اسلام پژوهی باید دور از گرایش های سیاسی و حزبی باشد

معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی گفت: اسلام پژوهی باید دور از گرایش های سیاسی و حزبی باشد و لازمه آن ورود محقق و پژوهشگر دینی به حوزه نقد دینی و اسلام پژوهی بدون تعصب و گرایش خاص است.

ابراهیم فتح الهی، معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی و پژوهشگر و صاحب 17 تالیف و اثر برجسته است که به عنوان یکی از مفاخر ادبی استان در دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره از وی تجلیل می شود.

 

وی در خصوص  اسلام پژوهی، گفت: اسلام پژوهی در مقطع کنونی باید از گرایش های سیاسی و حزبی بدور باشد و ضروری است یک محقق و پژوهشگر دینی بدون تعصب و گرایش خاص وارد حوزه نقد دینی و اسلام پژوهی شود.

 

فتح الهی ادامه داد: هدف از پژوهش باید تحری حقیقت باشد و بعد از کشف حقیقت است که ملاکی برای سنجش دیگر افکار به دست می آید. آنگونه که امام علی (ع) می فرماید: « اعرف الحق تعرف اهله»

 

فتح الهی با اشاره به دغدغه های اسلام پژوهان در شرایط فعلی، اظهار داشت:  پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ترویج فکر و اندیشه دینی در دانشگاه ها و بسط و توسعه پژوهشکده ها و مراکز دینی و حوزوی، عنایت خوبی در حوزه دینی از سوی مسئولان در دانشگاه و حوزه های دینی صورت گرفته است اما ضرورتی که در شرایط فعلی کشور احساس می شود این است که مردم و اندیشمندان مباحث و موضوعات دینی را از منابع اصلی و مراجع رسمی دریافت کنند.

 

وی ادامه داد: اینگونه نباشد که هر فردی در هر حوزه ای که فعالیت می کند بدون تخصص و بدون اطلاعات لازم در حوزه مباحث دینی در این حوزه ورود کرده و اظهار نظری علمی داشته باشد.


این نویسنده ادامه داد: همان دغدغه ای که شهید مطهری در اول انقلاب با دانشگاهیان و طلاب حوزه های دینی در میان می گذاشت امروزه نیز دیده می شود که عده ای بدون هیچ مبنای علمی و دینی برخی خرافات و مباحث عامیانه را به نام دین ترویج می دهند و این انحراف بزرگی است.


به گفته وی، اندیشمندانی مثل علامه طباطبایی و شهید مطهری را می توان در عصر کنونی پرچمداران حوزه اندیشه دینی نامید.


پژو هشگر و محقق آذربایجان غربی در زمینه استقبال جوانان از مقوله اسلام پژوهی، گفت: تاکیدات جدی مسئولان آموزش عالی کشور و عنایت ویژه در حوزه علوم انسانی و بخصوص رشته های الهیات و توسعه و گسترش دانشکده های علوم و معارف اسلامی باعث شده تا استقبال دانشجویان به این رشته ها افزایش یابد ولی متاسفانه متناسب با افزایش فارغ التحصیلان این رشته ها زمینه کار و اشتغال و تحقیق در عرصه علوم انسانی و اسلامی برای نسل جوان فراهم نیست و از آموخته های آنان استفاده مفید به عمل نمی آید.


وی، بر توانمند سازی علوم اسلامی برای پاسخگویی به نیازهای عصر جدید و شبهاتی که از ناحیه سایر علوم برای مباحث دینی پیش می آید، تاکید کرد.
 

نویسنده کتاب متدولوژی علوم قرآنی، کتاب سال 89 جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: بایستی نسخه ای شفابخش برای انسان امروزی با تکیه بر متون دینی نوشته شود و این کاری است که بر عهده جوانان و دانشجویان رشته های الهیات است.


وی گفت: با نیم نگاهی به نحوه اجرای ناصحیح انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها در همان اوایل انقلاب می توان این نکته را یاد آوری کرد که نمی توان با اجرای صوری دو واحد درس معارف اسلامی، رشته های تخصصی دانشگاهی را اسلامی کرد همان دغدغه ای که رهبر معظم انقلاب چند سال پیش با عنوان جنبش نرم افزاری عنوان کردند. به عبارتی تا زمانی که متون و تفکر و مبانی دروس دانشگاهی برگرفته از علوم و تفکر دانشمندان غربی باشد هیچ امیدی نیست.

 

فتح الهی افزود: در حوزه علوم دینی کار دو چندان است یعنی هم تبیین علوم و مبانی تفکر دینی لازم است و هم باید در جهت توانمند سازی علوم اسلامی برای پاسخگویی به نیازهای عصر جدید و شبهاتی که از ناحیه سایر علوم برای مباحث دینی پیش می آید، تلاش کرد. بطور خلاصه می توان گفت: بایستی نسخه ای بومی برای شفای انسان امروزی از میان متون دینی نوشته شود و این کاری است که بر عهده جوانان و دانشجویان رشته های الهیات می باشد.


وی در خصوص برگزاری چنین جشنواره هایی نیز گفت: همایش ها و جشنواره هایی که به تولید یک فکر و ایجاد انگیزه منجر شود بسیار خوب است.


اگر تجلیل از یک شخصیت به همراه تبیین آراء و افکار او باشد کار بسیار مبارک و ارزشمندی است.

 

گفتنی است، دکتر ابراهیم فتح الهی متولد سال 1339 در شهرستان خوی بوده و در حال حاضر معاون سیاسی اجتماعی استانداری آذربایجان غربی می باشد وی عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، دانش آموخته دکتری الهیات از دانشگاه امام صادق(ع) است که کتاب 'متدولوژی علوم قرآنی ' وی به عنوان کتاب سال 89 شناخته شده است.


تاریخ تفسیر، مدیریت اسلامی و متدولوژی (روش تحقیق علمی)، آثار تالیفی او هستند و کتاب اخیر وی متدولوژی علوم قرآنی هفدهمین اثر او است که در سال 1388 از طرف دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شد.


در پاییز همان سال به عنوان کتاب برتر فصل معرفی شد و در سال 89 نیز به عنوان کتاب برگزیده سال 89 معرفی شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 151740

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha