قهرمانان المپیک و مسابقات آسیایی از خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند

نمایندگان طرحی را مصوب کردند که در صورت تصویب نهایی آن قهرمانان المپیک و مسابقات آسیایی از انجام خدمت دوره ضرورت معاف و وزارت ورزش مکلف به استخدام آنها در وزارتخانه‌ها و یا واحدهای تربیت‌بدنی و ورزشی است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 8 مرداد پس از آنکه با دوفوریت طرح اصلاح قانون پرواز قهرمان با 124 رأی موافق، 78 رأی مخالف و 25 رأی ممتنع مخالفت کردند یک‌فوریت آن را با 130 رأی موافق، 66 رأی مخالف و 19 رأی ممتنع از مجموع 252 رأی به تصویب رساندند.

کاظم جلالی به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: ما در سال 1376 قانونی به نام قانون سرباز قهرمان داشتیم که در این قانون به ورزشکارانی که امتیازاتی را می‌گرفتند هدایایی تعلق می‌گرفت.

وی با اشاره به حضور ورزشکاران ایرانی در المپیک 2012 لندن اظهار کرد: امروز ورزش موضوع مهمی در هویت ملی و تعمیق روحیه ملی و روحیه شادی در بین مردم و جوانان است و دارای جایگاه دیپلماتیک در عرصه جهانی است.

جلالی بیان کرد: طبعا ورزشکارانی که عمر خود را می‌گذارند و پرچم جمهوری اسلامی ایران را به اهتزاز درمی‌آورند باید تسهیلات خاصی را دریافت می‌کنند و با توجه به اینکه ورزشکاران ما در حال حاضر در المپیک لندن حضور دارند قطعا مجلس می‌تواند هدیه‌ای را به این ورزشکاران تقدیم کند تا آنها با انگیزه برای مدال‌آوری تلاش کنند.

حجت‌الاسلام سلیمی، نماینده محلات در مخالفت با این طرح اظهار کرد: چه فوت فرصت یا خسارت احتمالی متوجه کشور است که این طرح را با دوفوریت ارایه کرده‌اید؟

وی با بیان اینکه قطعا باید از قهرمانان ملی در کشور تقدیر شود، اظهار کرد: چرا باید این تقدیر با تبعیض همراه باشد؟ چرا ما این تقدیر را از دانشمندان هسته‌ای‌مان نداریم و یا چرا برای جوانان نخبه‌ای که امروز بیکار هستند چنین طرحی را نمی‌آوریم؟

وی همچنین این طرح را مخالف اصل 110 قانون اساسی عنوان کرد و ادامه داد: فرماندهی کل نیروهای مسلح به عهده مقام معظم رهبری است و این طرح با این اصل مخالف است.

سلیمی تأکید کرد: ما این همه نخبه در کشور داریم، چرا برای آنها چنین امتیازی قایل نشدیم و چرا باید این موضوع را فقط شامل عده‌ خاصی بدانیم؟

نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در موافقت با این طرح خطاب به نمایندگان گفت: اگر شما ورزش قهرمانی انجام داده‌اید می‌دانید سال‌های سال باید زحمت کشید تا قهرمان شد و این طرح به این دلیل فوت فرصت است که قرار است ورزشکاران ما در المپیک مدال بیاورند و با خبر شنیدن معافیت و اشتغال‌شان قطعا انگیزه لازم را برای جدیت و تلاش در راستای مدال‌آوری برای کشور می‌گیرند.

قاضی‌پور تأکید کرد: اگر زندگی ورزشکاران را بررسی می‌کنیم آنهایی که مدال آورده‌اند، موفق بودند اما کسانی که مدال نیاورده‌اند، منحرف شده‌اند.

وی اضافه کرد: ما اگر می‌خواهیم در مقابل اسراییل و آمریکا و توطئه‌های آنها پرچم ایران را به اهتزاز درآوریم قطعا باید از این ورزشکاران حمایت کنیم و این طرح را مصوب کنیم.

وی تصریح کرد: این طرح برای مبارزه با مفاسد اخلاقی و اجتماعی در کشور لازم و ضروری است.

همچنین، غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار در مخالفت با این طرح گفت: ما باید قانونی تصویب کنیم که جامع و مورد نیاز مردم باشد و اگر امروز قانونی مصوب کنیم که مختص یک گروه خاص باشد مجلس را زیر سؤال می‌بریم.

وی بیان کرد: امروز بنیاد نخبگان به دنبال این است که نخبگان را تشویق کند، چرا ما نمی‌گوییم نخبگان چنین امتیازی را اخذ کنند؟

وی با بیان اینکه اگر قرار است قانونی در مجلس مصوب شود باید شامل آحاد جامعه باشد و نه گروه خاصی، تأکید کرد: این طرح باعث تبعیض و بی‌عدالتی در نظام می‌شود و بهتر است طرحی ارایه دهیم که جامع و کامل باشد و شامل همه افراد شود.

همچنین، جعفر قادری، نماینده شیراز در موافقت با این طرح یادآور شد: در حال حاضر ورزشکاران ما در لندن هستند و منتظر تشویق‌های ما هستند و چیزی که انگیزه را در آنها بیشتر می‌کند، تصویب چنین طرحی است.

وی بیان کرد: ورزش امروز هم از نظر فرهنگی، هم سیاسی و هم اجتماعی می‌تواند در عرصه بین‌المللی اثرگذار باشد و از نظر داخلی نیز قطعا ما مشکلاتی را که از نظر اشتغال و ناهنجاری‌ها داریم با تصویب چنین طرحی می‌توانیم باعث تشویق جوانان و دوری آنها از این ناهنجاری‌ها شویم.

قادری گفت: در قانون اساسی صحبت از عدالت است و وقتی کسی وقت، نیرو و منابع مالی خودش را در رشته‌ای صرف کند و پرچم ایران را به اهتزاز درمی‌آورد شایسته است که تشویق شود، پس این طرح نه تنها تبعیض نیست بلکه تشویق و عین عدالت است.

در صورت تصویب نهایی این طرح، دو تبصره به عنوان تبصره‌های 5 و 6 به قانون سرباز قهرمان مصوب 13/12/1376 به شرح ذیل الحاق می‌شود:

تبصره 5- قهرمانان المپیک شامل نفرات اول تا سوم این مسابقات و قهرمان اول مسابقات آسیایی با موافقت ستاد کل نیروهای مسلح با رعایت ماده واحده قانون سرباز قهرمان و پس از طی دوره آموزش نظامی از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می‌شود.

تبصره 6- وزارت ورزش و جوانان و سایر وزارتخانه‌ها مکلف‌اند با رعایت قوانین و مقررات مربوطه نسبت به استخدام قهرمانان المپیک در وزارتخانه‌ها و یا واحدهای تربیت‌بدنی و ورزشی در تمامی دستگاه‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت و یا نهادهای عمومی غیردولتی اقدام کنند و آیین‌نامه اجرایی این تبصره ظرف شش ماه از تصویب این قانون به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان با همکاری معاونت توسعه، مدیریت و منابع انسانی ریاست‌جمهوری تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

گفتنی است، این طرح دارای 33 امضا است.

پایان پیام/
 

کد خبر 156961

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha