محمدرضا معینی، مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کازرون با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون پنج گروه فیلمساز مستند، تاریخ و فرهنگ شهرستان کازرون را سوژه فیلم های خود قرار داده اند، به خبرنگار شبستان گفت: سالانه شاهد هستیم گروه های مختلف فیلم ساز داخلی به صورت ویژه یا قسمتی از یک مجموعه بلند مستند، تاریخ، فرهنگ و هنر این شهرستان را دستمایه آثار خود قرار می دهند.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کازرون با تاکید بر وجود جاذبه های تاریخی، طبیعی و مذهبی گوناگون در این شهرستان، یادآور شد: ساخت و انتشار چنین آثاری، بدون شک در معرفی قابلیت ها و توانمندی های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کازرون بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه به زودی شاهد احیای ریوار بافی از هنرهای سنتی و صنایع دستی شهرستان کازرون خواهیم بود، نیز گفت: از اول تیرماه سال جاری دوره تکمیلی رشته های گلیم بافی، حصیربافی و معرق در این شهرستان آغاز شده است که در کنار این کلاس ها، دوره های مقدماتی 2 رشته سراجی سنتی و ریواربافی برای اولین بار در این شهرستان برپا شده است.
معینی با اشاره به سابقه دیرینه هنر ریواربافی در شهرستان کازرون، افزود: طی سالیان اخیر این اداره با همکاری معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس اقدام به احیای هنرهایی همچون دولچه دوزی، نمدمالی، سنگ تراشی و ریواربافی کرده است که امیدواریم در سال های آینده شاهد رونق این هنر و صنعت ها در این شهرستان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: کلاس های آموزش صنایع دستی در این شهرستان از سال 1384 در رشته های گلیم بافی، ابریشم بافی، معرق، دولچه دوزی، نمدمالی، سنگ تراشی، حصیربافی، سراجی سنتی و ریوار بافی آغاز شده و هنوز هم ادامه دارد.
گفتنی است، ریواربافی در گذشته در شهرکازرون و روستاهای آن توسط زنان انجام می شد که در حال حاظر فقط در روستای عبدویی و بورنجان به حیات خود ادامه می دهد، در این هنر به رویه بافته شده ملکی توسط زنان، ریوار گفته می شود.
این گزارش می افزاید: رویه گیوه با سوزن گیوه بافی و نخ پنبه ای محکم و دولا بافته می شود، بافت رویه ملکی، فقط درکارگاه های خانگی توسط زنان و دختران صورت می گیرد و بافندگان با استفاده از وسیله ساده ای به نام قلاب، عمل بافت را انجام می دهند، نخ هایی که بافندگان به کار می برند، ضخامت های مختلفی دارد و گاهی ناچار می شوند نخ ها را دولا یا چند لا کنند.
پایان پیام/
نظر شما