از وعده‌های نصفه نیمه تا تماشای اجباری فوتبال به جای «هفت»

اهمیت راه‌اندازی شبکه‌های تخصصی به قدری احساس می‌شود که رییس جمهور نیز در مراسم افتتاح رسمی شبکه‌های پویانمایی و ورزش، بر تاسیس این شبکه‌ها تاکید می‌کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، ضرورت راه اندازی شبکه های متنوع تلویزیونی برای پاسخ به نیاز مخاطبان، از اهداف همیشگی صداوسیما و هر رسانه تصویری است که به فراخور امکانات و دانش، برای جامعه میسر می شود.


بهانه نوشتن این یادداشت نیز زمانی پررنگ‌تر شد که در ابتدای این هفته شبکه های ورزش و پویانمایی در جلسه هیات دولت و با حضور رییس جمهور، وزرا و جمعی از هنرمندان و ورزشکاران راه اندازی شد و قرار بود که دیگر برنامه های تخصصی و مسابقات رشته های مختلف ورزشی، در شبکه ویژه خود پخش شوند.


پس از اجرای سیستم پخش دیجیتال و گسترش این سیستم در ایران تعداد شبکه‌های سراسری افزایش یافت که در این راستا پس از افتتاح شبکه مستند، شبکه شما، شبکه بازار و شبکه نمایش، شبکه ورزش که از اول فروردین 1391 شروع به پخش آزمایشی خود کرد، از 28 تیرماه افتتاح رسمی شد. شبکه دیجیتال پویانمایی نیز بامداد پنجشنبه 8 تیرماه به عنوان دومین شبکه از بسته سوم دیجیتال به فرستنده سوم تهران اضافه شد و روز 12 تیرماه پخش آزمایشی خود را آغاز کرد. از 15 تیرماه نیز برای دیگر مناطق کشور که فرستنده دیجیتال سوم ندارند تا زمان راه اندازی فرستنده سوم از ساعت 8 صبح تا 14 روی شبکه تهران برنامه‌های شبکه پویا پخش می‌شود.

 

وعده هایی که نصفه نیمه به ثمر می‌نشیند
رییس سازمان صداوسیما و مدیرانش، از سال 90 وعده راه اندازی این دو شبکه تلویزیونی را داده بودند و این در حالی است که شبکه‌های ماهواره‌ای به صورت قارچ گونه، رشد خود را در عرصه‌هایی که ظرفیت آنها در داخل احساس می‌شود، ادامه داده و می‌دهند.


اهمیت و لزوم راه اندازی شبکه های تخصصی و ویژه اقشار جامعه به قدری احساس می‌شود که رییس جمهور نیز در مراسم افتتاح رسمی شبکه‌های پویانمایی و ورزش با بیان اینکه رسانه می‌تواند به خوبی بخش مهمی از نیازهای انسان را تامین کند، گفت: هر چقدر انسان رشد می‌کند نیازمند اطلاعات و نشاط و ارتباطات بیشتر می شود و امروز رسانه پاسخگوی این نیازها و زندگی بدون رسانه بی معنا است. وی تاکید کرد که راه اندازی شبکه های متنوع و تخصصی تلویزیونی است که می تواند پاسخگو نیازهای مختلف مخاطبان کشورمان باشد.

 

تماشای اجباری فوتبال به جای «هفت»
دارا بودن 18 شبکه تلویزیونی و همچنین تاسیس شبکه های تخصصی متعلق به مخاطبان ویژه، در روزگاری که رسانه نقش مهم و تاثیرگذاری بر اذهان دارد، بسیار عالی و قابل تحسین است؛ اما نکته ای که که قابل توجه است، استفاده نکردن از ظرفیت‌ها و توانایی‌هایی است که در این موضوع به فراموشی سپرده می شود. به این معنی که زمانی که شبکه ای تخصصی، حدود چهار ماه به صورت آزمایشی فعالیت می‌کند و باز هم بعد از افتتاح رسمی آن، برنامه‌هایی که باید از این شبکه پخش شوند، از شبکه ای دیگر پخش می‌شود، جای سوال برای مخاطبان به جای می‌گذارد. یعنی وقتی مخاطبان از همه جا بی‌خبر منتظر پخش برنامه‌ای چون «هفت» هستند، باید منتظر باشند تا پخش فوتبال تمام شود.

 

به گزارش شبستان، در طرف دیگر، از رویکردها و اهدافی که برای راه اندازی شبکه انیمیشن گفته می‌شود، پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان با آثار سالم و سرگرم‌کننده و حمایت از آثار پویانمایی تولید شده داخل کشور است. راه اندازی شبکه پویانمایی و شبکه‌هایی نظیر آن برای کودکان و نوجوانان، یکی از ظرفیت‌های داخلی است که باید بیش از این، به آن پرداخت؛ چرا که روند رشد شبکه های ماهواره ای و پخش انیمیشن‌ها و بازی‌های رایانه‌ای مخرب هر روز بیشتر احساس می‌شود.


بنابراین جا دارد تا راه اندازی شبکه پویانمایی به منزله پایان ماموریت صداوسیما و اهالی فرهنگ برای کودکان و نوجوانان نباشد و باید نیاز کودکان کشورمان را پاسخگو باشد، همان طور که محمود احمدی نژاد نیز بر این موضوع تاکید دارد.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 154609

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha