تحریم ناشی از موضع ضعف آمریکا/فرصتی برای خروج حربه نفت از دست دشمن

سیاستمداران و کارشناسان سیاسی داخلی و خارجی تحریم علیه ایران را ناشی از موضع ضعف امریکا دانستند درحالیکه ایران تحریم را فرصتی برای خروج حربه نفت از دست دشمنان می داند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، تحریم ممکن است در یکی از این معانی به کار رود: تحریم (سوره) در قرآن تحریم یا بایکوت (Boycott) در علوم سیاسی، فعالیتی اعتراضی در شکل خودداری از انجام یک کار، مانند: تحریم انتخابات، تحریم بازی‌های المپیک،تحریم یا سانکسیون (Sanction)، نوعی جریمه که با هدف واداشتن تحریم شونده به اطاعت از قانون صورت می‌گیرد، مانند: تحریم‌های علیه ایران،تحریم در فقه به معنی حرام اعلام کردن، مانند: نهضت تنباکو است که در این گزارش به واکنش ها و سخنان شخصیت های داخلی و خارجی و برخی از رسانه ها می پردازیم:
احمدی نژاد: اصرار دارند که بگویند که تحریم ها اثر دارد

رییس جمهور در کنگره بزرگداشت شهدای زن و شهیده مریم فرهانیان احمدی نژاد تصریح کرد: خودشان هم می دانند که این کارها اثری ندارد. بعضی ها هم دنبال جنگ روانی هستند و برخی هم در داخل داد و فریاد می کنند که تحریم خطرناک است تا در جامعه تلاطم ایجاد کنند. اصرار دارند که بگویند که تحریم ها اثر دارد. برخی بین خودشان می گویند که دو سال بعد از تحریم به ایران هجوم می آوریم من در این سفر به آنها گفتم هیچ غلطی نمی توانید بکنید. هر غلطی می خواهید دو سال بعد انجام دهید همین الان انجام دهید. امیدشان به عده ای است که سرشکسته تر از خودشان هستند.

احمدی نژاد گفت: کاری نمی توانند بکنند آن قدر دچار مشکل و ضعف هستند که نمی توانند خودشان را اداره کنند و به فضل الهی به زودی شاهد سقوط نظام سرمایه داری در دنیا خواهیم بود.
شما می دانید که خط درگیری به خانه دشمن منتقل شده است و دشمن در کاخ های خود در موضع دفاعی قرار دارد. آنها امروز تلاش می کنند از موجودیت خود در برابر امواج کوبنده انقلاب دفاع کنند و اقداماتی هم که انجام می دهند، مثل تحریم ها و تهدیدها هیچ کدام از موضع قدرت نیست، بلکه از موضع ذلیلانه ترین اقدامات یک موجود در شرف مرگ است.
دشمن قصد دارد، با حربه تحریم جمهوری اسلامی را در نقطه ضعف قرار دهد

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز دشمن قصد دارد، با حربه تحریم جمهوری اسلامی را در نقطه ضعف قرار دهد، گفت: تحریم هایی که علیه کشورمان اعمال شده، سنگین ترین و شدیدترین تحریم هایی است که تا به حال علیه کشوری اعمال شده است و البته این تصور دشمنان که بتوانند با این تحریم ها ایران را در موضع ضعف قرار دهند، اشتباه و ناشی از حساب وکتاب های صرفاً مادی است.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه مجموع درآمد نفت، کمتر از 10 درصد حجم اقتصاد کشور را شامل می شود، اظهار کرد: باید تحریم را فرصتی ببینیم که همین مقدار وابستگی بودجه کشور به نفت نیز رفع شده و استفاده از نفت به عنوان سلاحی برای تحریم برای همیشه از دست دشمن خارج شود.
رییس جمهور افزود: باید در مقابل فشارها ایستادگی کرده و از این مقطع سرافرازانه عبور کنیم و پاسخ سیاستهای خصمانه دشمن را با گذر مقتدرانه از تحریم ها بدهیم.
به کار بردن ادبیات تحریم در برابر ملت ایران غلط است
رییس‌جمهور در مصاحبه با شبکه ZDF آلمان در رابطه یا تحریم ها علیه ایران خاطر نشان کرد: به کار بردن ادبیات تحریم در برابر ملت ایران زشت و غلط بوده و روشی درست برای گفتگو با ملتی بزرگ که اهل منطق و همکاری است، نیست.

خبرنگار روزنانه فرانکفورترآلگماینه به تحریم‌هایی که غرب علیه ایران اعمال کرده است و تاثیر آن بر اقتصاد این کشور پرسید که احمدی نژاد گفت: «قطعنامه به هر دو طرف آسیب می رساند. کجا در حال حاضر کسری بودجه بیشتری وجود دارد در اروپا یا در ایران؟ امروز فشارهای اقتصادی روی مردم اروپا بزرگتر از فشارهایی است که بر ایرانیها وارد می شود. ما خیلی وابسته به واردات نیستیم. اکثر چیزها را خودمان می توانیم تولید کنیم. ما تجارت خود با غرب را با تجارت با دیگر کشورها جایگزین کردیم. من نمی گویم که قطعنامه هیچ مسئله‌ای برای ما ایجاد نکرده است، اما این تحریمها نمی تواند یک ملت بزرگ را به انصراف از حقوق خود وادارد.»

به نقل از خبرگزاری فرانسه، "محمود احمدی‌نژاد " در یک کنفرانس خبری در "کامپلا " تصریح کرد: ما فکر می‌کنیم با صدور قطعنامه‌هایی علیه ما، باراک اوباما، بیشتر متضرر شود.
وی ادامه داد: فلسفه اوباما زمانی‌که وارد قدرت می‌شد، ایجاد تغییر در رفتار خشن آمریکا بود. واقعیت‌ این امر که وی قصد دارد تصمیماتی علیه مردم ایران اتخاذ کند، پایانی برای مقام و شأن وی است.
احمدی‌نژاد اوباما را چیزی بیش از یک نقاب ندانست که به قدرت آمد تا چهره واقعی خویش و ماهیت آمریکا را پنهان کند.

وزیر نفت: ترس و ناتوانی جزء ما نیست، با قدرت اما هوشمند باید از این تحریم عبور کنیم

بنا بر این گزارش، رستم قاسمی با بیان این که این روزها ایام پرمشغله ای برای صنعت نفت کشور به حساب می آید، افزود: دشمنان برای این که بتوانند حکومتی یکپارچه داشته باشند، در تلاشند همه کشورها را زیر چتر مدیریتی خود داشته باشند.
این عضو کابینه دولت دهم ادامه داد: ایران اسلامی به عنوان یک کشور بزرگ از نظر آمار جمیعتی، موقعیت ژئوپولیتیک و دارا بودن منابع مختلف هیدروکربوری، معدنی، کانی، همچنین مرز مشترک با 15 کشور در منطقه و جهان، دارای موقعیتی منحصر به فرد است.
تحریم ها بیشتر ماهیت اقتصادی برای انتقال فشار به مردم دارند
وی به تحریم کشور در سال های اخیر اشاره و تصریح کرد: این تحریم ها بیشتر ماهیت اقتصادی برای انتقال فشار به مردم دارند و دشمن قطعا به این نتیجه رسیده است که برخورد فیزیکی با جمهوری اسلامی نتیجه ای برای آنها نخواهد داشت.
ترس و ناتوانی جزء ما نیست، با قدرت اما هوشمند باید از این تحریم عبور کنیم
وزیر نفت به توسعه صنعت نفت و حضور در بازارهای جهانی به عنوان دو محور مهم اشاره و تصریح کرد: توسعه صنعت نفت با شناختی که من از مجموعه توانای کشور به ویژه در بعد صنعت نفت دارم، گرچه ممکن است ما را تا حدودی از نظر زمان و هزینه با مشکل روبه رو کند، اما دشمنان هیچگاه موفق نخواهند شد ما را از دسترسی به اهدافمان بازدارند.
قاسمی تصریح کرد: ترس و ناتوانی جزء ما نیست، با قدرت اما هوشمند باید از این تحریم عبور کنیم.
جای هیچ گونه نگرانی برای فروش نفت در بازارهای بین اللملی نیست
وزیر نفت ادامه داد: برنامه خودمان را داریم و با برنامه ریزی خوبی که در حال انجام است، روش های زیادی برای فروش نفت ایران در بازارهای بین المللی وجود دارد و تاکید می کنم جای هیچ گونه نگرانی نیست.

خطیب نماز جمعه تهران: در مذاکره با ایران راه عقل را در پیش بگیرید
آیت‌الله امامی کاشانی خطیب نماز جمعه تهران همچنین خطاب به 1+5 اظهار کرد: در مذاکرات با ایران راه اعتدال و عقل را پیش بگیرید. نه خودتان را زحمت دهید و نه ما را اذیت کنید و نه دنیا را با تحریم‌ها دچار خسارت کنید. 
معاون اول رییس جمهور: دولت برای مقابه با تحریم آماده است
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت برای مقابله با تحریم ها آماده است گفت: رئیس جمهور دستور داده است که عمده اقلام مورد نیاز مردم را تهیه و ذخیره کنیم تا در صورت نیاز در اختیار مردم قرار گیرد.
محمدرضا رحیمی در مراسم اختتامیه جشنواره حضرت علی اکبر(ع) در سالن همایش های برج میلاد اضافه کرد: به نوعی ستاد و قرارگاهی ایجاد کرده ایم تا با نا جوانمردی های صهیونیست ها و عوامل آنها یعنی غرب مبارزه کنیم و بتوانیم مشکلات کنونی را پشت سرگذاریم.
رحیمی با قدردانی از همراهی مردم با دولت در مشکلات افزود: امروز با شدیدترین تحریم ها مواجهیم و از مردم می خواهیم دولتمردان خود را در این مبارزه یاری کنند و نکند گاهی آشفتگی مقطعی بازار آنها را از راه رفته در مسیر پیشرفت باز دارد.

دشمن نفت و بانک را تحریم کرد تا آسایش و رفاه مردم را هدف قرار دهد

وی تأکید کرد: ما نخواستیم میدان مبارزه را به عرصه مردم بکشانیم اما دشمن نفت و بانک را تحریم کرد تا آسایش و رفاه مردم را هدف قرار دهد.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: ملت ایران هرگز در راه ترقی و پیشرفت خود توقف نخواهد کرد و در مقابل همه زیاده خواهی ها و تحریم های ظالمانه با قاطعیت خواهد ایستاد.
رحیمی افزود: این تحریم های ناجوانمردانه همه نیروهای ظالم ، علیه علی اکبرهای زمان و جوانان الگو گرفته از آن حضرت و نیز شهیدان است و مردم ما را در شدیدترین تحریم ها قرار دادند تا از راهی که رفته اند باز نگه داشته شوند در حالی که حاشا و کلا ؛ هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
وی گفت: این مردم با تأسی از اهل بیت(ع) و شهیدان، مسیر پیشرفت را ادامه خواهند داد تا این پیشرفت ها را به سرمنزل مقصود برسانند.
رحیمی افزود: دشمنان با این اقدام تصور می کنند مردم و جوانان ما را به یأس و وادادگی می کشانند غافل از اینکه در گمراهی به سر می برند و مردم ایران را نشناخته اند بنابراین بگذارید در این گمراهی بمانند تا جوانان راهی را که انتخاب کرده و با شهیدان پیمان بسته اند ادامه دهند.
معاون اول رییس جمهور:ملت ایران از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون همواره با تحریم های قدرت های ظالم مواجه بوده است

وی با بیان اینکه ملت ایران از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون همواره با تحریم های قدرت های ظالم مواجه بوده است، تحریم ها و مشکلات را از الطاف و برکات الهی دانست و گفت: اگر در دفاع مقدس آن مشکلات نبود ایران هرگز به جایگاهی که اکنون رسیده است نمی رسید.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دشمن با تحریم های نفتی و بانکی همه آسایش و رفاه مردم را هدف قرار داده است تا مردم را از مسیر پیشرفت باز نگه دارد افزود: این مردم با اهل بیت(ع) و شهیدان پیمان بسته اند و از این پیمان دست بر نخواهند داشت .
تحریم های شدید نشان دهنده بزرگی ایران است
وی با تاکید بر لزوم استفاده از تولیدات داخلی اظهار کرد: تحریم‌های شدید نشان دهنده بزرگی ایران است.
وی با اشاره به وقتی که دولت برای حل مشکلات تولید اختصاص داده است، تصریح کرد: من در واقع به عنوان یکی از معاونین وزیر صنعت عمل می‌کنم و اکثر اوقات اداری را بابت امور بخش‌های صنعتی صرف می‌کنیم.
رحیمی تصریح کرد: ما باید به تحریم‌های نفتی سلام کنیم مشروط بر اینکه با هم باشیم.
وزیر اطلاعات: دلیل تحریم هدف قرار دادن اسلام و گفتمان آن است
حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات می گوید«آمریکا و غرب با مطرح کردن موضوع حقوق بشر، تحریم و تروریسم، تلاش می کنند به ایران فشار بیاورند اما دلیل واقعی این رویارویی، هیچ کدام از این مسائل نیست. آنها اسلام و گفتمان اسلام را هدف قرار داده اند.»
امام جمعه مشهد: تحریم دلبستگی مردم به ولایت و نظام افزایش می دهد
آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد اظهار کرد: فشارها و تحریم‌های غرب، دلبستگی مردم به ولایت و نظام و حضور با نشاط آنها در عرصه‌های انقلاب را افزایش می‌دهد.
آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، در جمع روحانیون و طلاب حاضر در اردوی زیارتی، آموزشی بصائر در مجتمع اقامتی محمدرسول‌الله مشهد اظهار کرد: امروز انقلاب اسلامی ایران از نگاه دنیا به‌عنوان یک نظام ولایی و خدایی شناخته می‌شود و این مسئله در گذر زمان بیشتر از قبل احساس می‌شود.
امام جمعه مشهد ادامه داد: دلبستگی و نزدیکی انقلاب به جریان ولایت، رهبری و امام زمان (عج) از روز اول آن بسیار بیشتر شده است و در این میان تحریم‌های غربی، نه تنها بی‌اثر است، بلکه دلبستگی مردم به ولایت را نیز افزایش می‌دهد و سبب حضور بانشاط‌ تر آنها در عرصه‌های مختلف انقلاب می‌شود.
علم‌الهدی افزود: مردم در سایه رهبری داهیانه امام خامنه‌ای، در عرصه‌های گوناگون انقلاب، با نشاط و شادابی حاضر می‌شوند، اما از طرف دیگر شاهد هستیم که در درون دولت و مجلس، برخی اختلافات، همچنان وجود دارد.
وی با اشاره به رویکرد دشمنان انقلاب اسلامی یادآور شد: در مقابل نزدیکی مردم ولایتمدار ایران به کانون و نقطه محوری نظام یعنی ولایت فقیه، فشارها و تهدیدها علیه انقلاب نیز زیاد شد، در حالی که در اوایل پیروزی انقلاب، خیلی از سفارتخانه‌ها با مسئولان ایرانی نشست و برخاست داشتند.
اوباما: تنش با ایران عامل افزایش قیمت بنزین در امریکا
باراک اوباما در دانشگاه میامی به حامیان خود گفت که تنش با ایران، افزایش تقاضا از سوی چین، هند و اقتصادهای نوظهور از جمله عوامل افزایش بهای بنزین در این کشور است و تاکید کرد: برای این معضل هیچ‌گونه راه‌حل فوری ‌وجود ندارد.
در حالی که آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران پیش‌رو بوده است، باراک اوباما اذعان کرد که تنش ‌با ایران عامل افزایش بهای بنزین در آمریکاست که به نارضایتی‌ها در این کشور دامن زده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه در پاسخ به انتقادات جمهوری‌خواهان به افزایش بهای بنزین عوامل بین‌المللی و از جمله تنش با ایران را سبب این افزایش دانست.

جمهوری‌خواهان در روزهای اخیر سیاست‌های اوباما در حوزه انرژی را مورد انتقاد قرار داده‌اند و این در حالی است که 9 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری این کشور زمان باقی است.

باراک اوباما اظهار کرد، در شرایطی که بازار نفت از ثبات لازم برخوردار نیست عده‌ای در بازار بورس وال‌استریت از افزایش بهای نفت سود به جیب می‌زنند.

او جمهوری‌خواهان را متهم کرد که در تلاشند از بالا بودن بهای انرژی سود ببرند و گفت: برخی سیاستمداران این موضوع را فرصتی سیاسی در نظر می‌گیرند. فقط در سیاست است که عده‌ای از خبرهای بد با اشتیاق استقبال می‌کنند.

بهای بنزین در آمریکا در هفته گذشته با 9 سنت افزایش به 3 دلار و 61 سنت رسید و پیش‌بینی می‌شود با فرارسیدن تابستان و افزایش تردد خودروها بهای آن به چهار دلار نزدیک شود.
بی ثباتی در خاورمیانه و این بار درایران عامل افزایش بهای بنزین
جمهوری‌خواهان سیاست‌های اوباما را عامل این افزایش می‌دانند و می‌گویند که مالیات بر سوخت و سیاست‌های محیط زیستی از جمله عوامل این افزایش بهای سوخت است که به کاهش تولید و صادرات این کشور می‌انجامد. مخالفت اوباما با خط لوله «کی‌استون» که می‌تواند نفت کانادا را به تگزاس انتقال دهد نیز از دیگر انتقادات جمهوری‌خواهان به سیاست‌های او است.

اوباما گفت: مانند سال گذشته بزرگ‌ترین چیزی که موجب افزایش بهای نفت در حال حاضر شده است، بی‌ثباتی در خاورمیانه و این بار در ایران است.

اظهارات اوباما در حالی مطرح می‌شود که در آخرین روز سال 2011 تحریم بانک مرکزی ایران را تایید و امضا کرد که در نتیجه این اقدام بسیاری از کشورها برای خرید نفت از ایران به دلیل دشواری در پرداخت بهای آن با مشکل مواجه شدند. در عین حال اتحادیه اروپا نیز در هماهنگی با آمریکا اقدام به تحریم بانک مرکزی و واردات نفت ایران کرد. این اقدامات در نهایت به افزایش بهای نفت منجر شد.

مخالفت رئیس جمهور برزیل در دیدار با رئیس جمهور آمریکا با تحریم‌های ایران
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد، "دیلما روسف" رئیس جمهور برزیل در دیدار با "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید، نگرانی خود را از تحریم ایران و افزایش تنش در خاورمیانه به واسطه آن که منجر به افزایش قیمت نفت خواهد شد اعلام کرد.
براساس گزارش رویترز، دولت برزیل شدیدا با تحریم‌های غرب علیه ایران و سوریه مخالف است و آن را بیشتر باعث ضرر می‌داند تا منفعت.
این منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود گفت: دو طرف در مورد طرح فروش جنگنده‌های اف 18 به برزیل در این دیدار به نتیجه چندان مشخصی دست نیافتند.
براساس این گزارش، برزیل به دنبال نوسازی ناوگان دفاعی هوایی خود است و قصد دارد جنگنده‎های فرانسوی را جایگزین جنگنده‌های آمریکایی کند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، بهای بنزین نیز در کنار بهای نفت خام که مهم‌ترین مولفه تعیین بهای بنزین محسوب می‌شود، به دلیل نگرانی‌ها از اختلال احتمالی در تامین نفت از سوی ایران با افزایش روبه‌رو شد.

اوباما انتظارات بی‌جا از تحریم‌ ایران را رها کند
به دلیل انتخابات آتی در آمریکا، اوباما باید برای ثبات بازار نفت به روند دیپلماتیک خود ادامه دهد و دقیقا بخاطر انتخابات، اوباما توانایی محدودی برای اینکه به ایران پیشنهاد حذف تحریم‌ها در قبال متوقف کردن برنامه هسته‎ای این کشور بدهد، دارد.

یک روزنامه آمریکایی (نیویورک تایمز) با اشاره به اینکه باراک اوباما در مذاکرات هسته‌ای ایران، تحت فشار خطوط قرمز کنگره قرار دارد نوشت: اوباما نباید انتظارات بی‌جایی از تحریم‌ها علیه ایران داشته باشد.

روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به چالش‌های باراک اوباما در موضوع هسته‌ای ایران نوشت: آخرین دور مذاکرات با ایران تقریبا به بن بست رسیده و چشم انداز مذاکرات هفته آینده در مسکو روشن نیست.

براساس این گزارش، دو فاکتور اساسی استراتژی مذاکرات آمریکا را به این نقطه رساند. اول، کارشکنی کنگره و فرصت محدود باراک اوباما تا انتخابات ریاست جمهوری. دوم، انتظارات بی‌جا از تحریم‌های جاری علیه ایران.

توانایی محدود اوباما در حذف تحریم ایران
به دلیل انتخابات آتی در آمریکا، اوباما باید برای ثبات بازار نفت به روند دیپلماتیک خود ادامه دهد و دقیقا بخاطر انتخابات، اوباما توانایی محدودی برای اینکه به ایران پیشنهاد حذف تحریم‌ها در قبال متوقف کردن برنامه هسته‎ای این کشور بدهد، دارد.

کنگره نیز فعالانه به دنبال تحمیل خطوط قرمز آمریکا و تعیین اهداف غیرقابل حصول و غیرممکن کردن دستیابی به موفقیت در موضوع هسته‌ای‌ است.

این گزارش افزود: پیش از مذاکرات بغداد، کنگره قطعنامه‌ای را تصویب کرد که براساس آن از اظهارات نخست وزیر اسرائیل مبنی بر توقف کامل غنی سازی اورانیوم توسط ایران حمایت کرد و آن را خط قرمز آمریکا در مذاکرات معرفی کرد و با خط قرمز پنتاگون و اوباما که مخالفت با دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای بود مخالفت کرد.

نیویورک تایمز افزود: مشکل این است که خط قرمز "بنیامین نتانیاهو" در مورد توقف غنی سازی اورانیوم امکان‌پذیر نیست و جایی برای مذاکره باقی نمی‌گذارد.باراک اوباما به مدت سه سال تحت فشار کنگره سیاست‌های خود را در قبال ایران تغییر داد.در سال 2010 فعالیت‌های کنگره نهایتا منجر به این شد که دولت اوباما میانجیگری ترکیه و برزیل در موضوع هسته‌ای ایران و امکان کاهش ذخایر اورانیوم ایران به نصف و کاهش سطح غنی سازی اورانیوم را رد کند.

در بغداد نیز کنگره، مذاکره کنندگان آمریکایی را از فضای سیاسی لازم برای گرفتن امتیاز و مقابله به مثل کردن با ایران محروم کرد. ایران دقیقا بر همان چیزی تمرکز کرد که انتظار می‌رفت اما اوباما بر آن چیزی تمرکز کرد که نمی‌خواست.

نیویورک تایمز اضافه کرد: برای پیشبرد صلح، کارشکنی کنگره باید خاتمه یابد و تحریم‌ها باید به عنوان یک اهرم برای دستیابی به نتایج ملموس مورد استفاده قرار گیرد.

مشکل بعدی این است که استراتژی اوباما در مورد دستاورد تحریم‌ها اغراق آمیز است. بعضی از مقامات آمریکایی فکر می‌کنند که تحریم‌های آمریکا نظام ایران را ساقط می‌کند؛ اعتقاداتی که به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است. به نظر می‌رسد واشنگتن تحریم‌های خود را مسخ شده می‌بیند و در مورد به نتیجه رسیدن آن شک و تردید دارد. در نتیجه و با توجه به آنچه که تهران در مذاکرات درخواست می‌کند مقاومت رو به رشدی برای برداشتن تحریم‌ها به وجود آمده است.

این روزنامه آمریکایی نوشت: این تجربه در گذشته نیز تکرار شده است. هرگاه دو طرف احساس کنند که در مذاکرات دست بالا را دارند مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد. اما اگر ما در زمانی که ضعیف هستیم مذاکره نکنیم و در زمانی که قوی هستیم هم مذاکره نکنیم پس کی باید مذاکره کنیم؟

این گزارش با اشاره به اینکه تهران با اعمال تحریم‌ها تغییر نمی‌کند نوشت: از 35 کشوری که از اقتدارگرایی به دموکراسی گذر کرده اند فقط آفریقای جنوبی تحت تاثیر تحریم‌ها به سمت دموکراسی پیش رفت. 20 کشور تحریم‌ها را تحمل کردند و 14 کشور بدون تحریم به سمت دموکراسی پیش رفتند و این دقیقا برخلاف آن چیزی است که ما در مورد ایران می‌خواهیم.

کوتاهترین راه برای جلوگیری از دستیابی به بمب هسته‌ای توسط ایران این است که تهران پیشنهاد آمریکا مبنی بر رها کردن غنی سازی 20 درصد را بپذیرد.

نیویورک تایمز در پایان نوشت: کنگره یا باید از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای جلوگیری کند یا تحریم‌ها را حفظ کند. این دو با هم به دست نخواهند امد.
واشنگتن پست: تحریم های ایران باعث تقویت سپاه می شود
کارشناسان غربی هشدار می دهند تلاش های آمریکا برای منع سرمایه گذاری های بین المللی در بخش نفت ایران به تقویت نفوذ سپاه در این حوزه کمک می کند.
روزنامه واشنگتن پست در مطلبی می نویسد تحریم ها باعث تقویت حضور سپاه در بخش نفت ایران می شود.
نقش پررنگ سپاه در استفاده از فرصت تحریم در بازارسود نفت
مدیران اجرایی در بخش شرکت های نفتی غربی می گویند سپاه پاسداران با استفاده از تحریم های احتمالی علیه ایران ، نقش برجسته ای را در بازار سوده بخش نفت ایران ایفا خواهد کرد.

براساس این گزارش، شرکت های فنی مهندسی وابسته به سپاه پاسداران توانسته اند قراردادهای سنگینی را ازآن خود کنند تا بتوانند جایگزین شرکت های نفت اروپایی شوند. شرکت هایی که بخش نفت ایران را ترک کرد ه اند.

کارشناسان غربی هشدار می دهند تلاش های آمریکا برای منع سرمایه گذاری های بین المللی در بخش نفت ایران به تقویت نفوذ سپاه کمک می کند.

ایران از جمله تولید کنندگان عمده نفت خام و از اعضای برجسته سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به شمار می رود.

یک مقام شرکت بزرگ نفتی در کشورهای غربی می گوید: سپاه پاسداران ایده اعمال تحریم های جدید علیه ایران را به سخره گرفته است. تحریم بخش نفتی ایران یا منع شرکت های خارجی از فروش بنزین به ایران یعنی افزایش پول، نفوذ و قدرت سپاه پاسداران است.

وی که چند سالی را در ایران سپری کرده بود، درباره حضور پررنگ سپاه در بخش نفت ایران می گوید: طرح های بخش نفت ایران با زمان بری بیشتر و کیفیت کمتری انجام خواهند شد ولی در نهایت بخش نفت وگاز ایران به رغم تحریم ها و موانع بین المللی، رشد خود را ادامه خواهد داد.

این گزارش ادامه می دهد: پیش از این نقش سپاه پاسداران در بخش نفت محدود به اجرای طرح های زیرساختی مانند راه سازی و کانال کشی بود اما در حال حاضر شرکت های وابسته به سپاه بر توسعه بیشتر طرح های نفتی نظارات دارند . این شرکت ها همچنین توانستند طرح های مهمی را از پروژه مایع سازی گاز طبیعی در منطقه عسلویه را کسب کنند. البته نقش شرکت های چینی به عنوان پیمانکاران فرعی نیز در بخش نفت ایران افزایش یافته است.

کنگره آمریکا چندی پیش طرحی را از تصویب خود گذراند که شرکت های صادرکننده بنزین به ایران مورد مجازات قرار می گرفتند.

آمریکا همچنین هم اکنون در شورای امنیت سازمان ملل متحد تلاش می کند تا قطعنامه ای را برای تشدید تحریم ها علیه ایران به تصویب برساند.
تحریم نفت ایران با مقابله چین و روسیه مواجه است
آمریکا به شدت تلاش دارد تا بخش نفت ایران نیز شامل تحریم های شدیدتری شود موضوعی که با مقابله چین و روسیه روبه رو شده است.

پیش از این یدالله جوانی رئیس اداره سیاسی سپاه گفته بود که این نهاد به راحتی می‌تواند جایگزین شرکت‌های بزرگ نفتی خارجی در ایران شود.

یدالله جوانی گفته بود: امروز در سپاه این افتخار راداریم که به چنان قابلیت‌ها و توانمندی‌های دانشی دست یافته‌ایم که به راحتی می‌توانیم جایگزین شرکت‌های بزرگ خارجی شویم به‌عنوان مثال با بدست گیری پروژه‌های بزرگ در عسلویه جایگزین توتال و شل می‌شویم.

تضعیف روحیه ملت ایران مهمترین هدف دشمنان در تحریم هاست
'مراد هاشمزهی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: تضعیف روحیه استکبار ستیزی ملت و مسوولان ایران مهمترین هدف دشمنان نظام جمهوری اسلامی در به کارگیری تحریم ها و تهدیدهاست.
هاشمزهی با اشاره به تصمیم غرب به اعمال دور جدید از تحریم ها علیه ایران افزود: این تحریم ها هیچ خللی در اراده محکم ملت ایران در پشتیبانی از نظامشان ایجاد نخواهد کرد.

وی ادامه داد: تحریم ها همواره از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون از سوی غربی ها به سرکردگی آمریکا علیه ایران بوده و امروزه تعیین زمان برای شدت گرفتن آن، فقط جنبه تبلیغاتی دارد.

وی گفت: در اعمال دور جدید تحریم ها ، وابستگی بودجه ایران به نفت و تحریم کشورها در خرید نفت از کشور ما نیز مطرح شده است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای فروش نفت هچ مشکلی ندارد و این تحریم و توطئه ها در اقتصاد ما اثرگذار نخواهد بود.

وی یادآور شد: همانطور که وزیر نفت مطرح کرد، ایران دارای مشتریان جدیدی برای فروش نفت است و کشورهایی که قبلا از ایران خرید داشته اند در صورتی که خرید نکنند خودشان متضرر می شوند.
ایستادگی در برابر جنگ تحمیلی نمونه از ایستادگی در برابر استکبار
این نماینده مجلس با بیان اینکه ملت ایران همیشه از امتحان در برابر تحریم های دشمن سربلند بیرون آمده، گفت: ملت ایران ایستادگی در برابر استکبار جهانی را بارها به نمایش گذاشته که نمونه آن جنگ تحمیلی بوده است.

هاشمزهی با اشاره به اینکه ملت ایران همواره به تکلیف خود و حضور در صحنه عمل کرده افزود: دسیسه های دشمنان علیه نظام جمهوری اسلامی از گذشته بوده و هنوز ادامه دارد ولی مردم ما در برابر این زورگویی ها هرگز تسلیم نخواهند شد.

وی با اشاره به مسئله انرژی هسته ای گفت: تمام مذاکراتی که در این مسیر در حال انجام است به نفع ایران می باشد و ملت و نظام جمهوری اسلامی هرگز از مواضع خود در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته عقب نشینی نخواهند کرد.

تحریم نفتی ایران به اقتصاد شکننده غرب ضربه می زند
محمد اسماعیل سعیدی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: تحریم های نفتی علیه ایران بیش از آنکه به اقتصاد ما لطمه وارد کند، به اقتصاد مریض و شکننده غرب ضربه می زند.
محمد اسماعیل سعیدی اعمال تحریم های نفتی غرب علیه جمهوری اسلامی را ناشی از مایوس شدن آنها از امتحان انواع گزینه ها دانست و افزود: آنها در این آزمون نیز به خطا رفته و به طور قطع آثار و تبعات منفی آن را در اقتصاد و حتی عرصه های اجتماعی و سیاسی خود لمس خواهند کرد.

وی با بیان اینکه ملت ایران فشارهای سخت تر از تحریم های نفتی را طی 33 سال پس از انقلاب اسلامی تحمل کرده است گفت: دشمنان نظام حتی با تحمیل جنگ هشت ساله به ایران نیز نتوانستند به افکار و ایده های پلید خود برای به زانو در آوردن ملت ایران جامه عمل بپوشانند.

سعیدی ملت هوشیار و با بصیر ایران اسلامی را ملتی امتحان پس داده در زمینه انواع تحریم های سیاسی و اقتصادی توصیف کرد که هرگز به خواسته های نامشروع و زیاده خواهی آمریکا و کشورهای اروپایی پاسخ مثبت نمی دهد.

وی گفت: آمریکا و کشورهای غربی تصور می کنند که چون اقتصاد ایران وابسته به درآمدهای نفتی است با اندکی فشار، تحریم و تهدید در این مورد می توانند زورگویی های خود را به ایران تحمیل کنند، در حالیکه همین تحریم ها در طول سال های گذشته مایه آبرو و حیثیت و خوکفایی کشور در بسیاری از عرصه های علمی، فناوری و دفاعی شده است.

سعیدی خاطرنشان کرد: ملت ولایی و آگاه ایران اسلامی هرگز تسلیم زیاده خواهی های غرب به سرکردگی آمریکا نخواهد شد.

وی اضافه کرد: اعمال چنین تحریم هایی بدون تردید باعث فعال تر شدن نخبگان، فرهیختگان و مسوولان ایرانی در زمینه های گوناگون می شود.

نام عنوان                  نظر                                                                                                                  
محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران _اصرار دارند بگویند تحریم ها اثر دارد
_تهدیدها و تحریم ها هیچکدام از موضع قدرت نیست
_تحریم ها اشتباه و ناشی از حساب و کتابهای صرفأ مادی است
_تحریم را باید فرصتی دید که استفاده از سلاح نفت برای هیشه از دست دشمن خارج شود
_پاسخ سیاستهای خصمانه دشمن را با گذر مقتدرانه از تحریم بدهیم
_ادبیات تحریم در برابر ملت ایران رئش درست برای گفتگو با ملت اهل منطق نیست
_در پاسخ به خبرنگار روزنانه فرانکفورترآلگماینه: تحریم نمی تواند ملت ایران را به انصراف از حقوق خود وا دارد
 
یدالله جوانی رئیس اداره سیاسی سپاه _ به راحتی می‌توانیم جایگزین شرکت‌های بزرگ خارجی شویم
محمد رضا رحیمی معاون اول رییس جمهور

_دولت برای مقبله با تحریم آماده است

_دشمن نفت و بانک را تحریم کرد تا آسایش و رفاه مردم را هدف قرار دهد

_تحریم های شدید نشان دهنده بزرگی ایران است

امامی کاشانی امام جمعه تهران _ در مذاکره با ایران راه عقل را در پیش بگیرید
آیت الله سید احمد المهدی امام جمعه مشهد _ تحریم‌های غربی، نه تنها بی‌اثر است، بلکه دلبستگی مردم به ولایت را نیز افزایش می‌دهد
مراد هاشمزهی نماینده مردم نهبندان و سربیشه _ تحریم ها همواره از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون از سوی غربی ها به سرکردگی آمریکا علیه ایران بوده
_ تحریم ها هیچ خللی در اراده محکم ملت ایران در پشتیبانی از نظامشان ایجاد نخواهد کرد
_ نظام جمهوری اسلامی هرگز از مواضع خود در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته عقب نشینی نخواهند کرد
 
محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز _ملت ایران فشارهای بیشتر از تحریم نفتی را در 33 سال تحمل کردند
_ملت ایران امتحان خود را در انواع تحریم ها پس داده است
_اعمال تحریم فعال تر شدن نخبگان و فرهیختگان مسئولان را درپی دارد
 
واشنگتن پست روزنامه امریکایی _ تحریم ها باعث تقویت حور سپاه در بخش نفت ایران می شود
_ قراردادهای سنگین از آن شرکتهای فنی مهندسی وابسته به سپاه است
_تلاش امریکا برای منع سرمایه گذاری های بین المللی در بخش نفت ایران به تقویت سپاه کمک می کند
_سپاه اعمال تحریم های جدید علیه ایران را سخره گرفته است
 
نیویورک تایمز روزنامه امریکایی

 

 

 

_چالش اوباما در موضع هسته ای ایران به بن بست رسید
_توانایی محدود اوباما در حذف تحریم ایران
_ایران بر همان چیزی تمرکز کرد که انتظار می رفت
_اوباما بر آن چیزی تمرکز کرد ه نمی خواست
 

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 152422

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha