به گزارش خبرنگار شبستان، دهه دوم تیرماه 91، یکی از شلوغ ترین و پر ازدحام ترین هفتههای ادبی از ابتدای سال بود. در این هفته که با میلاد حضرت ولیعصر (عج) و روز قلم تقارن داشت، برنامه های متعدد ادبی برگزار شد.
تذکر حدادعادل به وجود اشتباهات کتاب های درسی
نشست علمی اعضای شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی با یکصد تن از مولفان کتابهای درسی روز دوشنبه 12 تیر در محل این فرهنگستان برگزار شد. غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی که میزبان این نشست بود در سخنانی با اشاره به سابقه 13 ساله فعالیت خود در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، درباره وجود اشتباهات در کتاب های درسی تذکر داد و گفت: در یکی از جلسات کارگروههای مقدماتی فرهنگستان سلیقه یکی از اعضا درباره فصل و وصل کلمات مطرح شد که شورا قبول نکرد، اما این تیر از چله کمان در رفت و نظر اولیه در کتابهای درسی اعمال شد، در حالی که مصلحت زبان فارسی این است که حجیت فرهنگستان را بپذیرید.
وی با بیان اینکه ما در فرهنگستان تلاش میکنیم از انحراف در حوزه زبان فارسی جلوگیری کنیم، گفت: ما از 2 - 3 سال پیش به فکر تاسیس گروه مستقلی به نام گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی افتادیم و شورایی هم برای آن انتخاب کردیم و از استادانی مانند سلیم نیساری، محمد دبیرمقدم و علی اشرف صادقی در این شورا استفاده کردیم.
کنگره شهریار و صحبت های وزیر درباره جمعآوری کتب غیرقانونی از سطح خیابانها
اعضای شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی شعر شهریار صبح روز شنبه 10 تیر با سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کردند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح برنامههای کنگره بینالمللی شعر شهریار از طراحی و ساخت مجتمع رفاهی و تفریحی در دامنه کوه «حیدربابا» برای پذیرایی از گردشگران خارجی خبر داد. وی در حاشیه این کنگره در جمع خبرنگاران درباره برخورد با تخلفات مربوط به حوزه فرهنگ از جمله جمعآوری آنچه کتب غیرمجاز نامیده شده، صورت گرفته است، گفت: در یکی از جلسات شورای فرهنگ عمومی این موضوع را مطرح کردیم که لابهلای بعضی سفرههایی که کنار خیابانها و میدانها پهن میشود، کتابهایی عرضه میشود که مجوز ندارند و به صورت غیرقانونی چه در داخل و چه در خارج، غیرقانونی تکثیر شدهاند و این وظیفه نیروی انتظامی است که با این موارد برخورد کند.
وزیر ارشاد افزود: بعضی این برخوردها را به حساب وزارت ارشاد میگذارند که البته ما در این زمینه نقشی نداریم. البته میتوانیم به آنها کمک فکری کنیم و موارد را شناسایی و به آنها معرفی کنیم ولی وظیفه جمع کردن این قبیل آثار را نداریم.
حسینی اضافه کرد: کتاب نباید غیرقانونی در کشور توزیع شود و افراد باید پایبند باشند به قانون. البته ممکن است این تصور به وجود آید که افراد به صورت شخصی این کتابها را خریداری و آنها را ارائه کرده است، ولی گاهی میِبینیم که افرادی به صورت سازماندهی شده کتابهایشان را از طریق همین افراد و دستفروشها عرضه و به این ترتیب افکار و اندیشههای خودشان را در اختیار همه قرار میدهند و چون کتاب در مریی و منظر مردم عرضه میشود، آنها (مردم) هم فکر میکنند کتاب قانونی است.
هفته شلوغ صنعت چاپ کشور
در این هفته همچنین، چهارمین همایش دانشآموختگان صنعت چاپ و افتتاحیه نخستین کارگاه آموزشی چاپ در کشور همزمان با دویستمین سال ورود صنعت چاپ به ایران٬ با حضور یوسف افراش سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از دست اندرکاران صنعت چاپ، کارشناسان و استادهای این حوزه برگزار شد. این دوره از نیز همانند سه دوره گذشته همایش دانش آموختگان صنعت چاپ به تجلیل از استادان عرصه چاپ در کشور اختصاص داشت که در این دوره از محمد عطاییفر تقدیر به عمل آمد.
همچنین در راستای برگزاری این همایش، مراسم افتتاحیه نخستین کارگاه آموزشی چاپ وابسته به مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر شماره 5 (دانشکده چاپ) با حضور یوسف افراش سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از دست اندرکاران صنعت چاپ، کارشناسان این حوزه هم زمان با دویستمین سال ورود صنعت چاپ به ایران برگزار شد.
معرفی برگزیدگان دهمین جشنواره قلم زرین در روز قلم/ روز ادبیات کودک در تقویم
به گزارش شبستان، مراسم اهدای جوایز برگزیدگان دهمین جشنواره قلم زرین روز 14 تیرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن قلم ایران برگزار شد و قلم زرین به محمدرضا سرشار تعلق گرفت. این مراسم که مصادف با روز قلم بود، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، «علی اکبر صادقی رشاد» رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مجتبی رحماندوست، محسن پرویز و جمعی از نویسندگان و اعضای انجمن قلم ایران در محل این انجمن برگزار شد.
«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، از تعیین یک روز در تقویم رسمی کشور به نام روز ادبیات کودک و نوجوان خبر داد.
روز قلم و واکنش نسبت به صحبتهای معاون امور فرهنگی ارشاد
بر این اساس، در همین روز و به صورت برنامه ای فشرده، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری در مراسم نکوداشت روز قلم که به همت خانه کتاب برگزار می شد، حاضر شد و در این مراسم بر راه اندازی نهضت ترجمه در ایران تاکید کرد.
«بهمن درّی» دیگر سخنران این مراسم بود که وی چندین راهکار درباره افزایش کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم اهالی قلم از استضعاف رهایی یابند، باید شمارگان کتاب افزایش یابد تا کتابهای نویسندگان به چاپهای مکرر رسد.پس از سخنان بهمن دری، «حسن رضایی شریفآبادی» رئیس انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران از میان حاضران برخاسته و عنوان کرد: نسخهای که آقای درّی پیچیدند جواب نمیدهد.
واکنش وزیر به انتشار خبر حذف پست قائم مقامی امور شعر وزارت ارشاد
به گزارش شبستان، یکی از موضوعات حاشیه ای که در روزهای پایانی این هفته اتفاق افتاد، انتشار حذف پست قائم مقامی امور شعر وزارت ارشاد در امور شعر بود که با واکنش منفی وزیر در این مورد مواجه شدیم. سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز چهارشنبه 14 تیر و پس از پایان مراسم نکوداشت روز قلم در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری در جمع خبرنگاران، درباره برخی شایعات پیرامون حذف پست قائم مقام شعر و ادب در این وزارتخانه نیز ضمن رد این مساله گفت: چه کسی گفته است این پست حذف شده است؟ فعلاً آقای طراوتپور مسئول دفتر شعر هستند و کارهای اجرایی این حوزه را دنبال میکنند. ما چند نیرو در وزارت ارشاد داشتیم که کارهای شعر را در جشنوارهها انجام میدادند و آمدیم تنها برای این حوزهها یک مسئول اجرایی قرار دادیم.
پایان پیام/
نظر شما