به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، مهدی هاشمی، رئیس نظام مهندسی کشور، عصر گذشته (15 تیر) در نخستین همایش ملی معماری و هویت با محوریت مسکن اسلامی در آموزشگاه سما همدان، گفت: معماری اسلامی و هویت آن باید در معماری های کنونی مورد توجه مسئولان کشور اسلامی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه تقویت فرهنگ اسلامی در راس برنامه های نظام مهندسی ساختمان است، اضافه کرد: معماری و شهرسازی نمادی برای نشان دادن نخستین تصویر از فرهنگ، تمدن، تاریخ، مدیریت، بهداشت، رفاه و اقتصاد جامعه است.
وی با بیان اینکه اهمیت دادن به آن میتواند تصویر دقیقی از امروز را برای آیندگان به ارمغان آورد، اظهار داشت: اگر امروز ما به تاریخ، تمدن و گذشته خود افتخار میکنیم مهمترین شاخص آن معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی است.
رئیس نظام مهندسی کشور گفت: مهم ترین و اصلی ترین موضوع در ساخت و سازها مدیریت است که با فرهنگ سازی و هدف گذاری می توان به الگوهای ایرانی و اسلامی در معماری رسید.
هاشمی اضافه کرد: برای دارا بودن الگوهای معماری و شهرسازی غنی و با هویت به منظور ارائه آن به آیندگان باید همه ارکان نظام، مسئولان و متولیان اداره جامعه این عزم و اراده خود را در راستای تحقق این امر به کار بگیرند.
وی، اصلیترین و مهم ترین موضوع مورد نظر در این امر را مدیریت دانست و تصریح کرد: مدیریت اسلامی باید در طراحی های مورد توجه باشد.
وی با تاکید بر اینکه اولین سرمایه هر خانواده بحث مسکن است، اظهار داشت: در ساخت مسکن باید طراحی، نظارت، احداث و بهره برداری مورد توجه قرار گیرد تا عمر ساختمان پایین نباشد و همه استانداردها رعایت شود.
رئیس نظام مهندسی کشور گفت: این همایش فرصت مناسبی را فراهم کرده تا در آن به نکاتی که در واقع به فرهنگ، نماد و ارزشهای ما آسیبزده بپردازیم و بستر حفظ ارزشها، سرمایهها و اقدامات لازم در این زمینه را با آنچه که شایسته بشریت و به خصوص ملت شریف ایرانی است را مرور و مراحل تحقق آن را روشن سازیم.
هاشمی، لازمه داشتن معماری و شهرسازی پایدار را استفاده از روش ها و فن آوری های نوین برای تامین نیازها و الگو ها دانست و اضافه کرد: سکونتگاههای ما بیتأثیر در پرورش نیروهای انسانی کارآمد نیست و در گذشته وضعیت تربیت نیروهای انسانی توانمند بسیار بیشتر از امروز بوده است.
وی، یکی از اهداف برگزاری همایش معماری و هویت را آگاه سازی مسئولان نسبت به وضع موجود و درمند کردن و همراه و همدل کردن آنان و پذیرش این موضوع که این نقص و اشکال در معماری ها ایران وجود دارد عنوان نمود.
وی، یکی دیگر از نیازهای موجود در جامعه را تولید علم و دستیابی به راهکارهایی برای برونرفت از مشکلات موجود عنوان کرد و اظهار داشت: ما از ظرفیتهای موجود استفاده لازم را نمیبریم در حالی که بایستی تصمیمسازیها را جهت داده و کاری اصولی و منطقی را برای دستیابی به اهداف خود در پیش گیریم.
پایان پیام/
نظر شما