به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امروز سه شنبه 3 مرداد برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه نشست امروز معاونین ایران و 1+5 در استانبول چه دستاوردی داشته باشد ایران آن را مثبت ارزیابی می کند و با توجه به دستاوردهای امروز اقدام بعدی ایران در این مورد چیست گفت: پیشنهادهای ایران برای گفتگو با گروه 1+5 به طور کاملاً روشن بیان شده و به اطلاع نمایندگان 1+5 رسیده است. هدف از این مذاکرات نزدیک کردن دیدگاهها به یکدیگر است.
وی خاطرنشان کرد: اگر این مذاکرات به نتیجه مشخصی برسد که در یک دوره زمانی هم حقوق فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران به رسمیت شناخته شود و هم نگرانی های طرف مقابل در مورد این فعالیت ها برطرف شود بهترین شکل مساله خواهد بود و امیدواریم به همین شکل مذاکرات دنبال شود.
مهمانپرست تصریح کرد: نمایندگان 1+5 به طور شفاهی اعلام کرده اند که حقوق فعالیت های هسته ای ایران را به رسمیت می شناسند و ما امیدواریم که به شکل کامل و رسمی چنین اظهاراتی بیان شود و به طور عملی انجام گیرد و نگرانی هایی هم که طرف مقابل مطرح می کند برطرف شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران راه حل جدیدی برای بحران سوریه در نظر دارد گفت: موضع ایران در قبال سوریه از ابتدا چارچوب مشخصی داشته و ما اعلام کرده ایم که از اقدامات اصلاحی و گام های دیگر دولت ترکیه حمایت می کنیم و معتقدیم که در درجه اول باید ثبات و امنیت و آرامش در سوریه برقرار شود و درگیریهایی که با حمایت از خارجی ها در سوریه تشدید می شود متوقف شود زیرا انجام اقدامات تروریستی و حمایت از آنها نه به نفع مردم و نه به نفع دولت سوریه است.
وی افزود: طرح کلی ایجاد فضای مناسب برای گفتگو بین مردم و دولت سوریه و مناسبترین راه برای آن اجرای طرح کوفی عنان است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه واکنش ایران به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال در این باره که طبق اطلاعات جدید ایران برنامه هایی را برای ایجاد اختلال در تجارت جهانی نفت طراحی کرده چیست گفت: این اظهارات دارای پایه و اساس نیست زیرا کسانی که در بازار جهانی نفت اختلال به وجود آورده اند کشورهای غربی و آمریکا هستند که امنیت عرضه انرژی را از بین می برند و فشارهایی را به شکل سیاسی به شرکت های غربی وارد می کنند که به تجارت نفت اختلاف وارد می کنند این در صورتی که ایران بارها تاکید کرده با تمام توان برای برقراری امنیت در بازار انرژی عمل می کند.
رامین مهمانپرست در پاسخ به پرسش دیگری در مورد اینکه اقدامات جدید وزارت امور خارجه در قبال کشتار مردم میانمار چیست گفت: این حادثه باعث تاثر جهان اسلام شده و باید تلاش کرد تا حقوق جامعه اسلامی در این کشور و همه کشورها رعایت شود و مقامات دولت میانمار باید حقوق شهروندی بخشی از مردم کشور خود که مسلمانان هستند را به رسمیت بشناسند.
وی افزود: ما از سازمانهای بین المللی درخواست کرده ایم که به طور عاجل پیگیر این مساله باشند تماسهایی هم با مقامات دولت میانمار در این باره داشته ایم و سفارت ما در تایلند که مسئول پی گیری مردم میانمار هست با جدیت تمام این کار را انجام می دهد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه وزارت امور خارجه چه بخشی از کارهای اجلاس سران عدم تعهد را بر عهده دارد گفت: این اجلاس که از 5 تا 10 شهریور برگزار می شود شامل سه بخش است در بخش اول کارشناسان ارشد در روزهای 5 و 6 شهریور جلسه دارند در بخش دوم اجلاس وزرای خارجه در روزهای 7 و 8 شهریور برگزار می شود و در بخش نهایی که اجلاس سران است در روزهای 9 و 10 شهریور برنامه داریم طبعاً وزارت امور خارجه متولی اصلی کارهای محتوایی این نشست می باشد و دستور کار و بحث هایی را از قبل دنبال کرده و در فاصله برگزاری این نشست هم دنبال خواهد کرد.
وی افزود: مسئولیت بخش کارشناسان ارشد و اجلاس وزرای خارجه بر عهده وزارت خارجه ایران است و دستور کار اجلاس سران را هم دنبال می کنیم اما در همه بخش ها اولویت اصلی کار ما برگزاری مناسب اجلاس جنبش عدم تعهدهاست.
پایان پیام/
نظر شما