به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، دکتر فریبا شاه محمدی، یکی از اساتید دانشگاه تهران، امروز (26 تیر) در نشست آموزشی نقش زنان در مدیریت حوادث و سوانح که در استانداری مرکزی برگزاری شد، گفت: بانوان به عنوان ارکان اصلی نظام خانواده، نقش بسزایی در ترویج فرهنگ پیشگیری و آمادگی در شرایط بحرانی دارند.
وی با بیان اینکه آمادگی برای مقابله با بحران در هر جامعه ضروری است، افزود: در راستای پیشگیری و مدیریت بحران باید دوره های آموزشی لازم برای آشنایی و آگاهی بانوان پر رنگ و هدفمند دیده شود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: نهادینه کردن سطوح مدیریت بحران در جامعه امر ضروری و نیازی زیر بنایی برای هر کشور است.
شاه محمدی همچنین طراحی آمادگی مدیریت ریسک و بحران در این کشور بلاخیز را امری اجتناب ناپذیر دانست و خاطر نشان کرد: 43 مورد از بلایای طبیعی جهان در ایران رخ می دهد.
وی با اشاره به تدوین برنامه های آموزشی و اجرایی قوی در این حوزه برای اقشار جامعه، رعایت اصول ساخت و ساز، تعریف وظایف سازمان ها در مدیریت ریسک و بحران در کشورهای پیشرفته، گفت: این کشورها در حین بحران از کمترین میزان تلفات و بهترین کیفیت در خدمت رسانی به آسیب دیدگان برخوردار هستند.
شاه محمدی به رسالت خطیر رسانه های جمعی، نهادهای آموزشی و تربیتی در آگاه سازی و آمادگی اقشار مختلف اجتماع در پیشگیری و مقابله با بحران اشاره کرد و افزود: باید برنامه هدفمند و دقیقی در راستای آگاهی اقشار جامعه و انجام بهترین اقدمات در هنگام بحران تدوین شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه چرخه بحران شامل سه سطح پیش، حین و بعد از حادثه است، تصریح کرد: باید در هر منطقه، دستگاه های اجرایی و حوزه شهری برای تمامی مراحل آن برنامه ریزی بهنگام داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما