به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله مقتدایی نایب رییس شورای عالی حوزه های علمیه کشور در افتتاحیه بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه قرآن گفت: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و تاکیدات مقام معظم رهبری و حمایتی که وزارت ارشاد داشته است امر قرآن در کشور رونق خوبی پیدا کرده است.
وی افزود: قبل از این برنامه های قرآنی در کشور نبود ولی اکنون در حوزه های علمیه سراسر کشور، در دانشگاه ها، در آموزش و پرورش، در مساجد و حتی در منازل جلسات و درس های قرآنی دایر است.
نایب رییس شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که نظام جمهوری اسلامی دارد به سمتی می رود که قرآن از مهجوریت دربیاید، ادامه داد: جداً قرآن در ایران مهجور بود اما تاکیدات مقام معظم رهبری و فعالیت حوزهای علمیه قرآن و برنامه های قرآنی دارد در کشور اجرا می شود و حفظ قرآن، تفسیر قرآن ومفاهیم قران مطالبی است که به طور فراوان می توان در جامعه مشاهده کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: همین نمایشگاه قرآن در جامعه موثر است. نمایشگاهی که یک طلبه حوزوی به نام حمید محمدی مسئولیت آن را به عهده گرفته است ونمایشگاهی بی نظیر را اداره می کند که سال به سال دارد رونقش بیشتر می شود.
آیت الله مقتدایی با بیان این که شأن حوزه با بقیه بخش های نمایشگاه قرآن باید تفاوت داشته باشد گفت: حوزه باید روی محتوا کار کند. همان چیزی که در بیان قرآنی به عنوان هدف غایی نزول قرآن نامیده شده است. آنجا که می فرماید کتابی مبارک را به سوی تو نازل کردیم تا در آیات آن تدبر کنند. هدف غایی در این آیه تدبر در قرآن است.
نایب رییس شورای عالی حوزه های علمیه افزود: حفظ و قرائت قرآن خوب است و حتی در روایتی از رسول اکرم (ص) آمده است: «اشراف امت من حافظان قرآن هستند. حتی در روایات تعیین شده است که هر فرد در روز چقدر قرآن بخواند اما عمده تدبر و تفکر در قرآن است.
وی با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) درزمینه تدبر در قرآن گفت: از امام صادق درباره این آیه که می فرماید: "یتلونه حق تلاوته" سوال شد که حق تلاوت چیست؟ امام صادق فرمود: این است که قرآن را با مکث و دقت بخوانند و در عمق آیات آن تفکر و تعقل کنند و به احکام آن عمل کنند و به وعده های آن امیدوار شوند و از عذابش بترسند و قصه های آن را تجسم کنند و از اوامرش پیروی کنند و از نواهی اش اجتناب کنند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: امام صادق می افزاید: به خدا قسم حق تلاوت قرآن حفظ آیات آن و تلاوت سور آن نیست بلکه حق تلاوت قرآن تدبر در آیات است. به همین دلیل مسئولین بخش حوزوی باید روی این مسئله کار کنند و به غرفه داران تذکر دهند که در محصولات و جلسات خود روی این موضوع متمرکز شوند.
پایان پیام/
نظر شما