به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، تراب محمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران در تبریز با بیان اینکه شهرستان عجب شیر دارای آثار تاریخی و مذهبی بسیاری است که مسجد جامع عجب شیر، مسجد حنیفه، مسجد قاضی روستای شیشوان و امامزاده سید ابولقاسم شاخص ترین آنها به شمار می روند، گفت: مسجد جامع شیرلوی عجب شیر یکی از مساجد باشکوه و زیبای ستوندار چوبی ایران به شمار می رود که شهرت آن را می توان به واسطه وجود ستون های چوبی، سرستون های مقرنس و سقف چوبی منقوش دانست.
محمدی افزود: مرمت بنای این اثر تاریخی به پایان رسیده است، و بازسازی و تعویض تاسیسات موتورخانه مسجد شیرلوی عجب شیر با اعتباری بالغ بر 550 میلیون ریال از محل اعتبارات سال 90 مرمت مساجد آذربایجان شرقی در دستور کار قرار دارد.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان، با اشاره به نقش چشمگیر این مسجد در برپایی مراسم مختلف مذهبی، بر جایگاه خاص مسجد شیرلو در ایام مذهبی به ویژه ماه مبارک رمضان تأکید کرد.
وی، مسجد جامع شیرلوی شهرستان عجب شیر را تجلی تلفیق زیبای هنر و مذهب برشمرد و گفت: پس از گذشت سالها، مسجد جامع شیرلو نه تنها به عنوان یک مکان تاریخی و مذهبی، بلکه جزئی از زندگی روزمره مردم عجب شیر به شمار می رود.
محمدی، قدمت این مسجد را صفوی عنوان کرد و تاکید کرد: محراب مسجد جامع شیرلو بر اثر مرور زمان تخریب شده بود که با بازسازی آن در سال 88 از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی ابهت دوباره مسجد به آن باز گردانده شد.
محمدی تشریح کرد: در روزهای ماه مبارک رمضان، مردم عجب شیر برنامه های متنوعی همچون برپایی ختم قرآن پس از افطار، برپایی کلاس های احکام، نهج البلاغه و تفسیر و قرائت قرآن را در مسجد شیرلو برگزارمی کنند که نمودی از پیوند عمیق بین مردم و مسجد در این شهرستان است.
محمدی، وجه تسمیه مسجد جامع شیرلو را به دلیل رنگ آمیزی آن دانست و ادامه داد: سالانه گردشگران بسیاری که از اقصی نقاط ایران و جهان برای گردش به استان می آیند، برای بازدید از این مسجد راهی شهرستان عجب شیر می شوند.
پایان پیام/
نظر شما