فاطمه پور محمدی سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری قم، به خبرنگار شبستان گفت: با وجود استقبال چشم گیر قشر جوان از مسائل اعتقادی متأسفانه در مواردی شاهد گرفتاری آنها در دام تردید هستیم.
وی افزود: اگر از کودکی پایه های اعتقادی فرزندان درست پی ریزی نشود شاهد ناهنجاری ها و دین گریزی آنان در دوران جوانی و نوجوانی خواهیم بود.
مشاور استاندار قم، ادامه داد: یکی از مشکلات ما در این مورد عدم آشنایی خانواده ها با ماهیت اسلام و پذیرفتن تقلیدی آن است.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده، خاطرنشان کرد: ما در محیط های خانوادگی شاهدیم که دین و دین داری یک امر کاملا تقلیدی است و از طریق باورهای والدین به فرزندانشان منتقل شده است.
پور محمدی، در بیان عوامل زمینه ساز دین گریزی جوانان، اظهار داشت: همین حالت تقلیدی انتقال مذهب یکی از عوامل جدی در گریز جوان از مسائل و احکام اسلام است.
وی افزود: آموزش استدلالی دین از وظایف مهم والدین در قبال فرزندان است، که متأسفانه به فراموشی سپرده شده است.
پور محمدی، تصریح کرد: اگر نوجوان و یا جوان به شکل استدلالی اسلام را شناخته باشد، در برخورد با هر شبهه و یا اختلاف باور دیگران با خود، دچار تردید و نفی باورهایش نمی شود.
وی عنوان کرد: باید در زمانی که این خلاء آموزشی در نهاد خانواده ها حس می شود، آموزش و پرورش با ارائه برنامه های درسی متناسب و آموزش های لازم این فاصله را پر کند.
مشاور استاندار قم، افزود: ولی در حال حاضر شاهد هستیم که آموزش و پرورش هم نتوانسته این وظیفه را به خوبی ایفا کند و حتی در مبانی درسی ارائه شده در این سازمان هم ایرادات جدی وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به نقش گروه های مذهبی و به ویژه روحانیت در این زمینه، تصریح کرد: با توجه به نقایص موجود در آموزش استدلالی دین به فرزندان در خانواده ها و مدارس، این وظیفه به دوش روحانیت به عنوان متولیان امور مذهبی جامعه و به خصوص جوانان است.
وی خاطر نشان کرد: در بررسی این بخش نیز متوجه می شویم که متولیان تبلیغ فرهنگ دینی نتوانسته اند همگام با جهش تبلیغاتی دنیا پیش بروند و همین عامل مهمی در عدم آشنایی اصولی جوانان با مسائل اعتقادیشان است.
پور محمدی، عنوان کرد: مسئله دیگر در نحوه برخورد و امر به معروف اقشار مذهبی با جوانان است که گاهی اوقات با تندی هایی همراه می شود که از تاثیر آن می کاهد.
وی با تاکید بر لزوم برخورد آرام و با احترام با جوان، افزود: باید در این زمینه از سیره معصومین (ع) الگو بگیریم و با برخورد مناسب به جای گریز پا تر کردن جوانان آنان را به سمت اسلام جذب کنیم.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده، با اشاره به وجود برخی برخوردهای سخت با جوانان، ادامه داد: اسلام دین محبت و مهربانی است و به هیچ وجه دین خشکی نیست ولی متأسفانه برخی با برخوردهای نادرست چهره متفاوتی از اسلام را به جوان معرفی می کنند.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم هماهنگی رفتار متولیان امور مذهبی با صحبت هایشان، گفت: در بسیاری از موارد ادعاهایی را از این گروه ها می شنویم که متأسفانه وقتی پای عمل به میان می آید، رفتارهای متناقض باعث تردید در باورهای جوان می شود.
پور محمدی، در پایان تصریح کرد: آموزش استدلالی، مستمر و توام با آرامش عوامل اساسی در گرایش هدفمند جوانان به دین است که در صورت اجرای این موارد جوان با وجود همه شبهه افکنی ها باز هم دچار تردید نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما