آموزش و پرورش باید به دنبال توسعه سرمایه‌های اجتماعی باشد

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرهنگ و تعلیم و تربیت یک موضوع زیربنایی در انقلاب اسلامی است، گفت: آموزش و پرورش باید به دنبال توسعه سرمایه‌های اجتماعی باشد.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در بیست‌ونهمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور با بیان اینکه فرهنگ و تعلیم و تربیت یک موضوع زیربنایی در انقلاب اسلامی است، گفت: جایگاه آموزش و پرورش در جمهوری اسلامی، جایگاهی استراتژیک و تحول‌برانگیز بوده است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معلمان جریان‌ساز و انسان‌سازند، ادامه داد: از این جهت باید جایگاه خود را بدانید و همواره اهمیت آن را متذکر شوید.

وی با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی نگاه نمایندگان مجلس به آموزش و پرورش نگاهی برتر است، تاکید کرد: بسیار شاهد بودیم که در تدوین قانون برنامه، قانون بودجه و نیازهای آموزش و پرورش، مصوبات مجلس مرتبط با حوزه آموزش و پرورش با رأی بسیار بالا تصویب شده است. این موضوع از این باب نیست که شاید تعدادی از نمایندگان خود معلم بوده‌اند، بلکه حس خاصی با جوهره آموزش و پرورش در مسئولان کشور وجود دارد.

این نماینده اصولگرای مجلس خطاب به معلمان با بیان اینکه پشتیبان‌های خوبی در نظام برای آموزش و پرورش وجود دارد، تاکید کرد: اگرچه در مجلس برای تصویب موضوعات در حوزه‌های مختلف بحث‌های زیادی انجام می‌شود، اما در موضوعات آموزش و پرورش یک‌نوع همصدایی در مجلس وجود دارد و این بیانگر آن است که نمایندگان اهمیت کار معلمان و آموزش و پرورش را به خوبی لمس می‌کنند.

لاریجانی با بیان اینکه پشتیبانی مسئولان نظام از آموزش و پرورش عامل دلگرمی معلمان خواهد بود، تاکید کرد: ارتقای سطح فرهنگی و سطح علمی کشور منوط به کار معلمان است و این یک نوع مجاهدت محسوب می‌شود.

وی با اشاره به سند راهبردی تعلیم و تربیت تصریح کرد: با تصویب این سند باید به تردید‌ها و اختلاف‌نظرها مهر پایان زد زیرا که با آن مجموعه آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌ها صاحب خط‌مشی و رأی جازم شده‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این سند باید پایه‌ای برای همسویی و هم‌افزایی همه نیروها و استعدادها شود، یادآور شد: با این سند باید شاهد تضایف و سینرژی در نیروها و استعدادها و کاهش سایش‌ها و اختلاف‌نظرها شوند.

لاریجانی با بیان اینکه آموزش و پرورش محور کارهاست، تاکید کرد: در سند تحول بنیادین باید استعداها و نیروها در دستگاه‌های مختلف با محوریت آموزش و پرورش به هم رسیده و هم‌افزا شوند. در این زمینه اگر نیاز به تصویب قوانین وجود دارد، باید درخواست‌ها ارائه شود تا الزامات برای همراهی سایر دستگاه‌ها به وجود بیاید.

وی تداوم و استقامت را از عوامل پیشرفت سند تحول بنیادین خواند و تاکید کرد: تقویت و پایداری بر این سند باعث می‌شود که با شکل‌گیری تغییرات در مجموعه آموزش و پرورش خللی در برنامه‌ها به وجود نیامده و در کوران تحولات ماندگاری آموزش و پرورش را تضمین کند.

لاریجانی سند تحول بنیادین را عامل پیوند زمان‌های مختلف برای ارتقای آموزش و پرورش خواند و تاکید کرد: اگر چه این سند با عقل بشری و جلسات متعدد تدوین و تصویب شده اما می‌تواند نقایصی هم داشته باشد. در این زمینه ضرورت دارد تعامل دوسویه برای رفع ایرادات وجود داشته باشد تا شاهد ماندگاری این سند باشیم.

رئیس قوه قانونگذاری با بیان اینکه ضمن پایدار بودن سند و اصرار بر اجرای آن باید گوشه‌چشمی به تصحیح ایرادات آن داشته باشیم، تصریح کرد: تعامل با نخبگان زمینه رفع ایرادات را فراهم کرده و باعث ماندگاری سند می‌شود.

وی با بیان اینکه سند تحول بنیادین باید به یک نهاد تبدیل شود، تاکید کرد: در سند تحول باید به این نکته توجه کنیم که آیا این سند به دنبال توسعه نیروی انسانی است یا توسعه نیروی اجتماعی؟ اگر چه توجه به توسعه نیروی انسانی تردیدناپذیر است، اما در واقع آموزش و پرورش باید به دنبال توسعه سرمایه‌های اجتماعی باشد.

نماینده مردم قم در مجلس نهم با بیان اینکه توسعه نیروی اجتماعی هدف آموزش و پرورش است، تاکید کرد: امروز کشورهایی که به دنبال توسعه‌ پایدار هستند از توسعه نیروی انسانی آغاز می‌کنند. در این زمینه هر چه از نظر مادی سرمایه‌گذاری شود به هدر نمی‌رود.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی با بیان اینکه توسعه سرمایه اجتماعی روابط مردم را به سطح روابطی سالم ارتقا خواهد داد، تاکید کرد: اگر امروز طلاق در کشور زیاد شده ریشه آن در تعلیم و تربیت است، به دلیل آنکه بسیاری از افراد حقوق هم را نمی‌شناسند، در حوزه محیط‌زیست نیز بی‌توجهی به آن هم از نظر معنوی و هم مادی به جامعه خسارت‌های زیادی وارد کرده که نیازمند کار فرهنگی است.

لاریجانی هدفگیری سند تحول بنیادین را توسعه سرمایه اجتماعی خواند و تاکید کرد: باید ببینیم آموزش و پرورش صادرکننده فرهنگ است یا واردکننده آن. انتظار از این نهاد فرهنگی این است که فرهنگ‌ساز باشد، اگر چه افراد به طور طبیعی از فرهنگ بیرونی استفاده می‌کنند اما مهم توجه به این نکته است که جایگاه آموزش و پرورش باید طوری طراحی شود که صادرات فرهنگی داشته باشد.

عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با بیان اینکه نگاه درونی به آموزش و پرورش باید نگاهی متفاوت نسبت به سایر دستگاه‌ها باشد، تاکید کرد: اگر معلم خود را به سطح یک کارمند معمولی سوق دهد، این از ابتکارات آن می‌کاهد، معلم باید مستقل و مبتکر بوده و از اتکای به نفس برخوردار باشد تا امکان تغییر شرایط را داشته باشد.

وی با بیان اینکه قوانین، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها در آموزش و پرورش باید حالت سیال به خود بگیرد، یادآور شد: قوانین نباید قالبی باشد، شما معلمان با استعدادهای ارزشمندی مواجه هستید که باید زمینه جوشش آنها را فراهم کنید.

رئیس مجلس نهم با تاکید بر ضرورت تامین آرامش روانی معلمان تصریح کرد: با توجه به گرانی‌هایی که در کشور وجود دارد، وضع مادی معلمان باید به صورت مستمر مورد توجه قرار گیرد، برای یک معلم جز شکوفایی استعداد دانش‌آموزان نباید دغدغه دیگری وجود داشته باشد. اگر این مبنا را قبول داشته باشیم سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش نوعی هدر دادن محسوب نمی‌شود.

لاریجانی تاکید کرد: اگر معلم دغدغه معیشتی نداشته باشد به راحتی وقت خود را در اختیار دانش‌آموزان قرار داده که از این تعامل بسامان به طور قطع شاهد ابتکارات در سیستم آموزش کشور و حرکت به سمت توسعه خواهیم بود.

وی با بیان اینکه آموزش‌ها در مجموعه آموزش و پرورش نباید تک‌ساحتی باشد، تاکید کرد: اگر آموزش‌هایی که به دانش‌آموزان داده می‌شود تک‌ساحتی شود نتایج مطلوبی در جامعه نمی‌گذارد. اگر می‌خواهیم سرمایه اجتماعی در جامعه بلوغ داشته باشد و در حوادث روزگار موثر باشد باید به رشد و شکوفایی چندساحتی دانش‌آموزان توجه کنیم.

نماینده مردم قم در مجلس نهم در پایان با بیان اینکه توازن در تحقق استعدادها در فطرت عدالت نهفته است، تاکید کرد: جامعه‌ای که می‌خواهد در تراز تفکر اسلامی عدالتخواه باشد باید بداند که انسان‌های عدالتخواه آن را به سمت عدالت پیش می‌برند.

پایان پیام/

 

کد خبر 153467

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha