استاندارد های دو گانه گریبان دولت کامرون را گرفت

دولت انگلیس که داعیه دار رعایت حقوق بشر در جهان است متهم به رویکردهای دوگانه در مورد کشورهایی مانند سودان و بحرین و نقض حقوق بشر در این کشورها است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، در حالی که توطئه غرب علیه دولت عمرالبشیر در سودان در یک ماه گذشته به اوج خود رسیده و موجب  ناآرامی های بیشتر در شمال آفریقا شده است  شاهد رفتارهای دوگانه برخی از کشورهای غربی مانند انگلیس نسبت به سودان هستیم همانطور که این رفتارهای دوگانه لندن در مواجهه با بحران های خاورمیانه از جمله کشتار شیعیان در بحرین نیز مشاهد شده است.
دولت انگلیس از سویی همگام با دیگر کشورهای غربی عمرالبشیر ، رییس جمهوری سودان را متهم به نقض حقوق بشر در این کشور می کند و از سویی دیگر تاجران بریتانیایی را تشویق به تجارت با سودان کرده است .

به همین دلیل  حتی نمایندگان پارلمان انگلیس دولت این کشور را متهم به استانداردهای دوگانه غیر اخلاقی نسبت به دولت سودان کرده اند.
درحالی که کشورهای غربی و برخی از سازمان های بین المللی همگام با آنها دولت سودان را متهم به ایجاد بحران انسانی در این کشور به دلیل مشکلات اقتصادی می کنند آژانس سرمایه گذاری و تجارت انگلیس از هفته گذشته برای دستیابی به منابع طلا و نفت همکاری خود را با تیم تجاری در خارطوم آغاز کرده است.
تمایل وافر انگلیس برای تجارت با سودان به این دلیل است که این کشور دارای فرصت های تجاری سودآور در صنایعی مانند طلا و نفت است.
بنابر گزارش نسخه اینترنتی روز یکشنبه روزنامه انگلیسی ایندیپندنت ، خیریه ها و اعضای پارلمان انگلیس هشدار داده اند که ادامه پیگرد قانونی عمر البشیر برای حاضر شدن در دادگاه لاهه در حالی که انگلیس در یک دهه گذشته دارای روابط تجاری به ارزش دو میلیارد پوند با سودان بوده است می تواند به معنای قطع این روابط باشد بنابراین دولت انگلیس باید دست از رویکردهای دوگانه بردارد و بین این دو گزینه یکی را انتخاب کند.
انگلیس مانند دیگر کشورهای اتحادیه اروپا ارسال سلاح به سودان را در دستور کار خود دارد و علاوه بر آن به تجارت کالاهای غیر نظامی به این کشور هم برای حفظ روابط تجاری ادامه می دهد.
در همین حال رویکرد دوگانه انگلیس در  بحرین نیز کاملا مشهود است ، از سویی دولت این کشور داعیه دار رعایت حقوق بشردر جهان است و به بهانه های واهی کشورهای مختلف را متهم به نقض حقوق بشر می کند و از سوی دیگر به ارسال سلاح به کشورهایی مانند بحرین که رژیم دست نشانده آل خلیفه بر آن حکومت می کند حمایت کرده و مشاوران انگلیسی رژیم بحرین را برای سرکوب شیعیان تعلیم می دهند.

سازمان دولتی موسوم به « ائتلاف مبارزه با تجارت اسلحه » در انگلیس آماری را ارائه داده که بر اساس آن دولت این کشور در تابستان سال جاری حداقل یک میلیون و 300 هزار پوند انواع سلاح و تجهیزات سرکوب به دولت بحرین فروخته است که این اقدام اعتراض های گسترده مردم بحرین را به دنبال داشته است.
 

کد خبر 149541

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha