سردمداری تحولات علمی جهان نیازمند توجه دانشگاهیان به آموزه های قرآنی است

معاون پشتیبانی دانشگاه علوم و معارف قرآن با اشاره به برخی تحقیقات علیه اسلام و قرآن خواستار پرداخت جامعه دانشگاهی به آموزه‌های وحی برای سردمداری تحولات علمی در جهان شد.

نصرالله چمران، معاون پشتیبانی و امور اجرایی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم درباره تأثیر فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها در تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان همسو با مطالبه رهبری به خبرنگار شبستان گفت: قرآن کتابی پویا و جامع است که باید راهنمای کاربردی زندگی بشر در هر عصر و تاریخی قرار بگیرد.

وی با تأکید بر لزوم ایجاد بستر انس با قرآن و آشنایی با علوم و فنون آن نه تنها برای مسلمانان و بلکه برای همه جوامع بشری اظهار کرد: همسو با شرایط و تحولات روز می‌توان با اتکا به پایه‌های علمی و پژوهشی بدیع  نه با شعار و اکتفا کردن به حرف این مهم را محقق کرد.

چمران با اشاره به بررسی‌ اندیشمندان جهان بر ابعاد مختلف مصحف شریف تصریح کرد: بسیاری از این تحقیقات برای شناساندن حقانیت کتاب الهی و برخی علیه مواضع اسلام و قرآن است، بنابراین باید کوشید جامعه دانشگاهی ایران که به پیشینه‌ای غنی و علمی اتکا دارد با تمسک به آموزه‌های وحی سردمدار تحول علمی جهان شود.

عدم ثبات در حواشی از ضرورت های علمی است

معاون پشتیبانی و اجرایی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با بیان این مطلب که نباید در پیچ و خم حواشی ثابت ماند، عنوان کرد: باید با اقدامات علمی پژوهشی ابعاد مختلف قرآن را شناخت، همچون ائمه معصوم(ع) که راه را برای ما باز کرده‌اند البته این مهم نیازمند اتخاذ راهکارهایی کاربردی و شناخت مسیر صحیح است.

وی با تأکید بر لزوم ورود اندیشمندان جوان به عرصه مطالعات میان رشته‌ای بیان کرد: اگر آدمی از اندیشه، تفکر و اعتقاد برخوردار باشد به بصیرت نیز درست می‌یابد و این بصیرت زمینه تشخیص صحیح از ناصحیح را فراهم می‌کند، در این میان قرآن به عنوان کامل‌ترین منبع شناخت و از طریق راهنمایی‌های اهل بیت(ع) می‌تواند بهترین بصیرت‌ها را محقق سازد.

اتکا به قرآن و عترت، زمینه ساز شناخت سره از ناسره

چمران آمیختگی آموزه‌های وحی با مفاهیم عترت را بسترساز شناخت سره از ناسره دانست و ابراز کرد: این تشخیص مهم‌ترین عامل در تعمیق مبانی معرفتی جامعه دانشگاهی، بصیرت‌افزایی در آنها و در پی آن مقابله با جنگ نرم و فتنه‌های آخرالزمانی است.

وی درباره محدودیت فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها به مسابقات و محافل خاظرنشان کرد: انجام تحقیقات، نگارش پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌های قرآنی در دانشگاه‌ها دنبال می‌شود اما به منظور تحقق اهداف مدنظر باید سرفصل‌های دروس میان رشته‌ای در علوم مختلف تعریف شود تا جهت و مسیر سنجش این علوم با استناد به قرآن مشخص شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 15555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha