به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، قربان عباسی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در برنامه شونشینی صدا وسیمای مرکز گلستان، گفت: اثر ارزشمند و تاریخی گنبد قابوس که در جهان به ثبت رسیده، نقطه عطف گردشگری استان محسوب می شود و شمار گردشگران داخلی و خارجی را افزایش خواهد داد.
وی افزود: با ثبت جهانی این اثر مهم ایرانی، اعتبار مضاعفی در عرصه جهانی برای کشور، استان و شهرستان فراهم شده و زمینه برای جذب هرچه بیشتر توریست ها و گردشگران داخلی و خارجی ایجاد شده است، همچنین در توسعه و ارتقای سطح فرهنگی استان و شهر گنبدکاووس تأثیرگذاری جدی خواهد داشت و در همین راستا زمینه معرفی گنبد قابوس به عنوان شاخص برج های آرامگاهی و یادمان در جهان فراهم شده و یک بار دیگر زمینه معرفی هرچه بیشتر هنر و فرهنگ ایرانی در سطح جهان ایجاد شده است.
عباسی با اشاره به اهمیت چشمگیر گنبد قابوس به عنوان یکی از شاهکارهای کم نظیر فرهنگ و تمدن اسلامی- ایرانی، تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی و اداره میراث فرهنگی وقت در منطقه گرگان و دشت مصمم شد مقدمات ثبت جهانی این اثر مهم را فراهم آورد. در این راستا در سال 1379 پیشنهاد ثبت جهانی گنبد قابوس ارائه شد و از همان سال اقدامات و فعالیت های لازم جهت تکمیل پرونده ثبتی آن آغاز شد. تا این که در سال 1389 پرونده مذکور تکمیل و به سازمان فرهنگی- آموزشی یونسکو تحویل شد که خوشبختانه مورد پذیرش این نهاد بین المللی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در شهریور سال 1390، بنای گنبدقابوس از سوی کارشناسان ایکوموس(شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی) بازدید میدانی و از فعالیت های صورت گرفته جهت ثبت بنا بازبینی های لازم صورت گرفت.
عباسی گفت: در همین رابطه نیز ارزیاب ویژه یونسکو شرایط مهیا شده جهت این اثر ارزشمند را مثبت ارزیابی کرد و سرانجام در اجلاس یونسکو در (10 تیر) امسال، این اثر به ثبت جهانی رسید.
وی یادآور شد: نظر به فرارسیدن فصل تابستان و آغاز سفرهای تابستانه، ستاد تسهیلات سفرهای استان گلستان نیز فعالیت خود را آغاز کرده و برای مدت هفت سال پیاپی به ریاست استاندار و قائم مقامی معاونت عمرانی و دبیری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در قالب 10 کمیته و حضور بالغ بر 50 دستگاه اجرایی و بسیج 20 هزار نفر نیرو ارائه خدمات می کند.
دبیرستاد تسهیلات سفرهای استان گلستان افزود: این ستاد با هدف فراهم نمودن تسهیلات لازم و هماهنگی و تعامل بین تمامی سازمان ها ودستگاه های دولتی و غیر دولتی مرتبط با سفر تشکیل شده تا در نتیجه با ایجاد امنیت، نظم و ایجاد محیطی سالم و رفاه نسبی خدمات شایسته ای را برای مسافران فراهم آورد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان خاطرنشان کرد: طرح تابستانه سفر از اول تیر سال جاری آغاز شده و تا آخرین روز شهریور سال جاری ادامه خواهد داشت و تمامی سازمانهای عضو ستاد دائمی تسهیلات سفر استان موظف به انجام وظایف تعریف شده خود در این حوزه هستند.
وی همچنین برگزاری جشنوارههای گردشگری، فرهنگی و هنری به صورت بومی و منطقهای درسطح استان را از برنامههای ستادهای دائمی تسهیلات سفر برشمرد که در ماه مبارک رمضان شکل آئینی و مذهبی به خود میگیرد.
عباسی گفت: در طرح تابستانه به دلیل طول تعطیلات تابستان و پراکندگی مناسب آن، بسیاری از مشکلات و فشردگیهای ایام نوروز را شاهد نخواهیم بود.
وی یادآور شد: طبیعی است که سطح تعامل و مشارکت و حضور دستگاههای مختلف دولتی و خصوصی به میزان حجم فعالیتهای صورت گرفته درنوروز نباشد، ولی حمایت، حضور و پشتیبانی تمام سازمانهای عضو ستاد از برنامهها و اقداماتی است که در طرح تابستانی در دستور کار ستاد قرار دارد.
دبیر این ستاد در ادامه گفت: همزمان با ابلاغ طرح «سفرهای تابستانه» به تمامی استانداران، شهرداران و فرمانداران، ستاد دائمی تسهیلات سفرهای کشور رایزنی با ارگانهای عضو ستاد و فعالیت های برنامه ریزی شده این ستاد آغاز شده است.
عباسی اظهار امیدواری کرد: این برنامهریزیها جریان خدماترسانی به مسافران و گردشگران را تثبیت و نهادینه کرده و موجب ارتقای رضایت آنان شود.
پایان پیام/
نظر شما