به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه بازرسی های ستاد صیانت وحمایت ازمحصولات فرهنگی ومبارزه با عرضه محصولات فرهنگی غیرمجاز،ماموران این ستاد با همکاری پلیس اطلاعات و امنیت عمومی تهران و استان قم و ادارات کل ارشاد تهران و قم در حواشی شهر تهران (اسلام شهر - سلطان آباد – نسیم شهر) و همچنین در شهر مقدس قم از مراکز عرضه کننده محصولات فرهنگی بازدید و اقدام به جمع آوری محصولات غیرمجاز فرهنگی نمودند. در این بازرسی ها ضمن برخورد با واحدهای متخلف تعدادی از این واحدها پلمپ شدند.
ازمحصولات غیرمجازکشف شده می توان به divx،کپی های غیرمجاز فیلمهای سینمایی،بازیهای رایانه ای ممنوعه و غیر مجاز (مستهجن – ترویج کننده خشونت و توهین کننده به ارزشهای اسلامی) و فیلمهای مستهجن و همچنین رایت های غیر مجاز مداحی ها و محصولات مذهبی اشاره نمود. هر چند به گفته جابری انصاری در مورد لوح های فشرده مذهبی به علت نبود شاکی از طرف صاحبان آثار امکان برخورد وجود ندارد ولیکن چنانچه این عزم باشد ستاد آمادگی حضور در این عرصه را نیز خواهد داشت.
از نکات جالب مشاهده شده در شهرستانهای اشاره شده وجود بخشی برای کپی محصولات فرهنگی در برخی از واحدها با قیمت پایین تر بود.همچنین کپی های غیر مجاز مجموعه هشتم ساخت ایران تنها یک روز بعد از عرضه در برخی فروشگاه های این دو شهر دیده می شد.مجموعاً در بازرسی های انجام شده در این دو شهر 75 هزار سی دی و دی وی دی غیر مجاز کشف و ضبط شد.
سعید جابری انصاری دبیرستادصیانت ازمحصولات فرهنگی هم که دراین بازدید حضورداشت ضمن تشکر از دادستان محترم استان قم و جانشین ایشان در تعامل صورت پذیرفته درباره وضعیت عرضه محصولات فرهنگی در شهرستانهای اسلامشهر و قم گفت:
الحمد ا.. با عزمی که دلسوزان انقلاب همچون نیروی محترم انتظامی و قوه محترم قضاییه در صیانت از آثار فرهنگی، هنری در قالب های مختلف دارند فضای خوبی را در کشور شاهد هستیم. به هر صورت کپی آثار تولیدکنندگان و تهیه کنندگان محترم سینما و حوزه های هنری دیگر صدمات جبران ناپذیری به فضای فرهنگی کشور وارد می نماید و ضرر تهیه کنندگان محترم در بازار را به دنبال دارد. تهیه کنندگان ما از هالیوود و بالیوود چیزی کم ندارند بلکه اگر منطقی نگاه کنیم آنها برتری هایی در حوزه اندیشه و افکار انسانی خود دارند که نتیجه کار آنها تولید محصولات فاخر فرهنگی که کرامات و ارزشهای والای انسانی را در سر لوحه خود قرار می دهد می باشد. همچنین نوع تکنیک و فن آوری سینمایی آثار ساخته شده توسط این عزیزان در وضع مطلوبی است.
اما برخی سود جویان به منظور سودجویی غیر اصولی و کسب درآمدهای نا مشروع و تجاوز به حقوق تولیدکنندگان حوزه های مختلف چون الواح فشرده که می توان از مصادیق آن به فیلمهای سینمایی، انیمیشن، موسیقی، بازی های رایانه ای و ...اشاره نمود، سعی در بر هم زدن فضای عرضه محصولات فرهنگی می نمایند و با داشتن یک یا چند دابلی کیتور در منزل یا فروشگاه خود اقدام به رایت این محصولات با قیمتی در حدود 1000 تومان می نمایند. ما حتی شاهد محصولات فاخر مذهبی ما مثل مختارنامه یا یوسف پیامبر هم صورت غیر مجاز عرضه می شد که لازم است تعاملاتی بین شرکت سروش سیما( که عرضه آثار صدا و سیما را به عهده دارد) و ستاد صیانت از آثار فرهنگی برای برخورد با این موارد صورت بگیرد.
البته با روسای محترم اتحادیه ویدئو رسانه کشور و اتحادیه محترم الواح فشرده هماهنگ شده است که با ایجاد یک راهکار منطقی که منجر به افزایش تیراژ محصولات اورجینال با قیمت مناسب شود در مقابله با این پدیده شوم گام های اساسی برداشته شود.زمانی که یک بازی رایانه ای تا حدود 6000 هزار تومان به فروش می رسد بدیهی است که اقشار محروم نمی توانند این هزینه را در سبد فرهنگی خانواده خود قرار دهند و اینجاست که سودجویان از این فرصت سوء استفاده می نمایند.
سعید جابری انصاری در پایان گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پشتیبانی شخص آقای وزیر، رئیس حوزه وزارتی و معاون محترم سینمایی جناب آقای شمقدری انگیزه مضاعفی است برای همکاران ستاد در صیانت از حقوق صاحبان آثار فرهنگی تا بصورت شبانه روزی فعالیت نمایند.
به هر حال این حوزه نیازمند حمایت همه جانبه دستگاههای مختلف و وضع قوانین مناسب برای برخورد با متخلفان می باشد.
پایان پیام/
نظر شما