهها و کانون را حلقه مفقوده این مسئله یاد کرد و راه پویایی و رشد هر چه بیشتر کانون را منوط به تحقق این رویکرد اعلام نمود.
گرجی با اشاره به مبحث کلاس های آزاد تصریح کرد: این کلاسها بخشی از فعالیت های مراکز فرهنگی و هنری کانون هستند که در فصل تابستان و در جهت غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان دایر می شود و البته متناسب با شرایط ثبت نام و رسیدن مراجعه کننده به حد نصاب این کلاس ها در رشته متعدد هنری، فرهنگی، ادبی و علمی آغاز بکار می نمایند.
وی با تخصصی تر بودن این نوع کلاس ها به نسبت فعالیت صورت گرفته در سایر فعالیتهای کانون خاطر نشان کرد: تا کنون از هفده رشته مورد نظر در کلاس های آزاد، هشت رشته آن از قبیل رباتیک، داستان نویسی، نقاشی، خوشنویسی، سفالگری، ماسک سازی و معرق ثبت نام کننده داشت و می توان پیش بینی کرد، در بقیه رشتهها نیز شاهد استقبال مراجعه کنندگان خواهیم بود.
مدیر کانون پرورش فکری مازندران، بهرهگیری از توان و ظرفیت اعضای با سابقه و فعال مراکز را به عنوان همیار کانون، سیاستگذاری، جهتدهی و تعامل با خانوادهها، استفاده از تجربه و توان پیشکسوتان کانون را از عمده مواردی یاد کرد که انجام آن می تواند در رشد و توسعه کانون موثر واقع شود.
عزیززاده گرجی یکی دیگر از فعالیت های موثر دفتر در توسعه فعالیت های مراکز کانون را ثبت فعالیت های مراکز در نرم افزار خواند که می تواند کارشناسان استان را در ارزیابیها و شناخت نقاط ضعف و قوت یاری بخشد.
وی ثبت اینگونه فعالیت را در جهت هدایت، نظارت و راهنمایی مراکز عنوان کرد که با همکاری و همراهی مراکز می توان شاهد ارتقا سطح فعالیتهای کانون بود.
گفتنی است، کتاب" جزیره بیتربیتها " نوشته شهرام شفیعی، در خصوص مسایل مربوط به کودکانی که به سن نوجوانی می رسند و نویسنده به بهرهگیری از سخن" ادب از که آموختی از بی ادبان " و به تصویر کشیدن رفتارها و حرکات ناپسند و زشت شخصیت داستان سعی برانتقال قبح و زشتی و تمیز قائل شدن رفتار خوب و بد به خواننده کتاب می نماید، توسط یکی از اعضای جلسه معرفی وتوضیح داده شد.
پایان پیام/
نظر شما