به گزارش خبرنگار شبستان، برنامه سینمایی هفت شب گذشته که به خاطر پخش فوتبال دیرتر از زمان همیشگی روی انتن شبکه سه رفت دو میزگرد تخصصی داشت.
در میزگرد نخست که به موضوع روش تدریس استاد سمندریان و جایگاه بازیگری اختصاص داشت مهدی فخیم زاده و پیام دهکردی به عنوان نمایندگان از دو نسل شاگردان سمندریان حضور داشتند.
دهکردی در این برنامه گفت: سمندریان با روحیه شخصی توانایی ها و شکنندگی های بازیگران خود آشنا بود و بر باور کردن نقش از سوی بازیگر تاکید داشت.
فخیم زاده نیز گفت: استاد معتقد بود علاوه بر حرکت بازیگر نقش نیز به سوی او حرکت می کند.
دهکردی در ادامه در پاسخ به اینکه چرا نقش های امروز باورپذیر نمی شوند فقدان جزئیات نقش را از جمله دلایل آن دانست.
فخیم زاده نیز در این زمینه به اعتقاد سمندریان درباره هارمونی نقش های یک نمایش به علاقه بازیگران اشاره کرد.
تفاوت بازیگری در سینما و تئاتر موضوع دیگری بود که پیام دهکردی میرا بودن تئاتر نسبت به سینما را نقطه قوت و در عین حال ضعف تئاتر دانست و افزود: در تئاتر تنها یکبار فرصت دارید بنابراین باید با تمام قدرت ظاهر شد.
فخیم زاده نیز گفت: سینمای پیش از انقلاب کلیشه هایی داشت که با انقلاب از میان رفت و فضا برای حضور بازیگران توانا فراهم شد از سوی دیگر ذخیره موجود در تئاتر به سینما واریز شد و ما شاهد بازیگران شاخصی در سینمای پس از انقلاب بودیم.
این دو بازیگر تئاتر و سینما درباره نقش اجتماعی بازیگران و الگو بودن این قشر در جامعه معتقد بودند نباید توقعی بیش از حد از یک بازیگر داشت چرا که بازیگری نیز یکی از هنرهاست گرچه بازیگران باید حرمت شهرت خود را نگاه دارند.
اخلاق و سینما موضوع میزگرد دوم برنامه هفت شب گذشته بود که با حضور منوچهر محمدی تهیه کننده سینما و شهریار بحرانی کارگردان برگزار شد.
محمدی در این نشست تزکیه را مقدمه هر تعلیم می دانست و گفت: اگر تزکیه نباشد علم و دانش و هنر در خدمت جباران قرار می گیرد مکنونات ذهنی هنرمند خود را در اثر هنری اش بروز می دهد و از این نظر می توان هنرمندان را به دو دسته دغدغه مند و بی دغدغه تقسیم کرد.
بحرانی اما در این زمینه معتقد بود اخلاق خود هدف نیست اما فضا را برای هدف بزرگتر ما مهیا می کند.
وی گفت: اگر هنر نتواند روش زیبایی برای بیان مفاهیم پیدا کند بالاجبار به روشهای مستقیم بیان روی می آورد که در اینجا سینما شکست خورده است.
در ادامه برنامه منوچهر محمدی در پاسخ به اینکه آیا سینمای ایران را اخلاقی می دانید اظهار داشت: دوست و دشمن معترفند سینمای واقعی ایران مولود انقلاب اسلامی است سینمای پیش از انقلاب جزء چند اثر شاخص محصولاتی بسیار سطحی داشت سینمای پس از انقلاب دچار یک تحول اساسی شد که آغاز این تحول را می توان جمله تاریخی امام در بهشت زهرا دانست.
وی تاکید کرد: مجموع و برایند سینمای پس از انقلاب نجیب و از نظر اخلاقی قابل دفاع است.
محمدی ادامه داد: سینمای ایران در مقایسه با سینمای سایر کشورها هم به مسائل اخلاقی توجه دارد و هم به سوژه هایی که برای همه اعضای خانواده مناسب است که از این نظر این جهت گیری سینمای ایران فصل ممیز آن از سینمای سایر کشورهاست.
وی با یادآوری دیدار رهبری معظم انقلاب با کارگردانان افزود: در آن دیدار رهبری انقلاب کرامتی فوق العاده برای سینما قائل شدند و آن را کلید توسعه کشور دانستند.
شهریار بحرانی نیز در ادامه این میزگرد گفت: امروز ما دچار بحران فرهنگی هستیم بحرانی که در سینما تفکر و اخلاق ما که نیازمند بازشناسی بنیانهای فرهنگی است.
وی تاکید کرد: نور انقلاب و جنگ ما را زنده کرده ولی در سالهای پس از آن با دور شدن از این فضا مشکلاتمان آغاز شد.
وی همچنین افزود: هنرمندان سینماگر نباید سیاست زده شوند که این خود بالاترین بی اخلاقی است.
گفتنی است بررسی آخرین وضعیت جسمانی رضا داوودنژاد پس از پیوند کبد، از پیش از تولید تا پس از تولید و اخبار یک هفته گذشته سینما از دیگر بخش های جانبی برنامه هفت شب گذشته بود.
پایان پیام/
نظر شما