کانون ازدواج آسان جوانان به حمایت بیشتر دستگاه های اجرایی نیاز دارد

مدیرعامل کانون ازدواج آسان جوانان خراسان شمالی با بیان اینکه بخش عمده بودجه کانون، توسط افراد خیر تامین می شود، خواستار حمایت بیشتر دستگاه های اجرایی استان شد.

غلامعلی غلامی، مدیرعامل کانون ازدواج آسان جوانان خراسان شمالی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در بجنورد در رابطه با فعالیت های این کانون گفت: کانون ازدواج آسان جوانان استان مدت دو سال است که فعالیت خود را آغاز کرده که یک سال آن به صورت غیر رسمی و پایلوت و یک سال دیگر آن با مجوز وزارت کشور بوده است.


وی یکی از مهمترین دغدغه های تاسیس کانون را فرهنگ سازی ازدواج آسان در استان و ورود پیدا کردن به این امر دانست و افزود: این کانون در دو حوزه چگونگی برگزاری و تسهیل مراسم و نیز ترویج سنت های پسندیده ازدواج فعالیت دارد که بدون تاسیس کانون امکان پذیر نبود.


وی تصریح کرد: در این کانون کلیه امور مربوط به مراسم ازدواج اعم از عقد، کارت عروسی، فیلمبرداری، تالار، ماشین، لباس عروس و آرایشگاه فقط با مبلغ 400 هزار تومان انجام می گیرد.


غلامی خاطرنشان کرد: با توجه به گسترش روزافزون ازدواج های پرهزینه و به اصطلاح مدرن و فاصله گرفتن از سنت های پسندیده ازدواج و نبود مجموعه ای خاص که این امر را پیگیری کند این مجموعه اقدام به گرفتن مجوز تاسیس این کانون در استان کرد تا پیگیر امر ازدواج آسان در استان باشد.


وی با بیان اینکه این موسسه به صورت خیریه فعالیت دارد و بخش عمده بودجه آن توسط افراد خیر که دغدغه ازدواج جوانان را دارند، تامین می شود، اظهار داشت: در حال حاضر 5 خیر کمک هایی را در حد 200 تا 500 هزار تومان به این کانون داشته اند که بسیار ناچیز بوده و فقط یک نفر آن ها تاکنون مبلغ قابل توجهی معادل 70 میلیون تومان به این کانون اختصاص داده است. 


وی یادآور شد: در راستای دعوت از خیرین تاکنون 7 همایش برگزار و از خیرین و مسئولین نیز دعوت کرده ایم که مهمترین آنها همایش "دست هایی برای پیوند" بود که در سال گذشته در استان برگزار شد تا خیرین علاقه مند و کسانی که دغدغه ازدواج جوانان را دارند به این امر ورود پیدا کنند تا با این وسیله ازدواج جوانان را رونق دهیم که نتیجه چندانی در برنداشته است.


مدیرعامل کانون ازدواج آسان استان با تاکید بر اینکه ازدواج به عنوان تکمیل کنند هر انسان است، گفت: ما در این کانون به دنبال ایجاد فضایی برای هر چه بیشتر کردن شادابی و نشاط در بین زندگی جوانان هستیم.


وی از آمار بالای طلاق در استان به عنوان دیگر دغدغه ها یاد کرد و اذعان داشت: در حال حاضر آمار طلاق در استان بالاتر از میانگین کشوری است بنابراین ما به این نتیجه رسیدیم که اگر آمار ازدواج بادوام را بالا برده و تقویت کنیم آمار طلاق نیز کمتر می شود.


وی متذکر شد: جوانان وقتی به این پایگاه مراجعه می کنند توقعات بالایی دارند و در همین راستا به بخش مشاوره قبل از ازدواج معرفی می شوند تا نسبت به اهداف ازدواج، کسب اطلاعات و شناخت از یکدیگر و اصول زندگی راهکارهای لازم به آن ها ارائه شود که برای اکثریت نیز متقاعد کننده بوده است.


غلامی افزود: بعد از پذیرفتن اصول اولیه، به سراغ مسائل بعدی ازدواج اعم از حمایت از برنامه های ازدواج جوانان می رویم تا ازدواج جوانان تسهیل شود که در نظرسنجی های انجام شده از 70 زوج مراجعه کننده به این کانون 99 درصد از این برنامه ها اعلام رضایت کردند.


وی یادآور شد: هزینه محضر زوج های مراجعه کننده به این کانون در صورتی که مهریه آنها تا 114 سکه بهار آزادی باشد رایگان، تا 300 سکه نصف و بالاتر از 300 سکه هیچ گونه هزینه ای توسط کانون به آن ها پرداخت نمی شود تا انجام این کار باعث فرهنگ سازی کاهش مهریه های سنگین در ازدواج شود.


وی با بیان اینکه ما در این کانون سعی داریم با ارائه یک بسته آسان سازی ازدواج گامی مثبت در این راستا برداریم، تصریح کرد: در این کانون کلیه امور مربوط به مراسم ازدواج طی سال گذشته با 350 هزار تومان و امسال با وجود تورم و کمبود حمایت خیرین با مبلغ 400 هزار تومان انجام می گیرد.


غلامی با اظهار گلایه از عدم همکاری و کمک مسئولین استان به این کانون اظهار داشت: رونمایی بحث کانون زیباست ولی زیباتر این است که همه نهادها دست به دست هم دهند و در راستای تقویت آن گامی مثبت بردارند ولی متاسفانه مسئولین استانی تاکنون حتی یک هزار تومانی نیز به این کانون کمک نکرده اند.


غلامعلی غلامی در ادامه متذکر می شود: در حال حاضر همه ادارات استان از امکاناتی اعم از دوربین فیلم برداری، خودرو و... برخوردار هستند که با اطمینان خاطر از عدم سوء استفاده و بروز مشکلات احتمالی در مراسم ازدواج جوانان استان می تواند مورد استفاده قرار گیرد، ضمن اینکه اداره اماکن هم در مجوز دادن راحت تر است و بخش زیادی از هزینه ها نیز کاهش می یابد.


وی ادامه داد: متاسفانه ادارات استان در این رابطه هم که هیچ هزینه ای را برای آن ها ندارد همکاری نداشته و مکاتبات ما بی نتیجه بوده است در حالی که ما فقط می خواهیم ازدواج جوانان را آسان تر و آمار طلاق را کاهش دهیم و در این راستا به دلیل بضاعت اندک به کمک مسئولین نیاز داریم.


وی یادآور شد: حتی استانداری به ما گفت طرحی را برای ازدواج جوانان آماده کنیم تا اعتبار لازم را به ما بدهند که در این رابطه با توجه به اینکه عمده ترین تاثیر در ازدواج جوانان را والدین بر عهده دارند؛ طرح آموزش خانواده برای ازدواج جوانان را آماده کردیم که اعلام کردند طرح ناقص است و علیرغم پیگیری ما جوابی دریافت نکردیم و سنگ اندازی کردند و به همین دلیل ما به همین کاری که الان می کنیم بسنده کرده ایم.


وی در خصوص میزان استقبال زوج های جوان از خدمات این کانون نیز گفت: با توجه به بودجه محدود کانون و در حد صفر بودن کمک ها و حمایت های دولتی و تبلیغات اندک، میزان استقبال کم بوده ولی اکثر جوانانی که با خدمات کانون آشنا شده اند به ما مراجعه کرده اند.


وی همچنین در خصوص برنامه های طراحی شده در سال جاری نیز متذکر شد: یکی از دغدغه های این کانون طی امسال ساماندهی ستاد تامین جهیزیه در استان است تا ضمن انعقاد قرارداد با فروشگاه های لوازم خانگی و کارخانجات تولید کننده، زوج های جوان برای خرید به آن ها مراجعه و از تخفیفات ویژه برخوردار شوند.


مدیر کانون ازدواج آسان جوانان خراسان شمالی در پایان با بیان اینکه ازدواج و ایجاد بنای سالم خانواده از پرارزش ترین کارها نزد خداوند است، اظهار داشت: اگر می خواهیم مشکل ازدواج جوانان را حل کنیم باید به طور عملی به این امر ورود پیدا کنیم چرا که وقتی در یک کار خیر مشارکت می کنیم در نتایج آن نیز سهیم خواهیم بود.


پایان پیام/

کد خبر 151759

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha